Metsurityyli: kuinka yhdistää ruutupaidat muuhun vaatetukseen

Tässä artikkelissa kerromme, mikä on metsurityyli ja kuinka sekä miehet että naiset voivat yhdistää ruudulliset paidat muihin vaatteisiin.
Metsurityyli: kuinka yhdistää ruutupaidat muuhun vaatetukseen

Viimeisin päivitys: 17 toukokuuta, 2023

Voidaan sanoa, että metsurityylin erottuvin piirre on ruutupaita, jonka printti muistuttaa kilttiä. Ruutupaitoja on saatavilla useissa eri väreissä ja kankaissa, ohuesta paksumpaan, vuodenajasta riippuen.

Ruutupaita on toimiva ja monipuolinen vaate, sillä se tarjoaa monenlaisia yhdistelymahdollisuuksia. Ja vaikka metsurityyli sopii jokapäiväiseen käyttöön, kaupunki- tai katuilmeeseen, voit käyttää sitä myös muodollisemmissa tilaisuuksissa ja yhteyksissä.

Siksi sen ei pitäisi koskaan puuttua kaapistasi. On tärkeää huomata, että se sopii sekä miehille että naisille ja kaiken ikäisille. Tässä artikkelissa kerromme hieman enemmän metsurityylistä ja erityisesti siitä, kuinka yhdistää ruutupaidat muiden vaatteiden kanssa, jotta saat upean ulkonäön.

Mikä on metsurityyli?

Sanotaan, että niin kutsuttujen metsuripaitojen printti on peräisin Skotlannista, jossa printtiä kutsutaan tartaaniksi. Tässä maassa muinoin jokaisella klaanilla oli oma erityinen kuvionsa, jossa vallitsi yksi väri, ja yleisimmät niistä olivat punainen ja vihreä.

Tutkimusten mukaan Ison-Britannian kruunu kielsi vuosina 1747–1782 tällaisten kankaiden käytön niiden poliittisen konnotaation vuoksi, koska ajateltiin, että tämä toimenpide estäisi kapinoita ja auttaisi kruunua säilyttämään paremman hallinnan. Jotkut näiden klaanien jäsenistä päättivät muuttaa pois maasta.

Jo 1800-luvun puolivälissä Pohjois-Amerikassa etenkin metsurien käyttämät työasut jäljittelivät skotlantilaista tartaania. Ne tehtiin paksuhkosta puuvillakankaasta suojaamaan kylmältä, jota metsurien on kestettävä ulkona. Sitten niiden käyttö yleistyi, ja lopulta niistä tuli yleinen vaate katutyylissä.

Laajassa merkityksessä metsurityyliin kuuluu tuuhea parta, tatuoinnit ja hieman karkea, jopa huolimaton ulkonäkö. Mutta tyypillisin elementti on ehdottomasti ruutupaita.

Kuinka yhdistää ruutupaidat metsurityyliin

Ruudullinen paita valloitti kadut jo kauan sitten. Siksi se on yksi niistä vaatteista, joiden ei pitäisi puuttua kaapistasi. Se ei kuitenkaan ole vain osa miesten pukeutumista, vaan ne näyttävät hyvältä myös naisten päällä.

Yleensä ne sopivat yhteen melkein minkä tahansa muun vaatekappaleen kanssa, olipa kyseessä sitten hieman muodollisempi tai epämuodollisempi tyyli. On kuitenkin olemassa muutamia tapoja saada kaikki irti tästä klassikosta. Katsotaanpa, kuinka yhdistää ruutupaita saadaksesi aikaan näyttävän metsurityylin.

Farkkujen kanssa

Yhdistelmä, joka ei koskaan petä, on farkut ja ruutupaita. Sillä saadaan aikaan enemmän tai vähemmän metsurityyli, ja paidassa voi olla jopa lyhyet hihat, kangas voi olla kevyttä ja taskut molemmilla puolilla.

Tämä sopii täydellisesti rentoon lookiin. Voit valita, laitatko paidan helman farkkujen sisään vai jätätkö roikkumaan ulkopuolelle. Ja riippumatta siitä, mitkä farkut valitset, näytät aina hyvältä. Mikä parasta: se ei koskaan mene pois muodista.

Metsurityyli sopii naisillekin.
Naisetkin voivat käyttää ruutupaitaa yhdessä farkkujen kanssa. Tämä look ei koskaan petä.

Puvun tai pukuhousujen kanssa

Vaikka se ei ehkä siltä vaikuta, ruutupaita sopii hyvin pukuhousujen ja jopa puvun kanssa. Muista vain nämä suositukset:

  • Mitä tummempi puku, sen parempi.
  • Yritä löytää sopiva solmiota.
  • Mitä tulee paidan kuvioon, varmista, että ruudut ovat pieniä ja hillityissä tai viileissä väreissä.

