Nämä kasvikset parantavat munuaisten toimintaa

Tiesitkö, että sipulilla on monia terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia? Sipuli estää ylimääräisen rasvan varastoitumisen kehoon, kiihdyttää verenkiertoa ja stimuloi myös munuaisten toimintaa.
Nämä kasvikset parantavat munuaisten toimintaa

Viimeisin päivitys: 21 tammikuuta, 2019

Ruokavalion tulisi kohentaa elimistön toimintaa ja ruokkia sitä juuri oikealla tavalla. Munuaiset ovat elimistön tärkeimpiä elimiä ja niiden toiminta vaikuttaa suoraan kehon terveyteen. Sinun tulisikin huolehtia siitä, että ruokavaliosi sisältää sellaisia ruoka-aineita, jotka parantavat munuaisten toimintaa. Tässä artikkelissa kerromme sinulle niistä kasviksista, jotka tekevät hyvää munuaisillesi.

Munuaisten toimintaa parantavat kasvikset

Pidät terveydestäsi parhaiten huolta nauttimalla terveellistä ja tasapainoista ravintoa. Vältä kovia rasvoja, prosessoituja ruokia ja muita haitallisia ruoka-aineita, kuten suolaa ja sokeria. Näin pidät myös munuaisten toiminnan optimaalisella tasolla.

Lääkärit ja terveysalan asiantuntijat tietävät, että on olemassa monia sellaisia kasviksia, joita nauttimalla voi puhdistaa, suojata ja parantaa munuaisten toimintaa. Syömällä oikein vaikutat positiivisesti koko kehon toimintaan ja myös mielialaan. Jos olet huolissasi munuaistesi toiminnasta ja niiden kyvystä puhdistaa kehoa, suosittelemme panostamaan etenkin seuraaviin kasviksiin ruokavaliossasi:

1. Parsa

Munuaisten toimintaa voi parantaa nauttimalla parsaa, sillä se auttaa puhdistamaan munuaisia.

Olet ehkä huomannutkin, että parsaa syötyäsi voi virtsasi haista erilaiselle. Tämä ei kuitenkaan ole ainut parsan vaikutuksista, sillä vahvaa hajua aiheuttavalla aineksella on myös vahva puhdistava vaikutus munuaisiin. Pitääksesi munuaiset terveinä ja vahvoina lisää paljon tuoretta parsaa ravintoosi. Puhdistavan vaikutuksen lisäksi saat parsasta ylimääräisen annoksen vitamiineja (etenkin C-vitamiinia) ja mineraaleja, sekä antioksidantteja ja kuitua. Mikä parasta, parsa on täynnä kasviproteiinia, eikä se sisällä ollenkaan rasvaa.

2. Punaiset paprikat

Punaiset paprikat sisältävät runsaasti kaliumia.

 

Himoitsetko punaista paprikaa? Nauti paprikaa huoletta, sillä se on yksi terveellisimmistä vihanneksista. Punainen paprika on täynnä kaliumia, mikä tekee siitä munuaisten ylimmän ystävän. Lisäksi paprikasta saat lykopiinia, A-, C ja B6-vitamiinia, foolihappoa ja kuitua. 

Tehostaaksesi paprikan munuaisille hyödyllistä vaikutusta, lisää tonnikalaa paloiteltuun paprikaan ja sekoita lempisalaattisi sekaan tai paista kevyesti pannulla.

3. Kaali

Kaalilla on hyviä vaikutuksia myös vastustuskykyyn.

Kaalilla on loistava vaikutus koko elimistön toimintaan. Kaalin sisältämät fytokemialliset ainesosat taistelevat vapaiden radikaalien negatiivisia vaikutuksia vastaan ja pitävät elimistön vastustuskyvyn korkealla tasolla. Sekä munuaiset että maksa hyötyvät kaalin syömisestä, sillä kaalista saat mm. K- ja C-vitamiinia, kuitua B6-vitamiinia ja foolihappoa. Nauti kaali tuoreen salaatin seassa tai valmista perinteistä kaalikeittoa tai kaalikääryleitä. Netistä löytyy läjäpäin reseptejä kaalin hyödyntämiseen.

4. Kukkakaali

Kukkakaalia kannattaa lisätä ruokavalioon.

Kukkakaalilla on samantyylinen vaikutus munuaisiin kuin kaalillakin. Lisää siis myös kukkakaalia ruokavalioosi vaihtelun vuoksi. Kokeile muussattua kukkakaalia perinteisen perunamuussin sijaan, paista kevyesti uunissa tai pannulla, höyrytä ja nauti suolan kera tai hauduta etikan ja öljyn kanssa.

Kukkakaali sisältää runsaasti C-vitamiinia ja kuitua ja miedon makunsa takia se maistuu monen eri aterian lisukkeena. Voit myös dippailla raakaa kukkakaalia välipalana hummukseen tai perinteiseen kermaviilidippiin. Kukkakaalin sisältämä foolihappo ja kuitu auttavat puhdistamaan ja vahvistamaan munuaisia, mikä puolestaan helpottaa maksan toimintaa ja myrkkyjen käsittelyä.  Lisää siis kukkakaalia viikoittaiseen ruokalistaasi pikimmiten.

5. Valkosipuli

Valkosipuli sisältää runsaasti antioksidantteja.

Valkosipulilla on pitkä historia ja sitä on käytetty lääkinnällisiin tarkoituksiin vuosituhansien ajan. Valkosipulilla on tunnetusti tulehdusta hillitsevä, puhdistava, antibioottinen ja kolesterolia alentava vaikutus. Lisäksi valkosipuli pitää sisällään runsaasti antioksidantteja ja verta ohentavia aineksia.

Valkosipulia voi helposti nauttia raakana esimerkiksi leivän päällä tai salaatinkastikkeeseen pilkottuna, mutta sitä voi huoletta syödä myös keitettynä tai paistettuna: kypsentäminen ei vaikuta negatiivisesti valkosipulin parantaviin ominaisuuksiin. Kokeile valkosipulia ennakkoluulottamasti erilaisissa aterioissa ja kastikkeissa.

6. Sipuli

Sipulin sisältämät flavonoidit auttavat puhdistamaan kehoa myrkyistä.

 

Jos haluat varmistaa, että ruokasi on terveellistä ja auttaa puhdistamaan elimistöä, mutta et halua syödä mautonta ja tylsää ruokaa, lisää runsaasti sipulia aterioihisi! Sipuli on valkosipulin tavoin yksi vanhimmista lääkinnällisiin tarkoituksiin käytetyistä kasveista, ja se sisältää flavonoideja, jotka auttavat kehoa poistamaan myrkyt ja kemikaalit, jotka päätyvät kehoon ruuan ja ympäristön kautta.

Sipuli pitää valtimot puhtaina ja auttaa estämään kalkkeutumista ja rasvakertymiä, mikä helpottaa verenkierron toimintaa ja laskee sydämen kuormitusta. Lisäksi sipuli tehostaa munuaisten toimintaa ja ehkäisee tulehdusten syntymistä.

Syö sipulia raakana salaateissa tai paista kevyesti pannulla tai uunissa osana suurempaa ateriaa. Sipuli auttaa aineenvaihduntaa prosessoimaan proteiinia ja hiilihydraatteja.

Jos haluat parantaa munuaisten toimintaa, lisää näitä kasviksia ruokavalioosi raakana tai kypsennettynä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.