Logo image
Logo image

Kuinka viikata paidat ennätysajassa

2 minuuttia
Paitojen viikkaamiseksi ennätysajassa ne on tärkeää silittää ensin – muutoin lopputulos ei ole välttämättä toivotunlainen.
Kuinka viikata paidat ennätysajassa
Viimeisin päivitys: 22 heinäkuuta, 2019

Paidat ovat loistavia vaatekappaleita, jotka sopivat moniin eri tilaisuuksiin. Siksi meillä on niitä yleensä niin paljon erilaisia. Mutta niiden säilyttämiseen liittyy yksi haittapuoli: niitä on nimittäin hankala viikata siististi. Tänään kerromme, kuinka voit viikata paidat kunnolla ennätysajassa.

Jos paitoja on paljon, niiden viikkaaminen voi viedä aikaa. Jotkut ovat tässä tehtävässä luonnostaan taitavia ja osaavat viikata paidat sekunneissa siististi kaappeihin. Jos et kuulu tähän ryhmään, jatka lukemista tänään esittelemme kolme yksinkertaista mutta tehokasta menetelmää, joiden avulla voit viikata paidat ilman suuria ponnisteluja.

Kuinka viikata paidat ennätysajassa

Näillä yksinkertaisilla konsteilla sinun ei tarvitse olla mikään viikkaamisen mestari pitääksesi paitasi siistissä pinossa. Kun otat ne esiin kaapista, ne ovat valmiina käytettäväksi juuri sellaisina kuin ne jätit.

Menetelmä 1

Some figure

Ensimmäinen menetelmä on erityisen hyödyllinen lyhythihaisille paidoille.

 1. Pidä kiinni paidan keskikohdasta hartian ja kaula-aukon välistä yhdellä kädellä. Vie toinen käsi suorassa linjassa kohti paidan keskiosaa ja tartu kiinni.
 2. Tuo sitten paidan yläosaa pitelevä käsi, kumpaakaan kättä irrottamatta, paidan alaosaan. Liikkeen tulisi tapahtua taas suorassa linjassa.
 3. Nyt tulee vaikein vaihe: tee risti käsilläsi. Se käsi jota juuri liikutit tarttuu kiinni sekä paidan yläosasta (johon tartuit ihan ensimmäisenä) ja myös alaosasta, johon veit käden.
 4. Risti uudestaan toisen käden yli ja siloita. Kun teet tätä viimeistä liikettä, paidan keskeltä kiinni pitävä käsi ojentuu kokonaan.
 5. Tämän jälkeen taita vielä kerran ja paita on viikattu!

Käy lukemassa tämäkin artikkeli: Tee itse vaatteille ja tavaroille yksinkertaisia säilytysjärjestelmiä

Menetelmä 2

 1. Laita ensin paidan etuosa tasaista pintaa vasten.
 2. Taita toinen hiha aloittaen kaula-aukon lähettyviltä ja taita se niin, että se melkein peittää toisen hihan. Yhden kolmasosan paidasta pitäisi olla nyt taitettu suorassa linjassa.
 3. Vedä suora viiva olkapään taitoskohdan alun ja taitetun hihan kainalon välissä.
 4. Vie hihansuu kohti paidan alaosaa. Toista tämä vaihe toisen hihan kanssa.
 5. Kahdessa viimeisessä vaiheessa tehdään pieni taitos paidan alaosaan.
 6. Viimeistele taittamalla uudelleen kahtia.

Menetelmä 3

Some figure

Käy lukemassa tämäkin artikkeli: Vaatekaapin järjestäminen helposti 10 vinkin avulla

Kun pakkaat lomamatkaa varten, kaikkien paitojen ahtaminen matkalaukkuun voi olla todella haastavaa. Ota rennosti: viikkausvinkkien lisäksi näytämme myös, kuinka valmistelet paidat pakkaamista varten.

Kolmas menetelmä on hyvin samankaltainen kuin aiempi.

 1. Ensimmäinen vaihe on taittaa paita kahtia. Tee tämä nappaamalla kiinni paidan alareunasta ja taittamalla hiha toiselle puolelle.
 2. Tuo tämän jälkeen hiha paidan alaosaan, kuten menetelmässä kaksi.
 3. Toista aiempi vaihe myös toiselle hihalle. Kun nämä kaksi vaihetta on tehty, paidan tulisi näyttää pitkältä ja kapealta suorakulmiolta.
 4. Käytä hihan leveyttä mittana jokaiselle taitokselle ja taita aloittaen alaosasta.
 5. Kun tämä on valmista, paidan tulisi olla puoliksi rullattu. Tämä menetelmä säästää paljon tilaa!

Lopuksi on vielä hyvä selventää, että näitä vinkkejä hyödyntäessäsi paitojen tulisi olla napitettu kiinni ja hyvin silitetty ennalta. Muutoin vinkit eivät välttämättä toimi.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.