Munuaisten toimintaa edistävät vihannekset

Tiesitkö, että sipuli torjuu rasvan kasaantumista kehoon ja lisäksi se edistää verenkiertoa? Sipuli myös stimuloi munuaisten toimintaa.

Ruokavalion pitäisi aina kuvastaa luonnon parhaita voimia kehon hoitamiseen ja siihen vaikuttamiseen. Ja munuaiset, tuo välttämätön elin jonka toiminta vaikuttaa elämänlaatuun, ansaitsee ainoastaan parasta ravintoa. Ruokavalion pitäisi aina sisältää niitä ravintoaineita, joilla on kyky parantaa munuaisten toimintaa.

Vihannekset, jotka edistävät munuaisten toimintaa

On terveydelle hyväksi ylläpitää tasapainoista ja terveellistä ruokavaliota. Rasvojen, raskaasti käsiteltyjen elintarvikkeiden sekä liiallisen suolan ja sokerin välttäminen ovat ensimmäiset askeleet munuaisista huolehtimiseen.

Lääketieteen ammattilaiset ja ravitsemusasiantuntijat suosittelevat tiettyjä ruoka-aineita joiden hyödyt erottuvat muiden joukosta niiden voimalla puhdistaa, turvata ja edistää munuaisten toimintakykyä. Alapuolelta löytyvät ruoka-aineet sisältävät vihanneksia, jotka voivat stimuloida elimesi toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla.

1. Parsa

Parsa

Virtsasi vahva tuoksu parsan syönnin jälkeen on ainoastaan yksi tämän voimakkaan kasvin sivuvaikutuksista. Parsan asparagiinilla, joka aiheuttaa sen voimakkaan tuoksun, on myös munuaisia puhdistava vaikutus. Pitääksesi munuaisesi vahvoina ja terveinä sinun täytyy varmistaa että lisäät asparagiinia normaaliin ruokavalioosi.

Lisähyötynä saat ekstra-annoksen vitamiineja ja kivennäisaineita asparagiinista. Niissä ei ole rasvaa ja ne ovat täynnä kasvisproteiinia. Asparagiini on voimakas antioksidanttien lähde, siinä on runsaasti C-vitamiinia ja kuitua. Lisäksi se on herkullisen makuinen!

2. Punaiset paprikat

Punainen_paprika

 

Onko sinulla himo punaisiin paprikoihin? Kaliumpitoisuutensa ansiosta punaiset paprikat ovat täydellinen kasvis munuaisille. Ne sisältävät myös lykopeenia, A-, C- ja B6-vitamiineja, foolihappoa ja kuitua.

Valmista helppo, munuaisille erinomainen ateria laittamalla tonnikalaa muutamaan halkaistuun paprikaan! Tai lisää paprikaa suosikkisalaattiisi tai paista sitä vaikka hetki pannulla ja syö lämpimänä.

3. Kaali

KaaliKaali on kyvykäs taistelemaan elimistösi vapaita radikaaleja vastaan, ja se on yksi niistä voimakkaista lehtivihreistä parsakaalin ohella, jotka eivät ole pelkästään maukkaita vaan niissä on runsaasti fytokemikaaleja. Kaalissa ei ole kaliumia, ja sekä munuaisesi että maksasi hyötyvät kaalin lisäämisestä ruokavalioosi. Ekstramäärä C- ja K-vitamiineja, sen suuri kuitumäärä, B6 ja foolihappo tekevät tästä ruoka-aineen jota et voi ohittaa.

4. Kukkakaali

Kukkakaali

Kukkakaali on maukas vihannes, jolla on samat ominaisuudet kuin kaalilla, ja sekin on loistava lisä munuaisystävälliseen ruokavalioon. Kokeile sitä perunamuusin sijasta, salaateissa, raakana tai haudutettuna. Korkean C-vitamiini- ja kuitupitoisuuden ansiosta kukkakaali on yhtä ravinteikas kuin maukaskin. Lautasesi on tulvillaan foolihappoa ja kuitua, jotka auttavat puhdistamaan ja vahvistamaan munuaisiasi sekä auttavat maksaasi neutraloimaan kehossasi olevia jätteitä. Sisällytä kukkakaalia säännöllisesti aterioihisi.

5. Valkosipuli, paras luonnonrohto

ValkosipuliValkosipuli on hyvin tunnettu ja ammoinen luonnollinen lääke, sillä on kyky vähentää tulehdusta, taistella infektioita vastaan, puhdistaa, alentaa kolesterolia ja toimia kuin ”luonnon antibioottina”. Valkosipuli myös omaa sopivan määrän antioksidantteja ja antikoagulantteja joita kehosi tarvitsee.

Sinun ei tarvitse huolehtia kuinka valmistaisit sen, sitä voi käyttää miten vaan ja missä vaan ruuissa. Valkosipulia voidaan käyttää monien herkullisten aterioiden valmistamiseen, riisistä kastikkeisiin ja kaikkea siltä väliltä. Olisi varmaan mahdotonta elää ilman valkosipulia!

6. Sipuli, ikivanha hoitokeino

Sipuli

Etsitkö ruokaa, joka voi auttaa puhdistamaan kehoasi jättämättä ruokiasi mauttomiksi? Sipuli on täydellinen ruoka-aine sinulle; siinä on runsaasti flavonoideja kuten kversetiiniä, joka auttaa kehoasi poistamaan nielemiäsi myrkkyjä ja kemikaaleja, ja joita löytyy myös luonnollisesti kehostasi.

Sipuli auttaa pitämään valtimot puhtaina rasvatukkeutumista ja se edistää verenkiertoa. Munuaisesi saavat myös hyödyn sipulia sisältävästä ruokavaliosta, koska se auttaa suojelemaan munuaisiasi ja stimuloi terveellisiä elintoimintoja, sen tulehdusta ehkäisevien ominaisuuksien ohella.

Nakkaa sipulia salaattiin, ja huomaat että sipuli voi imarrella täydellisesti mitä tahansa ateriaa. Sipuli on omiaan munuaisten terveydelle, siinä on vähäinen kaliumpitoisuus ja se auttaa aineenvaihduntaasi käsittelemään proteiinia ja hiilihydraatteja.

Jos etsit terveellistä muutosta ruokavalioosi auttaaksesi parantamaan munuaistesi terveyttä, yritä ottaa ruokavalioosi muutama näistä suositelluista vihanneksista. Tuoreena, raakana, salaateissa tai pataruoissa, tässä on maukkaita vaihtoehtoja jotka voivat tehdä positiivisen muutoksen yleisterveyteesi.