Mintun lääkkeelliset ominaisuudet

heinäkuu 21, 2015

Minttu, joka tunnetaan myös menthana, viherminttuna ja piparminttuna, on kasvi, jota käytetään säännöllisesti tiettyjen ruokalajien valmistamisessa, pääasiassa antamaan niille aromia. Lisäksi sitä käytetään myös coktailien ja tiettyjen lääkkeellisten juomien valmistamisessa. 

Minttua, tätä aromaattista kasvia, on käytetty moniin terapeuttisiin hoitoihin sen useiden etujen sekä sen lukuisten terveyttä edistävien ominaisuuksien vuoksi.

Mintun edut

  • Yksi tärkeimmistä mintun ominaisuuksista on, että se luo kouristuksia estäviä ja karminatiivisia vaikutuksia, mikä auttaa helpottamaan ruuansulatusongelmia. Se on erityisen hyvä apu ruuansulatushäiriöiden, ilmavaivojen, vatsakivun tai koliikin ollessa kyseessä.
  • Minttu on myös tärkeä hengitysteiden hoidossa, koska se sisältää tehokkaita komponentteja jotka toimivat yskänlääkkeenä.
  • Tämä lääkeyrtti on melko tehokas hoidettaessa kuukautiskramppeja.
  • Minttu sisältää komponentteja, jotka ovat erittäin tehokkaita hoitamaan jännitysongelmia: nämä samat komponentit toimivat rentouttamalla meitä ja estämästä mahdollisia jännityksestä tai stressistä koituvia seurauksia.
  • Minttu on erittäin tehokas antiseptisenä valmisteena ja kipulääkkeenä, minkä vuoksi sitä on suositeltu käytettäväksi vammojen hoitoon. Kuinka sitä käytetään? Valmistamalla minttuinen uute, joka puhdistaa haavamme ja antaa välittömän helpotuksen kivusta ja auttaa haavaa paranemaan nopeammin. Lisäksi sitä käytetään tietyn tyyppisiin palovammoihin. Palovammojen hoitoa varten suositellaan sekoittamaan uute pieneen määrään oliiviöljyä; tämä seos lisätään suoraan palovammaan, mikä auttaa välttämään pistelyn ja mahdollisen infektion.
  • Tämä upea kasvi on erittäin tehokas eliminoimaan pahan hajuista hengitystä, koska mintun tuoksu on erittäin miellyttävä ja se voi kestää koko päivän. Mentoli, yksi sen pääkomponenteista, on erinomaista tähän tarkoitukseen. Lisäksi se on erittäin virkistävää.
  • Käyttääksesi minttua voit valmistaa herkullisen ja rentouttavan teen juodaksesi sen ennen nukkumaanmenoa. Tämä auttaa meitä saavuttamaan rauhallisen, rentouttavan ja palauttavan unen.
  • Minttu-uutteet ovat erittäin hyviä eliminoimaan kaasuja, jotka kerääntyvät ruuansulatuskanavaan, mikä edelleen auttaa ilmavaivoihin.

Minttu-uutteiden valmistaminen

Minttu

 

Minttu-uutteen valmistaminen on melko yksinkertaista: tärkein asia on, että lehdet, joita aiot uutteeseen käyttää, ovat pehmeitä ja hentoja.

Keitä sitten puoli litraa vettä ja kun vesi kiehuu, lisää se mintunlehtiä sisältävään kuppiin ja peitä se noin 20 minuutiksi.

Tämän jälkeen siivilöi seos ja voit juoda ensimmäisen kuppisi minttuteetä. Minttu-uutetta tulisi juoda kolme kupillista päivässä.

Pohdintaa…

Kuten voidaan huomata, on olemassa monia etuja, joita voidaan saada tästä kasvista, jonka monet ihmiset uskovat olevan hyvä vain vatsakipuihin ja ruuanlaittoon aromia antamaan. On tärkeä tutkia ja kokeilla kaikkia niitä upeita etuja, joita lääkekasvit voivat tarjota terveydellemme. Lisäksi kasveista on hyvä tietää, että niin kauan kun nautimme niitä maltillisesti, niillä ei ole ikävien sivuvaikutusten vaaraa.

 

UUTISIA VERKOSSA