Jätä paita auki

Tämän trendin teki suosituksi grunge-liike, jota ehkä edustavin bändi oli Nirvana. Nimenomaan tämän ryhmän vokalisti Kurt Cobain (1967-1994) esiintyi tällaisissa pukeissa.

Ruutupaitaa käytetään yleensä t-paidan päällä, napit auki. T-paita voi olla valkoinen ja siinä voisi olla suosikkibändisi logo. Yhdistä leveälahkeisiin housuihin ja tennareihin.

Topit

Tämä on muunnelma edellisestä, joka on urheilullisempi kuin grunge, mutta yhtä rento. Tässä tapauksessa käytetään esimerkiksi tuubitoppia tai hihatonta t-paitaa. Tämä on ihanteellinen tyyli kesään, sillä voit käyttää ruutupaitaa topin päällä kun ilma viilenee.

Napita vain paita ylös saakka. Tai jos pidät sitä auki, voit esitellä vartaloasi. Käytä alla yksiväristä paitaa, valkoista tai mustaa, kumpi vain sävy sopii parhaiten ruutupaitaasi.

Bermuda-shortsit tai caprihousut

Voit yhdistää ruutupaidan myös bermuda-shortseihin tai vaaleamman sävyisiin caprihousuihin. Ja jos haluat korostaa kesäistä ilmettä, käytä sandaaleja tai tennareita ilman sukkia.

Takin kanssa

Rock-tyylissä farkkutakki sopii hyvin ruutupaidan kanssa. Jos haluat lisätä kerroksia, käytä alla valkoista t-paitaa, sitten ruutupaita puoliväliin saakka napitettuna ja päällä takki.

Nahkatakki olisi loistava valinta. Tässä tapauksessa suosittelemme, että ruutupaita on tiukempi ja napitettu kaulukseen asti.

Henkselit

Metsurityyli on täydellinen, jos lisäät lookiin henkselit. Tässä tapauksessa paita tulee laittaa housujen sisään.

Tämä on erittäin suloinen pienille pojille, joilla on shortsit. Se näyttää vintagelta ja viileältä samanaikaisesti.

Saappaat

Metsurityyli täydentyy myös saappaiden avulla. Valitse joko vuorikiipeilijätyyliset saappaat tai cowboysaappaat.

Hatut ja lippalakit

Voit valita seuraavista:

  • Pipot kylmiin päiviin.
  • Lippalakki katutyyliin.
  • Leveälierinen stetson täydentää cowboytyyliä.
Ruutupaidat.
Ruutupaitoja on tarjolla useissa väreissä ja materiaaleissa, joten ne sopivat mihin tahansa lookiin.

Puoli- tai farkkuhame

Vaikka metsurityyli on enemmän maskuliininen kuin feminiininen, ruutupaidat ovat saaneet suuren merkityksen naistenkin estetiikassa, ja ne ovat yksi loistavimmista vaihtoehdoista kun haluat näyttää rennolta tai tuntea olosi mukavaksi. Tässä suhteessa on useita vaihtoehtoja: yhdistä ruutupaita esimerkiksi puolihameeseen tai farkkuhameeseen.

Ylisuuri koko

Lopuksi yksi vaihtoehto, jota käytetään paljon tässä vaatteessa, on ylisuuri koko, jolloin paita näyttää enemmänkin mekolta . Voit täydentää lookia shortseilla tai minihameella – ihanteellisesti korostamaan jalkoja – ja lisätä siihen korkeat saappaat. Ja jos haluat, voit laittaa alle topin tai päälle vyön saadaksesi seksikkäämmän vaikutelman.

Metsurityyli koko vuodeksi

Metsurityyli, johon kuuluu ruutupaita, voi olla tyylisi mihin aikaan vuodesta tahansa. Sinulla voi olla jopa useita näitä vaatekappaleita eri kankailla, paksumpia tai ohuempia, sekä useissa eri väreissä.

Kuten huomaat, voit valita useista vaihtoehdoista ja samalla antaa metsurityylille alkuperäisen ilmeen sisällyttämällä siihen muita elementtejä, kuten hatun tai takin. Ja jos olet mies ja haluat korostaa metsurityyliä, kasvata parta ja katso miten se menee!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Brown, I. (2010). From Tartan to Tartanry: Scottish culture, history and myth. Edinburgh-Scotland, University Press.
  • Oldstone-Moore, C. (2021). The irony of hipster beards (cap. 7). Hipster Culture: Transnational and Intersectional Perspectives. New York-USA, Bloomsbury Academy.
  • Quye, A., Cheape, H., & Burnett, J. (2003). An historical and analytical study of red, pink, green and yellow colours in quality 18th-and early 19th-century scottish tartans, Dyes in History and Archeology, volume (19), pp. 1-12.
  • Woodward, S. (2009). The myth of street style. Fashion Theory, volume 13(1), pp. 83-101. DOI: 10.2752/175174109X381355.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.