Logo image
Logo image

Luontaishoidot kielen valkoisuuteen

3 minuuttia
Valkoinen kieli voi johtua muun muassa huonosti toimivasta maksasta, ja siksi kannattaa ottaa yhteyttä asiantuntijaan, jotta pääsisit eroon epäilyksistäsi, vaikka kuinka vähäisiä ne olisivatkin.
Luontaishoidot kielen valkoisuuteen
Kirjoittanut Ángela Aragón
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Vaikka valkoinen kerros kielessä ei välttämättä ole mikään suuri ongelma, joskus se saattaa huolestuttaa. Asiasta on paljon puhetta, ja saatat pelätä valkoisuuden johtuvan vakavasta terveysongelmasta. Näin on kuitenkin vain harvoin.

On kuitenkin muistettava, että valkoinen kerros kielessä voi joskus johtua huonosti toimivasta maksasta tai ruoansulatusongelmasta.

Siksi on hyvä idea käydä asiantuntijalla, jos huomaat itselläsi tätä ongelmaa. Se voi myös olla oire sienitulehduksesta.

Toisaalta valkoinen kerros kielessä voi johtua hygienian puutteellisuudesta, tupakoinnista tai heikentyneestä vastustuskyvystä. Viimeisimpään voi olla monia syitä, kuten esimerkiksi elimistön reaktio stressaavaan tilanteeseen tai äkilliseen vuorokausirytmin muutokseen.

Valkoinen kerros kielessä: luontaishoidot sen poistamiseksi

Olipa aiheuttaja mikä tahansa, ota avuksi seuraavat luontaishoidot, jos joskus huomaat itselläsi tätä tavallista ongelmaa.

1. Kaksi valkosipulinkynttä päivittäin

Some figure

Valkosipuli on loistava tuote kielen valkoisuuden torjumiseksi. Sen ominaisuudet ovat kenties kaikista parhaat tämän tilan hoitamiseen – syystä riippumatta.

Ensinnäkin se tarjoaa hyötyä antibioottisen ja sientä torjuvan vaikutuksensa ansiosta. Kyseisten ominaisuuksien vuoksi valkosipuli voi olla suuri apu, jos ihmisellä on sienitulehdus tai mikrobeja kielessä.

Lisäksi, koska valkosipuli sisältää runsaasti vitamiineja, se tasapainottaa vastustuskykyä sekä mahdollistaa paremman ja nopeamman toipumisen. Moni sen vitamiineista myös stimuloi solujen uusiutumista.

Miten tämä hoito tehdään?

 • Suosittelemme valkosipulin syöntiä raakana. Jos et millään kestä sen makua tai olet huolissasi pahanhajuisesta hengityksestä, voit sekoittaa sitä salaatteihin ja kylmiin ruokiin.
 • Jos et pysty syömään valkosipulia raakana, sen kypsentäminen on myös vaihtoehto, vaikka tämä vähentääkin sen tehoa.

Lue aiheesta lisää: Näin käytät valkosipulia kynsien vahvistamiseen

2. Karkea suola

On selvä, että juuri karkea suola on koostumuksensa ansiosta loistava kuorinta-aine, mutta lisäksi sen mineraalit ovat hyödyllisiä kielen ravitsemiseksi ja suojelemiseksi. Ne toimivat antioksidanttien tavoin, ja siten toipuminen on nopeampaa.

Samalla karkea suola on tehokas apu tulehdusten hoitoon, sillä se vaikuttaa antiseptisesti.

Jos vain voit, valitse jalostamaton suola. Tällainen suola sisältää edelleen kaikki hyvät ominaisuutensa, eikä siitä ole mitään haittavaikutuksia, sillä sitä ei ole käsitelty kemiallisesti.

Miten tämä hoito tehdään?

 • Sinun tarvitsee vain ottaa hyppysellinen suolaa ja hieroa sitä hellävaraisesti kielellesi.
 • Muista, että jos laitat suolaa liian kovakouraisesti, saatat saada ongelman pahenemaan.

3. Aloe vera

Some figure

Tämän kasvin rooli luonnollisessa lääketieteessä on yhtä suuri kuin valkosipulin. Sen hyödyt ovat suuret, ja itse asiassa aloe veraa voidaan käyttää lähes mihin tahansa ongelmaan.

Aloe veraa kannattaa siis pitää kotona kasvamassa. Se on helppohoitoinen kasvi, ja saat sen avulla luotua oman luonnollisen apteekkisi.

Geeli on loistava apu tulehdustilojen hoitoon sekä bakteerien poistamiseksi (mitä tarvitaan kielen valkoisuudesta eroon pääsemiseksi).

Jotta kasvin hyödyt voitaisiin maksimoida, kannattaa ottaa teelusikallinen geeliä ja laittaa se kielelle minuutin ajaksi pyörivin liikkein.

Toinen vaihtoehto on käyttää geeliä sisäisesti:

Ainekset

 • 1 tl aloe veran geeliä
 • 1 kupillinen vettä

Näin tämä hoito tehdään

 • Laita aloe veran geeli lasilliseen vettä, sekoita hyvin ja nauti neste.
 • Voit tehdä tämän hoidon kaksi kertaa päivässä, kunnes ongelma katoaa.

Lue aiheesta lisää: Papaija, vihreä tee ja aloe vera: ratkaisu vatsan turvotukseen

4. Kurkuma

Some figure

Mausteikkaat ruoat ja kurkuma tarjoavat tehokasta apua tulehdusten, sienen ja suun kivun karkottamiseksi.

Kiinnostavaa on se, että mausteet yhdistetään aina poltteeseen, mutta tämä kuitenkin kestää vain hetken – sitten voit jo huomata vähentymisen kivussa, jota valkoinen kieli voi tuoda tullessaan.

Lisäksi edistät maksan nesteiden poistumisen prosessia sekä autat sappirakkoasi toimimaan kunnolla. Kurkuma on myös loistava tuote ruoansulatuksen nopeuttamiseksi ja tehostamiseksi.

Jos haluat maksimoida geelin hyödyt, nauti sitä sitruunan kera.

Ainekset

 • 1 tl kurkumaa
 • Sitruunamehua (vain hiukan)

Miten tämä hoito tehdään?

 • Tarkkoja mittoja ei tähän hoitoon ole: käytä vain sen verran, että saat aikaan tahnan.
 • Sitten hiero seosta kielellesi kahden minuutin ajan, ja lopuksi huuhtele pois.

Kuten huomaat, tarjolla on hyvin helppoja luontaishoitoja. Yksinkertaisuudesta huolimatta saat niistä erittäin tehokasta apua kielen valkoisen kerroksen karkottamiseksi.

Luonto tarjoaa meille lukuisia hoitotuotteita, joilla on samankaltaisuutta ihmisen elimistön kanssa, ja jotka eivät siksi lähes koskaan aiheuta sivuvaikutuksia.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.