Mintun lääkkeelliset ominaisuudet

5 marraskuun, 2018

Minttu, joka tunnetaan myös menthana, viherminttuna ja piparminttuna, on kasvi, jota käytetään säännöllisesti tiettyjen ruokalajien valmistamisessa, pääasiassa antamaan niille aromia. Lisäksi sitä käytetään myös coktailien ja tiettyjen lääkkeellisten juomien valmistamisessa. 

Minttua, tätä aromaattista kasvia, on käytetty moniin terapeuttisiin hoitoihin sen useiden etujen sekä lukuisten terveyttä edistävien ominaisuuksien vuoksi.

Mintun edut

  • Yksi tärkeimmistä mintun ominaisuuksista on, että sillä on kouristuksia estäviä ja karminatiivisia vaikutuksia, mikä auttaa helpottamaan ruuansulatusongelmia. Se on erityisen hyvä apu ruuansulatushäiriöihin, ilmavaivoihin, vatsakipuun tai koliikkiin.
  • Minttu on myös tärkeä hengitysteiden hoidossa, koska se sisältää tehokkaita ainesosia, jotka toimivat yskänlääkkeenä.
  • Tämä lääkeyrtti on melko tehokas hoidettaessa kuukautiskramppeja.
  • Minttu sisältää ainesosia, jotka ovat erittäin tehokkaita jännitysongelmien hoitamisessa: nämä ainesosat toimivat rentouttamalla meitä ja estämällä mahdollisia jännityksen tai stressin oireita.
  • Minttu on erittäin tehokas antiseptisenä valmisteena ja kipulääkkeenä, minkä vuoksi sitä on suositeltu käytettäväksi vammojen hoitoon. Kuinka sitä käytetään? Valmistamalla minttuinen uute, joka puhdistaa haavamme, antaa välitöntä helpotusta kipuun ja auttaa haavaa paranemaan nopeammin. Lisäksi sitä käytetään tietyn tyyppisiin palovammoihin. Palovammojen hoitoa varten suositellaan sekoittamaan uute pieneen määrään oliiviöljyä; tämä seos lisätään suoraan palovammaan, mikä auttaa välttämään pistelyn ja mahdollisen infektion.
  • Tämä upea kasvi eliminoi erittäin tehokkaasti pahanhajuista hengitystä, koska mintun tuoksu on erittäin miellyttävä ja se voi kestää koko päivän. Mentoli, yksi sen pääainesosista, sopii erinomaisesti tähän tarkoitukseen. Lisäksi se on erittäin virkistävää.
  • Käyttääksesi minttua voit valmistaa herkullisen ja rentouttavan teen ja juoda sen ennen nukkumaanmenoa. Tämä auttaa saamaan rauhallisen, rentouttavan ja palauttavan unen.
  • Minttu-uutteet ovat erittäin hyviä eliminoimaan ruuansulatuskanavaan kerääntyneitä kaasuja, mikä edelleen auttaa ilmavaivoihin.

Minttu-uutteiden valmistaminen

Mintun terveyshyödyt

Minttu-uutteen valmistaminen on melko yksinkertaista. Tärkein asia on, että uutteeseen käytettävät lehdet olisivat pehmeitä ja hentoja.

Keitä sitten puoli litraa vettä, ja kun vesi kiehuu, lisää se mintunlehtiä sisältävään kuppiin ja peitä noin 20 minuutiksi.

Tämän jälkeen siivilöi seos, ja voit juoda ensimmäisen kuppisi minttuteetä. Minttu-uutetta tulisi juoda kolme kupillista päivässä.

Pohdintaa…

Kuten voidaan huomata, minttua voi hyödyntää monella tavalla, vaikka moni uskookin tämän kasvin sopivan vain vatsakipuihin ja ruuanlaittoon aromia antamaan. On tärkeä tutkia ja kokeilla kaikkia niitä upeita etuja, joita lääkekasvit voivat tarjota terveydellemme. Lisäksi kasveista on hyvä tietää, että niin kauan kun nautimme niitä maltillisesti, niillä ei ole ikävien sivuvaikutusten vaaraa.