7 tapaa säilyttää vaatteita ilman vaatekaappia

· heinäkuu 29, 2018
Älä hätäile, jos asunnostasi puuttuu vaatekaappi; annamme joitakin loistavia ideoita vaatteiden järjestämiseksi ja säilömiseksi helposti.

Joskus ei ole muuta vaihtoehtoa kuin asua pienessä kämpässä, jossa ei ole juurikaan kaappitilaa tai vaatekaappia lainkaan. Vaatteiden järjestäminen voi tässä tapauksessa olla todellinen päänsärky.

Vaatteet voi järjestää ja varastoida tehokkaasti monilla luovilla ja helpoilla tavoilla. Tässä artikkelissa annamme joitakin ideoita yksinkertaisen ja edullisen tilapäisvaatekaapin valmistamiseksi kierrätetyistä materiaaleista. Niillä sisustukseen saa myös hieman omaperäisyyttä.

Lue tämäkin artikkeli: Hyödynnä laatikoita sisustuksessa 7 hauskaa ideaa

Hyviä keinoja järjestää vaatteet ilman vaatekaappia

Jos tykkäät tehdä itse käsilläsi, voit valmistaa erilaisia ”vaatekaappeja” erilaisista materiaaleista ja koristella sekä maalata ne oman makusi mukaan.

  • Tee itsellesi vaatekaappi yhdestä tai useammasta laudasta muuttamalla ne hyllyiksi. Aseta ne sopivalle korkeudelle seinään, niin etteivät ne ole minkään tiellä. Osta sitten värikkäitä ja kevyitä (jotta hyllyt kestävät painon) kangas- tai puulaatikoita, jonne voit säilöä vaatteesi.
  • Osta muovisia hyllyköitä, joissa on vetolaatikot. Ne ovat edullisia ja ne voi koristella sisustukseen sopivaksi. Niitä löytyy helposti ja ne ovat myös käteviä, sillä niissä on yleensä pyörät ja niitä voi näin ollen siirtää.
  • Voit kiinnittää metallitangon seinän yläosaan, päästä päähän, ja laittaa vaatteesi siihen roikkumaan. Kunhan pidät ne hyvässä järjestyksessä, huone pysyy siistin näköisenä.
  • Jos sinulla on kotona kahdet siirrettävät tikkaat, voit tehdä niistä pienen ja edullisen vaatteidensäilytystilan helposti. Aseta alimmille portaille lauta kenkiä varten. Ylempään osaan aseta tanko, josta voit laittaa vaatteita henkareista roikkumaan.
vaatteiden järjestäminen

Vaatteiden järjestäminen ja säilytysmenetelmät

Jos vaatteiden järjestämiselle ja säilömiselle ei ole paljon tilaa, opettele seuraavat vinkit tilan säästämiseksi ja siistin ympäristön luomiseksi.

1. Lahjoita pois vaatteet, joita et enää käytä

Aloita luopumalla niistä vaatteista, joita et enää käytä ja joilla ei ole tunnearvoakaan. Kannattaa ensin miettiä tarkkaan, käytätkö todella jokaista vaatetta.

Jos sinulla on useampia samannäköisiä vaatteita, säilytä niistä vain suosikkisi. Kun olet käynyt kaikki vaatteesi läpi, aiempi vaatepino on melko varmasti kutistunut puoleen.

2. Säilö vaatteet vuodenajan mukaan

Laita laatikoihin kaikki vaatteet, joita et käytä kyseisenä vuodenaikana. On hyvä, jos voit hyödyntää varastoa. Jos sinulla ei siis ole ylimääräistä tilaa vaatteille, erottele vaatteet vuodenajan mukaan, niin oikeat vaatteet on aina helpompi löytää.

naisella on paljon vaatteita

3. Laita vaatteet roikkumaan

Saatat ajatella, ettei monikaan vaatteesi tarvitsisi ripustamista, mutta niiden järjestäminen pystysuuntaisesti on aina parempi vaihtoehto: laittamalla vaatteita roikkumaan henkareista saat niitä mahtumaan enemmän pienempään tilaan.

Voit lisäksi järjestää vaatteet eri kategorioihin: t-paitoihin, huppareihin, housuihin jne. Voit myös ripustaa pidemmät vaatteet yhteen päähän ja lyhyemmät toiseen.

Tässä on joitakin ehdotuksia vaatteiden (ja kodin) pitämiseksi järjestyksessä, vaikka sieltä puuttuisikin kaappitilaa. Käytä rohkeasti mielikuvitustasi, niin keksit varmasti paljon muitakin ideoita.