Logo image
Logo image

Löydä 5 huikeaa hyötyä papaijan siemenistä

2 minuuttia
Papaija on herkullinen hedelmä, joka on tullut hyvin tunnetuksi monista terveysvaikutuksistaan. Se sisältää kuitua, kalsiumia, fosforia, rautaa, papaiinia, tiamiinia, niasiinia ja vitamiineja, jotka erityisesti edistävät suoliston liikehdintää ja immuunijärjestelmän toimintaa.
Löydä 5 huikeaa hyötyä papaijan siemenistä
Viimeisin päivitys: 20 marraskuuta, 2018

Papaija tulee Meksikosta ja Väli-Amerikan maista. Kun Amerikan mantereen valloittajat saapuivat, he veivät papaijan siemeniä mukanaan Etelä-Amerikkaan ja muihin maailman kolkkiin kuten Malesiaan, Filippiineille, Kiinaan ja Havaijille.

Papaijasta on sittemmin tullut suosittu hedelmä monilla alueilla eri puolilla maailmaa. Sillä on monia eri ominaisuuksia ja sen herkullinen maku tekee siitä mahtavan jälkiruoissa, mehuissa tai sellaisenaan syötynä. Suurin osa ihmisistä poistaa papaijasta siemenet, tietämättä että siemenet ovat myös syötäviä ja niillä on merkittäviä terveysvaikutuksia. Haluaisitko tietää mitä etuja on papaijan siementen syömisellä?

Papaijan siementen hyödyt

Ne suojaavat munuaisia

Papaijan siementen syöminen auttaa ehkäisemään munuaisvaivoja sekä tukee niiden hoitoa jos jo kärsit kyseisestä vaivasta. Tässä tapauksessa suosittelemme pureskelemaan 7 papaijan siementä 7 kertaa päivässä.

Ne auttavat puhdistamaan maksaa

Some figure

Maksa on yksi elimistösi tärkeimmistä elimistä, koska sen tehtävä on suodattaa myrkkyjä ja myrkyllisiä aineita ja näin ehkäistä monia sairauksia. Kun tämä elin kärsii jonkinlaisesta sairaudesta, olet vaarassa saada kroonisia ongelmia. Tästä syystä on tärkeää tukea maksan toimintaa ja auttaa sitä puhdistamaan tarpeettomia aineita pois elimistöstä.

Tässä mielessä papaijan siemenet voivat olla mahtavia liittolaisia, varsinkin maksakirroosin yhteydessä. Tähän tarkoitukseen jauha 5 papaijan siementä, sekoita ne ruokalusikalliseen sitruunan mehua ja juo seos kahdesti päivässä kuukauden ajan.

Ne edistävät suoliston terveyttä

Papaija sisältää suuren määrän loisia vastustavia entsyymejä, joten se edistää suoliston terveyttä. Siemenissä on karpaiini-nimistä alkaloidia, jolla on loisia tuhoava vaikutus. Tähän tarkoitukseen kuivaa siemenet ja jauha ne. Sekoita teelusikallinen jauhetta veteen ja keitä se. Tai voit lisätä hunajaa ja nauttia seoksen kahdesta kolmeen kertaan päivässä.

Ne suojelevat ruoansulatusjärjestelmää

Some figure

Papaijan siemenillä on myös voimakkaita antibakteerisia ja tulehdusta vastustavia ominaisuuksia, jotka parantavat ruoansulatuskanavan terveyttä. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että papaijan siemenet vastustavat salmonellaa, stafylokokkibakteereita ja muita taudinaiheuttajia. Suosittelemme syömään 7 siementä kolmesti päivässä tähän tarkoitukseen.

Ne imevät itseensä ylimääräistä rasvaa ja sokeria

Papaijan siemenillä on myös rasvaa polttava vaikutus elimistössä, koska niillä on kyky estää elimistöä varastoimasta ylimääräistä rasvaa ja sokeria, mikä taas kiihdyttää ruoansulatusprosessia ja myötävaikuttaa painonpudotukseen.

Papaijan siementen hyödyt painonpudotuksessa: 3 keinoa

Some figure

Varmasti yksi huomattavimmista papaijan siementen eduista on niiden kyky auttaa painonpudotuksessa. Jos se on sinulle ajankohtaista, lue eteenpäin ja löydä kolme vinkkiä painonpudotukseen papaijan siemeniä syömällä. Ennen kuin menemme vinkkeihin, muistutamme että on tärkeää olla kärsivällinen, sillä muutokset tapahtuvat ajan myötä eivätkä yhdessä yössä. Kannattaa myös muistaa, että tuloksia saadakseen täytyy noudattaa terveellistä ruokavaliota ja kuntoilla säännöllisesti.

Keino #1

Syö 12 papaijan siementä greippihaudukkeen kanssa joka päivä tyhjään vatsaan. Tee tämä 15 päivän ajan ja sitten pidä 15 päivän tauko.

Keino #2

Lisää 15 papaijan siementä lasilliseen greippimehua ja juo se niellen siemenet kuin ne olisivat pillereitä, tämäkin tyhjään vatsaan. Tämä mehu auttaa taistelussa ylimääräistä rasvaa vastaan sekä parantaa ruoansulatustasi.

Keino #3

Viimeinen vinkki hyötyä papaijan siemenistä on pureskella muutama siemen tai lisätä niitä salaattiin tai salaatinkastikkeeseen. Niiden maku on mausteinen, sinappia muistuttava, joten ei kannata liioitella.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.