Heitä hyvästit veltostuneille käsivarsille ja jaloille!

Heitä hyvästit veltostuneille käsivarsille ja jaloille!

Viimeisin päivitys: 01 helmikuuta, 2019

Roikkuva iho on epäilemättä yksi yleisimmistä ulkonäköön liittyvistä huolenaiheista etenkin naisilla. Vaikka ihon veltostuminen on täysin normaali ikääntymiseen kuuluva ilmiö, saavat tietyt asiat ihon löystymään joskus jo nuoremmallakin iällä. Käsivarret, kaula, reidet, sääret, silmäluomet ja suupielet ovat ne kehon alueet, jotka tavallisimmin alkavat menettää kiinteyttään. Tällä kertaa kerromme, miten voit heittää hyvästit veltostuneille käsivarsille ja jaloille, ja pitämään ne kiinteänä!

Veltostuneille käsivarsille, reisille ja säärille syynä on usein vähäinen  liikuntaa – kiinteyttäviä liikkeitä on siis tehty liian vähän. Ihokin saattaa silloin alkaa roikkua. Tähän ongelmaan on kuitenkin olemassa hyviä ja yksinkertaisia liikuntaharjoitteita.

Ihon kiinteyteen liittyen tulee silti pitää mielessä, että joustavuuden palauttaminen vaatii pitkän ja työlään prosessin, johon liittyy muutakin kuin vain liikuntaa. Tässä on muutamia suosituksia, jotta pääsisit alkuun ihon kiinteytyksessä:

 • Vältä äkillisiä ja rajuja dieettejä, joihin kuuluu nopea painon vähentäminen. Kun menetät liian nopeasti ihoasi tukevan rasvan, on luultavasti seurauksena ihon löystyminen.
 • Vältä ihosi altistamista auringolle pidemmissä jaksoissa. Auringon säteilyn tuloksena niin kutsutut vapaat radikaalit vahingoittavat ihon säikeitä.
 • Älä tupakoi.
 • Pidä kiinni terveellisestä ruokavaliosta, johon kuuluu runsas määrä kuitua sekä haitallisten rasvojen välttäminen.
 • Tee kuntoilusta kolme kertaa viikossa tapa. Jokaisen kerran tulisi olla vähintään tunnin mittainen. Tämän lisäksi kannatta harrastaa uintia, kävelyä, pyöräilyä tai vaeltamista kaksi kertaa viikossa.
 • Juo paljon vettä.
Veltostuneille käsivarsille on mahdollista tehdä jotain: liikunnan ja terveellisen ruokavalion kanssa pääsee jo pitkälle.

 

Mitä tehdä veltostuneille käsivarsille, reisille ja säärille?

 • Purista aloe vera -kasvin varresta sen sisältämä geeli, ja hiero sitä pyörivin liikkein ihollesi. Toista tämä ainakin kerran viikossa – aloe veralla on välitön ihon ulkonäköä parantava ja kiinteyttävä vaikutus.
 • Ota talteen kahden viikunan hedelmäliha, ja sekoita hyvin yhden sitruunan mehuun, kunnes tuloksena on tahna. Laita tätä seosta ihollesi iltaisin, ja anna olla 20 minuutin ajan. Huuhtele sitten kylmällä vedellä.
 • Sekoita ruokalusikallinen hunajaa yhteen kananmunan valkuaiseen. Laita seosta pyörivin liikkein käsivarsiin, reisiin ja sääriin. Anna vaikuttaa 20 minuutin ajan, ja huuhtele sitten kylmällä vedellä.
 • Sekoita noin desilitra omenamehua yhden melonin mehuun. Hiero nestettä ihollesi, ja toista tämä kaksi kertaa viikossa, jotta saisit aikaan hyviä tuloksia.
Velttoa ihoa voi elvyttää luonnollisilla tuotteilla.
 • Leikkaa pieni meloni paloiksi ja laita palat tehosekoittimeen. Lisää sitten muutama desi vettä sekä yhden sitruunan mehu, ja sekoita hyvin. Upota nesteeseen sideharsoa, ja kääri sitä sitten niille alueille, joihin haluat vaikuttaa.
 • Jauha kaksi ruokalusikallista pellavansiemeniä ja sekoita ne neljään ruokalusikalliseen kuumaa vettä, jotta saisit tehtyä tahnan. Lisää sitten kaksi tippaa eteeristä sypressiöljyä, sekoita ja laita seosta kankaalle. Peitä hoidettava ihoalue tällä kankaalla, ja kääri sen päälle vielä muovia, jotta tekisit prosessista yksinkertaisemman ja vähentäisit sen sotkuisuutta. Toista tämä hoito kaksi kertaa viikossa.
 • Kosteuta kourallinen kombu-merilevää vesilasissa kolmen tunnin ajan. Hiero sitä sitten sääriin ja reisiin pyörivin liikkein, ja kiinnitä huomiota niihin alueisiin, joissa veltostumista on eniten näkyvissä.

