7 lisäpituutta tuovaa pukeutumisvinkkiä

Jos tavoitteenasi on näyttää pidemmälle ilman suurempia investointeja, suosittelemme sinulle seuraavia pukeutumisvinkkejä, jotka sopivat erityisesti pienikokoisille naisille!
7 lisäpituutta tuovaa pukeutumisvinkkiä

Viimeisin päivitys: 23 toukokuuta, 2019

Mikä parasta, seuraavien vinkkien avulla onnistut tuomaan lisäpituutta ilman korkokenkiä, mikä taas on erinomainen uutinen niille pienikokoisille naisille, jotka eivät korkokenkien käytöstä erityisesti piittaa.

Monen pienikokoisen naisen haaveena on onnistua pelkän pukeutumisen avulla sekä saamaan lisäpituutta että luomaan lyhyelle vartalotyypille harmonista tasapainoa. Onneksi tämän illuusion saavuttamiseksi sinun ei tarvitse enää turvautua pelkästään korkokenkiin ja pohjallisiin, sillä seuraavilla yksinkertaisilla, mutta tehokkailla pukeutumisvinkeillä lisäpituutta luova harhavaikutelma on lähes yhtä täydellinen kuin korkokenkien. Lisäksi kaikki korkokenkiä käyttäneet naiset varmasti tietävät, että käveleminen päivästä toiseen pelkillä korkokengillä on varsin mahdotonta. Lue alta lisää!

Miten tuoda lisäpituutta olemukseen?

1. Värit ja kuosit

Ensimmäinen asia, joihin lisäpituutta vaatetuksella hakevien naisten kannattaa kiinnittää huomiota on vaatteiden tyyli, erityisesti niiden värit ja kuosit. Yksiväriset vaatteet ovat edelleen menestys, eikä täysin turhaan, sillä väripaletin perusvärien, kuten mustan, valkoisen, beigen, harmaan ja tummansinisen värin suosiminen ja asukokonaisuuden kokoaminen maksimissaan kahdesta yksivärisestä vaatteesta auttavat luomaan lyhyemmälläkin naisella illuusion pidemmästä ja hoikemmasta vartalosta.

Vaatteiden designista puhuttaessa lyhyiden naisten kannattaa suosia mahdollisimman pieniä kuoseja. Mitä tämä sitten tarkoittaa käytännössä? Esimerkiksi kukkakuvioisista vaatteista kannattaa aina valita mahdollisimman pienikokoisia kukkakuvioita, jotka auttavat kiinnittämään huomiota volyymin sijasta pituuteen. Tämä ei suinkaan merkitse sitä, että sinun tulisi hylätä suurikokoisia kukkakuvioita tai muita rakastamiasi kuoseja sisältävät vaatteet lopullisesti, päinvastoin, näiden pukeutumisvinkkien tarkoituksena on auttaa sinua tuntemaan ja valitsemaan juuri omaa kehotyyppiäsi korostavia vaihtoehtoja.

Toinen huomion arvoinen seikka lyhyen naisen pukeutumisessa on vaatteiden raitamalli. Raidallisten vaatteiden kultainen sääntö on yksinkertainen; pystysuorat raidat saavat näyttämään pidemmältä ja hoikemmalta, kun taas vaakasuorat raidat korostavat kehon muotoja. Jos siis tavoitteenasi on luoda illuusio muutamasta lisäsentistä, kannattaa raidallisissa malleissa suosia aina pystysuoria ja ohuita raitoja ja kuvioita.

2. Lyhyen naisen kenkämalli

Teräväkärkinen kenkämalli sopii erinomaisesti lyhyelle naiselle

Mitä taas tulee kenkiin, pienikokoisten naisten on mahdollista huijata muutama toivottu lisäsentti lyhyeen varteen myös kenkävalinnoillaan; näiden kenkien ei tosin tarvitse olla korkokengät. Parhaita kenkämalleja pienikokoisille naisille ovat jalkapöydän paljastavat ja teräväkärkiset kengät. Toisin sanoen siis kaikki sandaalit, korkokengät ja tasapohjaiset kengät, jotka täyttävät edellä mainitut ominaisuudet auttavat luomaan illuusiota lisäsenteistä ilman suurempia ponnistuksia. Muista siis seuraavilla kenkäostoksillasi; mitä avoimempi kenkämalli, sitä parempi.

