Logo image
Logo image

Laihdu kurkkua, sitruunaa ja minttua sisältävällä smoothiella

3 minuuttia
Koska tämän smoothien ainekset poistavat tehokkaasti nestettä kehosta, juoma on todella loistava apu elimistön puhdistamiseksi, painon vähentämiseksi ja nesteen kertymisen estämiseksi.
Laihdu kurkkua, sitruunaa ja minttua sisältävällä smoothiella
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante

Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Ei ole montaa sellaista juomaa, joka olisi raikkaampi kuin tämä sitruunaa, minttua ja kurkkua sisältävä smoothie. Sen ainekset löytyvät jo valmiiksi monen keittiöstä – ainakin niiden, jotka ovat tottuneet ostamaan paljon terveellisiä tuotteita.

Tämä juoma on myös herkullinen ja äärimmäisen helppo valmistaa, ja se auttaa pudottamaan painoa luonnollisella tavalla. Nyt kerromme smoothien kolmesta aineksesta tarkemmin, jotta vakuuttuisit itsekin ja ottaisit tämän juoman avuksesi mikäli tavoitteenasi on pudottaa painoa. Kokeile kurkkua, sitruunaa ja minttua kätevässä smoothiessa!

Kurkun monet hyödyt painonpudotuksessa

Some figure

Kurkku sisältää vain vähän kaloreita, ja siinä on noin 16 kaloria jokaista 100 grammaa kohden. Kun saamasi kalorien määrä päivän mittaan on pieni, pystyt polttamaan ne hyvin, sillä kehosi käyttää automaattisesti siinä olevaa ylimääräistä rasvaa.

Tämä kurkkua sisältävä smoothie parantaa ruoansulatusta sekä saa aineenvaihdunnan toimimaan tehokkaammin. Tulet polttamaan energiaa enemmän ja keräät kehoosi vähemmän rasvaa, ja tämän seurauksena sitten painosi tulee laskemaan.

Kurkku on erinomainen kehon puhdistaja. Siitä 95 % on vettä ja 5 % kuitua, ja se auttaa puhdistamaan kehoa ja poistamaan myrkyllisiä aineita jotka tekevät ruoansulatuksesta vaikeampaa.

Kehon puhdistaminen on tärkeä asia jotta ruoansulatus voisi toimia terveellä tavalla, ja se tekee myös aineenvaihdunnasta tehokkaamman. Lisäksi kurkun sisältämä kuitu täyttää, hillitsee ruokahalua sekä estää sinua syömästä liikaa.

Koska se sisältää paljon vettä, kurkku on erinomainen luonnollinen nesteenpoistaja. Se auttaa poistamaan natriumia siitä vedestä, jota on kertyneenä kehoon.

Mintun hyödyt terveydelle

Mintunlehdet sisältävät paljon kuitua, ja siksi tämä kasvi auttaa seuraavilla tavoilla:

 • se estää huonoa ruoansulatusta
 • se vähentää kolesterolia
 • se estää painonnousua ja liikalihavuutta
 • se stimuloi ruoansulatuksen entsyymejä
 • se muuntaa rasvaa käytettävissä olevaksi energiaksi

Se siis auttaa painonpudotuksessa, mutta lisäksi se parantaa ruoansulatusta, estää pahoinvointia, auttaa hoitamaan hengitysteiden ongelmia ja masennusta sekä tuo lopun pahanhajuiselle hengitykselle.

Mintunlehdet sisältävät myös pienen määrän katekiineja ja kofeiinia. Nämä kaksi ainetta nopeuttavat aineenvaihduntaa sekä nostavat kehon lämpötilaa, ja siten voit polttaa enemmän kaloreita.

Tässä kurkkusmoothiessa minttu tarjoaa aromaattisen tuoksun, joka voi olla suuri tekijä ruokahalun osalta ja hillitä ruoanhimoasi.

Sitruunan hyödyt hyvinvoinnille

Some figure

Sitruuna sisältää runsaasti C-vitamiinia ja se on loistava antioksidantti, joka parantaa kehosi toimintaa ja fyysistä kuntoasi yleisesti ottaen.

Sitruunamehu on luonnollinen nesteenpoistaja. Kun sitä nautitaan veden kanssa, se nopeuttaa kehon ylimääräisen nesteen poistumista, mikä on avuksi turvotuksen ja ummetuksen hoidossa.

 • Polyfenolit, joita sitruunat sisältävät, auttavat estämään kehon rasvamäärän lisääntymistä.
 • Pieni määrä kaliumia, jonka sitruunat tarjoavat, parantaa ruoansulatusta.
 • Sitrushappo auttaa puolestaan maksaa tuottamaan enemmän sappinestettä, mikä parantaa ruoansulatusta.

Tässä kurkkusmoothiessa sitruunat estävät minttua muuttumasta ruskeaksi. On kuitenkin tärkeää juoda smoothie heti kun se on valmistettu.

Veden hyödyt terveydelle

Vesi pitää kehon nesteytettynä, mikä on hyvin tärkeää sillä huono kosteutus hidastaa kalorien palamista. Lisäksi se kosteuttaa niveliä ja lihaksia liikunnan aikana, ja se auttaa verta antamaan happea lihaksille.

Vesi edistää myös kylläisempää oloa aterioiden aikana, ja se laittaa lopun halulle syödä liikaa.

Tässä kurkkua sisältävässä smoothiessa vesi kosteuttaa muita aineksia, ja se myös antaa juomalle nestemäisemmän koostumuksen.

Resepti: kurkkua, sitruunaa ja minttua sisältävä smoothie

Some figure

Tarvittavat ainekset

 • 125 ml sitruunamehua
 • 1 kurkku
 • 4 mintunlehteä
 • Jäätä
 • 250 ml vettä

Näin tämä smoothie valmistetaan

 • Kuori ja pilko kurkku.
 • Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa kunnes saat juomallesi tasaisen koostumuksen.
 • Voit lisätä jään myöhemmin, jos et pysty laittamaan sitä mukaan sekoitusvaiheessa.
 • Kaada smoothie lasiin, ja anna olla jääkaapissa muutaman minuutin ajan ennen kuin nautit sen.

Me ehdotamme, että nautit tätä smoothieta tyhjän vatsaan ainakin kerran viikossa, jotta voisit pitää kehosi puhtaana kätevällä, herkullisella ja terveellisellä tavalla.

Oletko kiinnostunut luonnollisesta painonpudotuksesta? Kokeile tässä tapauksessa sitruunaa, kurkkua ja minttua, jotta voisit tehostaa tätä prosessia vaivattomalla, maistuvalla ja tehokkaalla tavalla!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Healthline.com 10 Easy Ways to Boost Your Metabolism (Backed by Science) [Online] Available at: www.healthline.com/nutrition/10-ways-to-boost-metabolism
 • Menéndez Soriano C. Efectos vasculares de la quercetina y la catequina: interacciones y papel de los procesos de conjugación y desconjugación metabólica. Universidad Complutense de Madrid (2012)

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.