Logo image
Logo image

Luontaishoidot kuukautisten säätelemiseksi

2 minuuttia
On monia ruokia, jotka auttavat säätelemään naisen hormonitoimintaa. Seuraavat luontaishoidot kuukautisten säätelemiseksi sisältävät esimerkiksi avokadon.
Luontaishoidot kuukautisten säätelemiseksi
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Moni nainen kärsii epätasapainosta kuukautisissa, ja kuukautisten puuttuminen, runsas vuoto ja kivut ovat eräitä tällaisia asioita. Nyt annamme tehokkaimmat luontaishoidot kuukautisten säätelemiseksi, jotka auttavat parantamaan naisen elämänlaatua.

Kuukautiskipu

Ennen kuukautisia tai niiden aikana monella naisella on kipua, mutta se ei ole silti varsinaisesti normaali asia. Kipu on kehon merkki siitä, että jokin elin tai järjestelmä ei toimi hyvin.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kipu kertoisi jostakin vakavasta häiriöstä. Se on vain asia, jota tulisi yrittää säädellä, jotta pahempia seurauksia ei ilmenisi ja jotta naisen elämänlaatua voitaisiin parantaa.

Vaikka gynekologi ei yleensä tarjoa ratkaisuja kuukautiskipuun (lukuunottamatta ehkäisypilleriä, joka ei kuitenkaan paranna tilaa), on useita luontaishoitoja sekä kivun että muiden epätasapainojen korjaamiseksi kuukautisiin liittyen.

Tasapainottamalla hormonaalista järjestelmääsi voit huomata myös monia muita terveyshyötyjä, joita ei yleensä mielletä kuukautisiin liittyviksi.

Lue aiheesta lisää: 6 kuukautiskierron epäsäännöllisyyttä, joita ei pitäisi sivuuttaa

Luontaishoidot kuukautisten säätelemiseksi ja olon kohentamiseksi

Nyt kerromme ruoista, lisäravinteista ja luontaistuotteista, jotka säätelevät hormonaalista järjestelmää ja kuukautisia.

Maca

Some figure

Maca eli andienkrassi on Perun Andeilta lähtöisin oleva mukula, ja siellä sitä syödäänkin paljon. Maca toimii hormonitoiminnan säätelijänä ja tarjoaa monet hyödyt ihon, hiusten ja kynsien terveydelle.

Tämä kasvis, joka muistuttaa naurista tai retiisiä, sisältää paljon aminohappoja, B-, C- ja E-vitamiineja sekä mineraaleja, kuten sinkkiä, magnesiumia, kalsiumia ja rautaa. Nämä kaikki tekevät siitä erinomaisen valinnan kuukautisten säätelemiseksi sekä vaihdevuosioireisiin.

  • Voit ottaa 500-1 000 mg kolme kertaa päivässä joko kapseleissa tai jauheena nesteessä.
  • Aloita aina pienillä määrillä, sillä muuten sivuvaikutuksena voi ilmetä hermostuneisuutta.

Iltahelokki

Tämäkin kasvi vaikuttaa kuukautisia säädellen. Iltahelokki auttaa vähentämään sekä fyysisiä että psyykkisiä oireita naisilla ennen kuukautisia ja niiden aikana.

Lisäksi iltahelokkiöljy on erittäin hyödyllinen apu vaihdevuosien aikana, ja se on erinomainen luontaistuote iho-ongelmien hoitoon.

Avokado

Some figure

Avokado on ravinteikas hedelmä, joka on oivallinen lisäys kaikenlaisiin ruokavalioihin. Se tunnetaan kasvisteroleistaan, jotka tasapainottavat hormonitoimintaa, kun niitä saadaan säännöllisesti.

Avokadon nauttiminen estää liikaa estrogeenin tuotantoa, jota aiheutuu saasteista, stressistä, ruokavaliosta tai huonoista tottumuksista.

Viikuna

Some figure

Viikuna on pehmeä ja makea hedelmä, joka on oikea elämys suulle, ja se on myös erittäin lääkinnällinen tuote.

Naisilla viikunat tasapainottavat hormonitoimintaa sekä hoitavat kohdun ja kuukautisten epätasapainotiloja.

Hedelmän lisäksi – jota voidaan syödä tuoreena tai kuivattuna – puun lehdetkin sisältävät kasvihormoneja, jotka ovat erittäin hyödyllisiä naisille.

Voit nauttia kolme viikunaa päivässä sellaisinaan tai sitten salaateissa, mehuissa ja smoothieissa.

Lue aiheesta lisää: Värikkäitä smoothieita viikon jokaiselle päivälle

Oluthiiva

Some figure

Oluthiiva on oikea superruoka, jolla voidaan rikastaa ravintoa sekä lisätä ruoan mausteikkuutta. Se sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja, kuten sinkkiä, joilla on hormonitoimintaa tasapainottava vaikutus. Lisäksi se vaikuttaa kilpirauhashormoneihin (progesteroni ja testosteroni).

  • Voit nauttia ruokalusikallisen jauhettua oluthiivaa sekoitettuna jogurttiin, mehuun tai mihin tahansa muuhun ruokaan.
  • Sitä saa tabletteina ja jauheena.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.