Maksan puhdistus minttu-persiljateellä

Maksa pystyy puhdistamaan itse itsensä, mutta sen toimintoja voi tehostaa luontaishoidoilla. Tietyt ruoka-aineet tehostavat maksan toimintoja ja auttavat sitä poistamaan kuona-aineita helpommin. Tästä artikkelista saat ohjeen maksaa puhdistavan teen valmistukseen!
Maksan puhdistus minttu-persiljateellä

Viimeisin päivitys: 19 helmikuuta, 2022

Maksa on yksi kehon suurimmista elimistä, ja se vaatii jatkuvaa huomiota, hoitoa ja suojaamista. Maksa on vastuussa entsyymien, proteiinin ja glykogeenin sulauttamisesta ja auttaa elimistöä puhdistumaan.

Miten maksan terveyttä voi hoitaa joka päivä? Et varmasti tule ajatelleeksi maksaasi kovinkaan usein, etenkään työkiireiden keskellä kun aika on kortilla, etkä ehdi keskittymään siihen mitä suuhusi laitat.

Toinen maksan terveyteen huomattavasti vaikuttava tekijä on säännöllinen lääkkeiden käyttö: muista että lääkkeet voivat kuormittaa maksaa ja johtaa sen toimintavaikeuksiin.

On monia eri syitä sille, että myrkyt ja kuona-aineet pääsevät kertymään maksaan. Ruokailutottumukset, stressi, lääkitys ja jopa unettomuus johtavat maksan toimintojen heikentymiseen. Maksa on kuitenkin kyvykäs uusiutumaan ja korjautumaan itsestään.

Esimerkiksi maksan rasvoittuminen on vaiva, johon voi itse vaikuttaa ja joka reagoi hyvin elämäntapamuutoksiin, kuten paremman ravinnon nauttimiseen.

Tässä artikkelissa ehdotamme seuraavaa maksan terveyden kannalta: nauti joka päivä persiljasta ja mintusta valmistettua teejuomaa. Tulet huomaamaan sen hyödyt nopeasti.

Minttu-persiljatee huolehtii maksastasi

minttu-persiljatee huolehtii maksastasi

Apteekeista ja luontaistuotekaupoista löytyy loputtomasti valmisteita ja lisäravinteita, jotka pitävät huolta maksasta ja puhdistavat sitä.

Ennen kuin aloitat vitamiinien tai muiden valmisteiden nauttimisen, suosittelemme sinua kokeilemaan täysin luonnollista hoitokeinoa. Tämä minttu-persiljatee on edullinen ja tehokas keino edistää maksasi terveyttä.

 • Kun opit lisää kasvien ominaisuuksista, voit varmistua siitä että nautit jotakin terveellistä ja parantavaa, joka pitää huolta maksan lisäksi koko elimistön terveydestä.
 • Kaksi mielenkiintoisinta kasvia maksan terveyden kannalta ovat persilja ja minttu. Näitä yrttejä on helposti saatavilla ja ne voi vaikka kasvattaa kotona.

Miksi tämä minttu-persiljatee on niin tehokas hoito maksan puhdistukseen ja huoltoon? Siitä lisää alla.

Persilja, enemmän kuin lisuke

minttu-persiljatee auttaa puhdistamaan maksaa

Persiljan voimakas, raikas maku ja nestettä sitova vaikutus tekee siitä ainutlaatuisen aineksen maksan hoidossa. Persiljan hyödyt perustuvat neljään tekijään:

 • Ensimmäinen on flavonoidit: apigeniini, krysoberyyli ja luteoliini toimivat vahvoina antioksidantteina. Ne varmistavat, että solut kuljettavat riittävästi happea ja suojelevat maksaa vapaiden radikaalien haittavaikutuksilta.
 • Tämän lisäksi persilja sisältää runsaasti C- ja A-vitamiineja, jotka ovat erityisen tärkeitä maksan toiminnan kannalta. Nämä ainekset lievittävät maksan tulehdusta ja vahvistavat immuniteettia.
 • Persiljalla on voimakas puhdistava ja myrkkyjä poistava vaikutus, joka johtuu sen diureettisesta vaikutuksesta elimistöön. Persilja auttaa elimistöä poistamaan tarpeettomia kuona-aineita, jotka voivat johtaa erilaisiin terveysvaivoihin ja haittoihin.
 • Tämän lisäksi persiljasta saa beetakaroteenia, joka auttaa poistamaan ylimääräistä rasvaa elimistöstä. Tämä on erityisen tärkeää rasvamaksan hoidossa ja ehkäisyssä.
minttu-persiljatee puhdistaa maksan

Minttu on enemmän kuin mauste

Persiljan tapaan minttu sitoo nesteitä ja virkistää elimistöä. Sen raikas maku lisää mukavan säväyksen tähän elvyttävään ja parantavaan teejuomaan.

Minttu on edullinen yrtti, jota käyttämällä voi saavuttaa paljon, kunhan sen käytössä on säännöllinen. Tässä ovat mintun pääasialliset hyödyt:

 • Sillä on antiseptinen ja tulehdusta rauhoittava vaikutus
 • Minttu parantaa ruuansulatuksen toimintaa
 • Minttu stimuloi maksan toimintaa kun sen toiminta on heikentynyt

Näin valmistat minttu-persiljateen

minttu-persiljatee

Ainekset

 • hyppysellinen persiljaa
 • hyppysellinen minttua
 • 2 rkl sitruunamehua
 • 200 ml vettä

Valmistus

 • Kuten aina tällä sivustolla, suosittelemme käyttämään luomutuotettuja raaka-aineita, ja sama pitää paikkansa persiljan ja mintun kohdalla. Pese yrtit hyvin ennen käyttöä.
 • Hienonna yrtit, näin niiden öljyt pääsevät vapautumaan teehen.
 • Lämmitä kupillinen vettä ja kun se kiehahtaa, lisää yrtit.
 • Anna juoman uuttua noin puoli tuntia.
 • Siivilöi neste ja kaada se lempimukiisi, lisää pari ruokalusikallista sitruunamehua.

Huomaat heti juoman vahvan, virkistävän maun. Tämä maku syntyy yrttien sisältämistä luontaisista yhdisteistä, jotka pitävät huolta maksan toiminnasta. Jos kaipaat lisämakeutta teehesi, voit lisätä pikkuisen hunajaa.

Nauti teetä yksi kupillinen päivässä päin pääaterian jälkeen.

Jos kärsit maksasairaudesta, tai muuten vain haluat auttaa elimistöäsi puhdistautumaan, ota avuksi tämä minttu-persiljatee!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Proestos, C., & Komaitis, M. (2013). Analysis of Naturally Occurring Phenolic Compounds in Aromatic Plants by RP-HPLC Coupled to Diode Array Detector (DAD) and GC-MS after Silylation. Foods. https://doi.org/10.3390/foods2010090

 • Jin Park, K., Vohnikova, Z., & Pedro Reis Brod, F. (2002). Evaluation of drying parameters and desorption isotherms of garden mint leaves (Mentha crispa L.). Journal of Food Engineering. htKlein, A. V., & Kiat, H. (2015).

 • Detox diets for toxin elimination and weight management: A critical review of the evidence. Journal of Human Nutrition and Dietetics. https://doi.org/10.1111/jhn.12286tps://doi.org/10.1016/S0260-8774(01)00055-3


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.