Liikuntaharjoitteita veltostuneille käsivarsille

Ylimääräinen iho käsivarsissa voidaan kiinteyttää ja saada kutistumaan liikuntaharjoituksilla, ja monia näistä voit tehdä myös kotona. Ei siis ole tarpeen hankkia kallista kuntosalijäsenyyttä!

 • Tee punnerruksia lattialla niin, että käsivartesi tukevat kehosi painoa. Jos et ole koskaan ennen tehnyt punnerruksia, tai jos tunnet itsesi olevan heikossa kunnossa, koukista polviasi ja aseta ne lattialle, jotta saisit tarvitsemaasi tukea ja tasapainoa. Näin teet punnerruksista vähemmän rasittavia, ja asetat myös vähemmän painetta selällesi.
Punnerrus auttaa kiinteyttämään käsivarsien ihoa.
 • Täytä tyhjä limsa- tai vesipullo kivillä, hiekalla, vedellä tai millä tahansa sellaisella, jolla saat aikaan halutun painon. Voit myös ostaa tähän tarkoitukseen varsinaiset käsipainot. Seiso jalat hiukan erillään toisistaan, ja nosta vasemmassa kädessäsi olevaa paino niin, että se sijaitsee suoraan pääsi yläpuolella käden ollessa suora. Tue kyynärpäätäsi oikealla kädellä, ja nosta ja laske painoa taaksesi niin, että käsivartesi ojentuu ilman, että kosketat päätäsi. Toista tämä kymmen kertaa, ja vaihda sitten puolta. Tee kokonaisuudessaan kaksi kymmenen toiston settiä kummallakin käsivarrella.
 • Seiso jalat erillään, ja ota vaahtomuovista tehty pallo, jonka laitat oikean kätesi ja oikean reitesi sivun väliin. Paina kämmenesi palloon niin lujaa kuin pystyt. Toista tämä kaksikymmentä kertaa, ja vaihda sitten puolta.

Kiinteytä reisien ja säärten lihaksia näillä liikkeillä

Tietyt liikuntamuodot kohdistuvat tehokkaasti erityisesti kehon alaosaan, joten ylävartalon kiinteyttämiseksi ne eivät ole aivan yhtä nopea keino. Pyöräily, stepperin käyttö, hölkkääminen, kävely sekä portaiden käyttö hissin sijaan ovat kaikki mahtavia tapoja kiinteyttää ja voimistaa alavartaloa. Luo siis itsellesi sopiva kuntoilurutiini, johon sisältyy näitä liikuntamuotoja, ja liiku neljänä päivänä viikossa tunti kerrallaan.

Toinen loistava tapa kiinteyttää ja parantaa reisien ja säärten kimmoisuutta on kyykkyliikkeiden tekeminen selkä seinää vasten. Nosta ja laske vartaloasi yksinkertaisesti polviasi koukistamalla. Voit myös vaihtoehtoisesti tehdä jalkojen koukistusliikettä eteenpäin astuen, ja voit tätä tehostaaksesi pitää käsissäsi painoja. Tee valitsemaasi jalkaliikettä neljä settiä 12 toistolla.

Jos koet ihon velttouden pulmaksi, kokeile näitä helppoja liikunta- ja kauneudenhoitokeinoja, jotta saisit ihollesi ja lihaksillesi lisää kimmoisuutta!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.