Kuinka viikata paidat ennätysajassa

Paitojen viikkaamiseksi ennätysajassa ne on tärkeää silittää ensin – muutoin lopputulos ei ole välttämättä toivotunlainen.
Kuinka viikata paidat ennätysajassa

Viimeisin päivitys: 22 heinäkuuta, 2019

Paidat ovat loistavia vaatekappaleita, jotka sopivat moniin eri tilaisuuksiin. Siksi meillä on niitä yleensä niin paljon erilaisia. Mutta niiden säilyttämiseen liittyy yksi haittapuoli: niitä on nimittäin hankala viikata siististi. Tänään kerromme, kuinka voit viikata paidat kunnolla ennätysajassa.

Jos paitoja on paljon, niiden viikkaaminen voi viedä aikaa. Jotkut ovat tässä tehtävässä luonnostaan taitavia ja osaavat viikata paidat sekunneissa siististi kaappeihin. Jos et kuulu tähän ryhmään, jatka lukemista tänään esittelemme kolme yksinkertaista mutta tehokasta menetelmää, joiden avulla voit viikata paidat ilman suuria ponnisteluja.

Kuinka viikata paidat ennätysajassa

Näillä yksinkertaisilla konsteilla sinun ei tarvitse olla mikään viikkaamisen mestari pitääksesi paitasi siistissä pinossa. Kun otat ne esiin kaapista, ne ovat valmiina käytettäväksi juuri sellaisina kuin ne jätit.

Menetelmä 1

Puhdas paitapino

Ensimmäinen menetelmä on erityisen hyödyllinen lyhythihaisille paidoille.

 1. Pidä kiinni paidan keskikohdasta hartian ja kaula-aukon välistä yhdellä kädellä. Vie toinen käsi suorassa linjassa kohti paidan keskiosaa ja tartu kiinni.
 2. Tuo sitten paidan yläosaa pitelevä käsi, kumpaakaan kättä irrottamatta, paidan alaosaan. Liikkeen tulisi tapahtua taas suorassa linjassa.
 3. Nyt tulee vaikein vaihe: tee risti käsilläsi. Se käsi jota juuri liikutit tarttuu kiinni sekä paidan yläosasta (johon tartuit ihan ensimmäisenä) ja myös alaosasta, johon veit käden.
 4. Risti uudestaan toisen käden yli ja siloita. Kun teet tätä viimeistä liikettä, paidan keskeltä kiinni pitävä käsi ojentuu kokonaan.
 5. Tämän jälkeen taita vielä kerran ja paita on viikattu!

Menetelmä 2

 1. Laita ensin paidan etuosa tasaista pintaa vasten.
 2. Taita toinen hiha aloittaen kaula-aukon lähettyviltä ja taita se niin, että se melkein peittää toisen hihan. Yhden kolmasosan paidasta pitäisi olla nyt taitettu suorassa linjassa.
 3. Vedä suora viiva olkapään taitoskohdan alun ja taitetun hihan kainalon välissä.
 4. Vie hihansuu kohti paidan alaosaa. Toista tämä vaihe toisen hihan kanssa.
 5. Kahdessa viimeisessä vaiheessa tehdään pieni taitos paidan alaosaan.
 6. Viimeistele taittamalla uudelleen kahtia.

Menetelmä 3

Paita odottaa viikkaamista

Käy lukemassa tämäkin artikkeli: Vaatekaapin järjestäminen helposti 10 vinkin avulla

Kun pakkaat lomamatkaa varten, kaikkien paitojen ahtaminen matkalaukkuun voi olla todella haastavaa. Ota rennosti: viikkausvinkkien lisäksi näytämme myös, kuinka valmistelet paidat pakkaamista varten.

Kolmas menetelmä on hyvin samankaltainen kuin aiempi.

 1. Ensimmäinen vaihe on taittaa paita kahtia. Tee tämä nappaamalla kiinni paidan alareunasta ja taittamalla hiha toiselle puolelle.
 2. Tuo tämän jälkeen hiha paidan alaosaan, kuten menetelmässä kaksi.
 3. Toista aiempi vaihe myös toiselle hihalle. Kun nämä kaksi vaihetta on tehty, paidan tulisi näyttää pitkältä ja kapealta suorakulmiolta.
 4. Käytä hihan leveyttä mittana jokaiselle taitokselle ja taita aloittaen alaosasta.
 5. Kun tämä on valmista, paidan tulisi olla puoliksi rullattu. Tämä menetelmä säästää paljon tilaa!

Lopuksi on vielä hyvä selventää, että näitä vinkkejä hyödyntäessäsi paitojen tulisi olla napitettu kiinni ja hyvin silitetty ennalta. Muutoin vinkit eivät välttämättä toimi.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Käytä vanhat paidat uudelleen hyödyksi
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Käytä vanhat paidat uudelleen hyödyksi

Luovat naiset löytävät poisheitettävälle esineelle uuden käyttötarkoituksen. Esimerkiksi vanhat paidat sopivat tähän tarkoitukseen erinomaisesti.


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.