Vaatekaapin järjestäminen helposti 10 vinkin avulla

Vaatekaapin järjestäminen ja vaatteiden lajittelu vie yleensä aikaa. Joidenkin yksinkertaisten vinkkien avulla voi säästää tilaa ja helpottaa tehtävää.
Vaatekaapin järjestäminen helposti 10 vinkin avulla

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Ei ole mitään parempaa kuin kyetä löytämään vaatteet nopeasti kiireessä. Joskus vaatekaappi menee kuitenkin sotkuun ja vaikeuttaa tätä tehtävää. Turhauttavinta on se, että joskus käytämme aikaa vaatteiden huolelliseen järjestämiseen, mutta myöhemmin ne ovat taas hujan hajan kaapissa. Ongelma on siinä, että emme hyödynnä vinkkejä, joilla kaappitilan saisi käytettyä hyväksi parhaalla mahdollisella tavalla.

Kuinka vaatekaapin järjestäminen onnistuisi suhteellisen nopeasti? Usko tai älä, vaikka luulisit ettei vaatekaapissasi ole enempää tilaa, tietyt vinkit säästävät tilaa ja helpottavat vaatteiden järjestämistä huomattavasti.

Tässä artikkelissa haluamme jakaa 10 parasta vinkkiä vaatekaapin pitämiseksi järjestyksessä.

Vaatekaapin järjestäminen 10 vinkin avulla

Kun vaatteet halutaan järjestää vaatekaapissa, ne lajitellaan yleensä eri kategorioihin (housut, paidat jne.). Tämä ei kuitenkaan aina riitä.

Mitä muuta voi tehdä?

1. Käytä pyöreitä säilytysrasioita

Jotkut metallista tai muovista valmistetut pyöreät säilytysrasiat voivat olla hyödyllisiä pienten asusteiden erottelemisessa, jotta ne eivät olisi hujan hajan kaapissa.

Nämä rasiat voi laittaa vetolaatikoiden sisään ja säilöä niihin erilaisia huiveja tai vöitä.

2. Rullaa paidat

Paitojen viikkaaminen tai niiden ripustaminen henkarista ei aina ole paras vaihtoehto vaatekaapin siistinä pysymisen kannalta.

Yksinkertainen keino saada paidat mahtumaan kaappiin tai laatikkoon on tehdä niistä pieniä rullia ja erotella ne esimerkiksi värin mukaan.

3. Järjestä pystysuuntaan

Paitojen järjestäminen vertikaalisesti

Aiempi vaihtoehto ei välttämättä houkuttele kaikkia. On olemassa toinenkin loistava tapa säilöä paidat.

Tämä vaihtoehto on hyvin yksinkertainen ja säästää myös tilaa: viikkaa paidat normaalisti ja laita ne pystysuoraan vetolaatikoihin.

4. Laita kaulahuivit koukkuihin

Vaatekoukut ovat täydellinen keino saada lisää tilaa vaatekaappiin.

Tässä tapauksessa niihin ripustetaan kaulahuivit, päähuivit ja muut pitkät asusteet, sillä näin ne pysyvät siistissä järjestyksessä eivätkä sotkeennu toisiinsa.

5. Laita henkareihin värillinen lanka

Henkareiden räätälöinti vaatteita varten on hyvin käytännöllinen vinkki, kun vaatteet ja asusteet halutaan pitää omilla paikoillaan. Kun laitat henkareihin värilliset langat tai nauhat, voit lajitella vaatteet niiden avulla eri kategorioihin.

6. Käytä pidennettäviä tankoja

Kaupoissa myydään pidennettäviä tankoja, jotka sopivat helposti kaapin sisään. Näiden tankojen avulla voit saada lisää tilaa vaatteiden ja asusteiden järjestämiseen.

7. Ripusta farkut verhokoukuista

Suihkuverhon koukkuja voidaan käyttää lisäapuna vaatteiden järjestämiseen ja lajitteluun vaatekaapissa. Usko tai älä, tämä pieni osanen sopii housujen ripustamiseen.

8. Käytä limsatölkin kannen rengasta

Tämä niksi saattaa ensi alkuun kuulostaa oudolta. Mutta se on melko hyödyllinen keino säästää tilaa, kun vaatekaappi alkaa täyttyä.

Laita limsatölkin kannen rengas henkariin ja laita siihen roikkumaan toinen henkari.

Limsatölkin kannen renkaaseen voi ripustaa henkarin

9. Laita saappaat roikkumaan

Saappaat ovat aivan erityinen jalkine ja ne vievät usein paljon tilaa vaatekaapissa.

Jotta saisit saappaat järjestykseen niitä vahingoittamatta, osta koukkuja niiden ripustamiseksi.

10. Laita alusvaatteet laatikoihin

Pienet pahvi- tai puulaatikot voivat olla hyvä apu alusvaatteiden lajittelussa ja järjestämisessä kaappeihin. Kun sijoitat nämä laatikot vaatekaapin vetolaatikoihin, voit tehdä useita osastoja eri alusasuille.

Varmista, että laatikot mahtuvat vetolaatikon sisään hyvin niin, että vetolaatikon saa kiinni. Pahvi- tai puulaatikoita voi käyttää myös paitojen, huivien tai muiden pienten asusteiden säilömiseen.

Lopuksi

Joissakin tapauksissa näidenkin vinkkien hyödyntämisen jälkeen huomaat, ettei tilaa ole kaikkien vaatteiden ja asusteiden säilömiselle. Alla on lueteltu lisää hyviä vaihtoehtoja.

  • Seinähyllyt
  • Roikkuvat säilytysmenetelmät vaatteille
  • Hyllyt kengille
  • Sängyn alle mahtuvat vetolaatikot
  • Säilytysmenetelmä puulaatikoista

Kokeilitko näitä vinkkejä? Jos vaatekaapin jatkuva järjestäminen ja vaatteiden etsiminen vie liikaa aikaa, kannattaa panna nämä vinkit käytäntöön. Jos sinulla on samankaltaisia ideoita, muista kertoa niistä meille!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Ballesteros, J., Ramón, & Martinez, A. (2005). Intoxicaciones agudas en el hogar; exposiciones por inhalación. Información Terapéutica Del Sistema Nacional de Salud.
  • Cabezas, J. (2014). Guía de limpieza y desinfección en el hogar. https://doi.org/10.1016/j.xphs.2015.11.028
  • Lozada-Urbano, M., Rivera, R., Miranda, D., Gallegos-Vergara, C., Reyes-Villegas, M. Y., & Xirinachs-Salazar, Y. (2014). Validation of a scale to assess contamination at home, study in rural Peru. Archivos de Medicina. https://doi.org/10.3823/1228

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.