3. Suosi hyvin istuvia vaatteita

Usko tai älä, liian pitkät, löysät tai tiukat vaatteet saavat lyhyellä naisella aikaan täysin päinvastaisen vaikutelman siitä, mitä vaatetuksella alunperin on todennäköisesti lähdetty hakemaan, sillä lisäsenttien sijaan huonosti istuvat vaatteet saavat sekä jalat että koko vartalon näyttämään todellisuutta lyhyemmiltä. Suosi siis vaatteita, jotka istuvat vartalosi muotoihin ihanteellisesti ja yltävät mieluiten vyötärölle (niin housut kuin paidatkin). Lisäksi voit kokeilla leikkiä rohkeasti epäsymmetrisillä leikkauksilla, jotka auttavat myös luomaan illuusiota pidemmästä vartalosta.

4. Korosta vyötäröä

Hyödynnä pukeutumisessa vöitä ja muita vaatekappaleita, jotka nostavat esiin erityisesti vyötärön aluetta, sillä vyötäröä korostavat asukokonaisuudet auttavat tasapainottamaan vartalon mallia myös lyhyemmillä naisilla. Kiinnitä kuitenkin erityishuomiota vyön malliin, sillä pituutta korostavien vöiden tulisi olla ohuita ja pienillä ja hennoilla soljilla varustettuja. Leveät vyöt ja suurikokoiset soljet taas syövät lisäsenttejä ja saavat jo valmiiksi pienikokoisen naisen näyttämään vieläkin lyhyemmältä.

5. Kiinnitä huomiota myös hiustesi pituuteen

Yllättävää kyllä, toinen seikka, johon tulisi kiinnittää huomiota asukokonaisuutta valittaessa on hiusten malli ja pituus. Kasvoille ja vartalon pituudelle sopimaton leikkaus voi nimittäin saada sinut näyttämään jopa todellista lyhyemmältä. Pienikokoisten naisten kannattaa siis suosia hiusten pituudessa turvallista välimaastoa; ei liian pitkää eikä liian lyhyttä tukkaa.

6. Unohda pienet laukut

Suuri käsilaukku voi auttaa luomaan illuusiota pidemmästä vartalosta

Jos tavoitteenasi on huijata vartaloon muutama lisäsentti, suosittelemme sinua välttelemään pieniä laukkuja, sillä ne saavat myös sinut näyttämään lyhyemmältä. Miten se on mahdollista? Keski- ja suurikokoiset laukut auttavat nimittäin tasapainottamaan asukokonaisuutta paljon tehokkaammin, sillä suurikokoinen laukku saa huomion kiinnittymään muualle ja rikkoo samalla siluettia.

7. Lyhyen naisen parhaat ystävät

Lyhyen naisen parhaita ystäviä ovat kiistattomasti V-kirjaimen muotoisilla kaula-aukoilla varustetut paidat ja mekot sekä vaatteet, joiden pituudet vaihtelevat kahdessa ääripäässä, toisin sanoen maxi- ja minimekot sekä -hameet. Kaikki tämäntyyliset vaatteet auttavat sekä pidentämään erityisesti kaulan ja jalkojen aluetta että onnistuvat samalla luomaan illuusiota muutamasta lisäsentistä.

Nyt kun tunnet nämä vartalolle lisäpituutta tuovat pukeutumisvinkit, onkin aika aloittaa niiden kokeileminen käytännössä. Voit myös rohkeasti kokeilla omien asujesi yhdistelemistä yllä mainittuihin vinkkeihin ja tulet varmasti huomaamaan, kuinka yksinkertaisilla muutoksilla koko asukokonaisuus voi saada täysin uutta puhtia!


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.