Logo image
Logo image

5 tavallista kylpyhuoneen sisustamisessa tehtyä virhettä

3 minuuttia
Vaikka kylpyhuone onkin talon pienin huone, ei se tarkoita sitä, että se on helppo sisustaa. Päinvastoin, sinun täytyy suunnitella huolella jokainen yksityiskohta välttyäksesi ongelmilta tulevaisuudessa.
5 tavallista kylpyhuoneen sisustamisessa tehtyä virhettä
Viimeisin päivitys: 06 toukokuuta, 2019

Kodin sisustukseen kuuluu monia vaiheita ja se vaatii sinua huolehtimaan jokaisesta yksityiskohdasta. Se koskee kaikkia talossa olevia huoneita, jopa kylpyhuonetta. Oletko koskaan ajatellut sitä? Annamme sinulle tässä vinkkejä niiden virheiden korjaamiseksi, joita teet kylpyhuoneen sisustamisessa.

Näemme kauniita ja todella trendikkäitä sommitteluja sisustuslehdissä tai yritysesitteissä, jotka myyvät kylpyhuonetarvikkeita. Monet ihmiset jotka haluavat seurata näitä trendejä, päätyvät tekemään monia niistä virheistä joita kylpyhuonetta sisustettaessa tehdään, ja ne on vaikea korjata.

Välttääksesi tällaisen päänsäryn jaamme kanssasi nämä vinkit. Vältä näitä viittä virhettä sisustaessasi kylpyhuonettasi, ja ongelmasi on suurimmalta osin ratkaistu.

5 yleistä kylpyhuoneen sisustamisessa tehtyä virhettä

1. Et suunnittele tilankäyttöä

Some figure

Se on ensimmäinen asia, joka sinun pitäisi tehdä kun alat suunnittelemaan kotisi kylpyhuonettaSinun täytyy miettiä mitä tarvitset, mitä huonekaluja haluat käyttää ja ennen kaikkea mittasuhteita. Peilipöytä, joka on täynnä kalusteita, ei ole hyödyllinen sen käytännöllisyyden suhteen.

Jokaisen kalusteen sijoittaminen on kaiken perusta. On hyvin yleistä nähdä että ovi ei avaudukaan täysin, koska vessanpönttö on sijoitettu aivan sen taakse: se on suuri virhe. Älä myöskään suunnittele äärimmäisen isoa kylpyhuonetta, ellei sinulla ole suhteellisen tilavaa taloa.

Vessanpöntön sijoittamiseksi annamme sinulle idean pohdittavaksi: liukuovet. Ne ovat erittäin hyödylliset, mikäli tila on rajoitettu. Älä epäröi ottaa yhteyttä puuseppään.

2. Asennat liukkaita laattoja

Monet kodin onnettomuuksista tapahtuvat kylpyhuoneessa. Useimmat johtuvat suihkusta ja märästä lattiasta. Kuinka voit välttyä tältä ongelmalta? Siihen on kaksi ensisijaista toimenpidettä.

Ensimmäinen, ja tärkein asia kylpyhuoneen sisustamisessa on asentaa laatat, jotka eivät ole liukkaita. Ne takaavat sinulle sekä pääasiassa kodin pienille lapsille turvallisen alustan. He eivät ole usein tarkkaavaisia riskien suhteen, joten on parasta tehdä välttämättömiä varotoimenpiteitä.

Sinun kannattaa myös harkita mattoja. Jotkut voivat liukua lattialla kosteudesta johtuen ja aiheuttaa vakavia onnettomuuksia. Ne voivat myös kerätä epämiellyttävää hajua ajan kuluessa. Varmista, että valitset oikeanlaisen maton.

3. Sinulla ei ole asianmukaista tuuletusta

Some figure

Tämä on perustavanlaatuinen asia kylpyhuoneessa. Se voi olla yksi niistä virheistä joita teet kylpyhuonetta suunnitellessasi ja se on vaikein virhe korjata. Kylpyhuoneessa täytyy olla toimiva tuuletus, jotta ilma voi vaihtua jatkuvasti. Monet päättävät asentaa lisäksi ilmaimureita, jotka takaavat paremman tuuletuksen.

Valaistus on toinen avaintekijä. Sen täytyy olla riittävä, muttei liiallinen. Tummien värien on taipumus imeä huoneen valo. Sen lisäksi ne voivat aiheuttaa likaisuuden tunnetta – pölystä tulee näkyvämpi – ja ne antavat myös pienemmän tilan tunteen. Vinkki: asenna valoja peilien lähelle ja suihkuun.

4. Sisustat liikaa

On mielenkiintoista, että hyvin sisustaminen tarkoittaa myös sitä, ettei sitä pitäisi liioitella. Jos asetat runsaasti huonekaluja tai koriste-esineitä – huolimatta siitä kuinka kauniita ne ovat – on sillä negatiivinen vaikutus kylpyhuoneesi ilmeeseen.

Sitä vastoin on suositeltavaa valita vain yksi ja etsiä tasapaino. Yksi hyvä vinkki on asettaa keskikokoisia tai suuria peilejä. Niillä on se etu, että ne saavat aikaiseksi vaikutuksen laajemmasta tilasta, vaikka kylpyhuone onkin pieni. Sen lisäksi, jos tila on suuri ja peili pieni, tulee tila näyttämään jopa entistä kapeammalta ja tyhjemmältä.

Kiinnitä myös huomiota laattoihin, mikäli käytät niitä. Vaikka ne ovatkin erinomainen tapa sisustaa ja välttää kosteuden ja höyryn syöpymisen, ovat ne liiallisesti käytettyinä rumia. Valitse ennemmin seinä jolle ne asetat, ja maalaa muut seinät pehmeillä väreillä luodaksesi visuaalisen harmonian.

5. Jätät kaiken näkyville

Sekä siivoustarvikkeet että henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet tulisi sijoittaa omaan tilaansa hyvin järjestetyssä kylpyhuoneessa. Yleensä altaan alle asetettu säilytystila on täydellinen valinta. 

On kuitenkin myös muitakin vaihtoehtoja. Toiset asetetaan seinälle, toiset ovat nurkassa – puisia tai korista tehtyjä – ja toiset käyttävät jopa vetolaatikoita. Vaihtoehtoja on monia: tutki niitä ja arvioi ne käytettävissä olevan tilan mukaan.

Jos kiinnität huomiota aikaisempiin kohtiin, ei kylpyhuoneen suunnittelussa ja sisustuksessa tehdyt virheet ole enää sinun huolenaiheenasi.

Muista, että kaikki riippuu tarpeista sekä käytettävyydestä – tilan ja rahan suhteen – jonka varaan sinun tulee laskea. Lopuksi, aivan yhtä tärkeää kuin ylläolevat neuvot on että yrität tehdä tilasta sinun näköisesi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Hallo Granja, Paola. (2013). Estética Funcional y Espiritual Para el Hogar. Diseño Interior, Fundamentos Básicos. Disponible en: https://extensionuniversitariaute.files.wordpress.com/2013/09/decoracic3b3n-de-interiores.pdf
  • Andrés Pretel, F., Navarro Bravo, B., Párraga Martínez, I., de la Torre García, M. A., del Campo del Campo, J. M., & López-Torres Hidalgo, J. (2010). Adherencia a las recomendaciones para evitar caídas en personas mayores de 64 años Albacete, 2009. Revista Española de Salud Pública, 84(4), 433–441.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.