Luontaishoitoja oksentamisen lopettamiseksi

Nämä luontaishoidot tehoavat hyvin oksenteluun, mutta joitakin ne voivat hyödyttää toisia enemmän. Kokeile siis niistä jokaista löytääksesi itsellesi oikean vaihtoehdon.
Luontaishoitoja oksentamisen lopettamiseksi
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López.

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Oksentelu voi johtua pilaantuneen ruoan syömisestä tai ruoan heikosta sulamisesta. Se voi liittyä myös raskauteen, infektioon tai muuhun terveysvaivaan. Kaikissa tapauksissa on tärkeää pitää käsillä joitakin luontaishoitoja oksentamisen lopettamiseksi ja nestevajeen ehkäisemiseksi.

Tässä artikkelissa jaamme seitsemän luontaishoitoa oksentelun pysäyttämiseksi ja kehon nestetasapainon palauttamiseksi. Inkivääri, merivesi, minttu ja kaneli ovat muutamia sellaisia ainesosia, joita voit käyttää toipumisen nopeuttamiseen.

Luontaishoitoja oksentamisen lopettamiseksi

1. Inkivääri

Inkivääri auttaa hillitsemään pahoinvointia

Yksi tehokkaimmista luontaishoidosta oksentamisen lopettamiseksi on inkivääri. Tämä mauste on myös turvallinen vaihtoehto raskauden aikana. Sillä on lisäksi nesteturvotusta torjuvia ja aineenvaihduntaa tehostavia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa pudottamaan painoa.

Jos oksentelu on jatkunut jo jonkin aikaa, leikkaa pala raakaa inkivääriä ja imeskele sitä kunnes pahoinvointi lakkaa. Jos kärsit raskauden aikaisesta aamupahoinvoinnista, voit juoda hunajalla tai stevialla makeutettua inkiväärilimonaadia heti heräämisen jälkeen. Voit myös ostaa sokeroitua inkivääriä ja pitää sitä aina mukana varuilta.

Käy katsomassa tämäkin artikkeli: Kotitekoinen inkivääriöljy kivun lievittämiseen

2. Merivesi ja hunaja

Tämä vaihtoehto auttaa vähentämään samanaikaisesti sekä nestevajeen riskiä että oksentelua, sillä se toimii suolaliuoksen tavoin. Jos voit ostaa jostain juotavaksi soveltuvaa merivettä, sekoita siihen hunajaa seuraavalla tavalla:

  • Laita teelusikallinen merivettä ja hunajaa kielen alle oksentamisen lopettamiseksi.
  • Toista tätä niin kauan, kuin elimistö sietää.

3. Neidonhiuspuu

Neidonhiuspuu on lääkekasvi, jolle on ominaista kyky edistää hapetusta, erityisesti päässä. Tästä syystä se on hyvin tehokas hoito huimaukseen, pyörrytykseen ja oksenteluun.

Voit juoda neidonhiuspuusta valmistettua hauduketta aina tarvittaessa. Jos haluat käyttää sitä ehkäisevänä hoitona, älä juo sitä enempää kuin kolme kuukautta.

4. Minttu

Luontaishoitoja oksentamisen lopettamiseksi mintusta

Minttu on yksi parhaista luontaishoidoista oksentamisen lopettamiseen johtuen sen herkullisesta mausta ja virkistävästä vaikutuksesta. Tämä lääkekasvi lievittää toisilla närästystä ja tasapainottaa mahalaukun toimintaa. Lisäksi se voi auttaa pienentämään huimauksen riskiä matkanteon aikana.

Voit ostaa luonnollista minttupurkkaa tai minttukarkkeja, tai kantaa aina mukana pullollista mintun eteeristä öljyä. Toinen vaihtoehto huimauksen ja oksentelun ehkäisemiseksi on valmistaa tee inkivääristä ja mintusta.

5. Sitruunamelissa

Sitruunamelissa on loistava ruoansulatusta edistävä hoito. Se paitsi ehkäisee vatsavaivoja myös rauhoittaa ruoansulatukseen vaikuttavia hermoja. Se sopiikin näin hermostuneisuuden tai kemoterapian aiheuttaman oksentelun ehkäisyyn.

Tähän tarkoitukseen juo sitruunamelissateetä. Sitruunamelissaa löytyy myös eteerisenä öljynä, jota voit käyttää hoidon täydentämiseksi ja nauttiaksesi hyvin pitkäkestoisesta rentouttavasta vaikutuksesta.

6. Lakritsi

Makea ja voimakkaan makuinen lakritsi on luontaishoito oksentamisen ja pahoinvoinnin ehkäisemiseen. Jo pelkkä lakritsipalasen imeskely auttaa. Voit myös valmistaa lakritsista haudukkeen.

Lakritsilla on ruoansulatusta edistäviä ja limaa irrottavia ominaisuuksia. On kuitenkin tärkeää muistaa, että lakritsi voi nostaa verenpainetta. Sitä tulisikin nauttia kohtuudella tai välttää kokonaan, mikäli verenpaineesi on koholla.

7. Kaneli

Kaneli on hyvin makea ja aromaattinen mauste, joka voi auttaa ruoansulatushäiriöissä. Se auttaa tehostamaan myös aineenvaihduntaa, alentamaan verensokeria ja lopettamaan oksentelun. Sillä on myös varsin miellyttävä maku.

Voit juoda kanelihauduketta tai lisätä kanelia eri ruokiin. Haluamme painottaa, että kanelin tulee aina olla Ceylon-kanelia, jossa on eniten lääkitseviä ominaisuuksia ja joka voi näin ollen auttaa ehkäisemään oksentelua.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Kotitekoinen hoito viruksiin inkivääristä
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Kotitekoinen hoito viruksiin inkivääristä

Luonto tarjoaa meille monia ratkaisuja erilaisiin tavallisimpiin sairauksiin. Valmista helposti esimerkiksi hoito viruksiin inkivääristä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.