Logo image
Logo image

Kylpyhuoneen sisustus: 9 ideaa, joita tulet rakastamaan

3 minuuttia
Jos mietit kylpyhuoneesi uudistamista tai haluat vain antaa kylpyhuoneelle modernimman tyylin, älä jätä lukematta tähän artikkeliin kokoamaamme yhdeksää ideaa. Tulet rakastamaan niitä!
Kylpyhuoneen sisustus: 9 ideaa, joita tulet rakastamaan
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kylpyhuoneen sisustus on herättänyt paljon kiinnostusta ihmisissä. Kylppäri oli pitkään unohdettu huone sisustuksen ja tyylin suhteen, mutta nykyään se saa jo enemmän huomiota.

Kaikkien tämän päivän trendien myötä kylpyhuone ei ole enää yksi kodin laiminlyödyimmistä paikoista. Vaikka onkin aina ollut tärkeää kiinnittää huomiota puhtauteen, ovat monet sivuuttaneet kylpyhuoneen sisustukseen liittyvät näkökohdat.

Sen jälkeen kun kylpyhuoneen tajutaan olevan intiimi ja rentouttava tila, aletaan etsiä sisustusideoita, jotka tekevät kylpyhuoneesta harmonisemman ja erityisemmän tilan.

Onneksi on olemassa joitakin uusia mielenkiintoisia vinkkejä ja ideoita joidenkin tämän tilan alueiden korostamiseksi.

Kylpyhuoneen sisustus: modernit vinkit

Kylpyhuone on tila, jossa käydään usein. Siitä syystä sen eri tavalla sisustaminen ja miellyttävän sekä rentouttavan ulkonäön antaminen kiinnostaa ihmisiä.

Seuraavaksi kerromme joitakin helppoja ideoita, joilla voit tehdä pieniä muutoksia.

1. Koristeellinen lasi

Mikäli haluat kylpyhuoneen näyttävän hienostuneelta ja nykyaikaiselta, älä epäröi valita sisustusratkaisua, johon kuuluvat lasipaneelit.

Ne saavat tilan näyttämään tyylikkäältä ja ne myös korostavat valoisimpia alueita.

Lue myös: Näin eliminoit pahat hajut keittiössä ja kodissa

2. Seinämaalaukset

Jotkut ihmiset ovat hieman rohkeampia kylpyhuoneen sisustuksen suhteen kuin toiset. Mikäli koet kuuluvasi tähän ryhmään, voivat itsetehdyt seinämaalaukset olla sinun juttusi. Taiteen tuominen tähän huoneeseen antaa sille valikoivan tyylin.

Maalaat sen sitten itse tai palkkaat jonkun tekemään sen, suosittelemme sinua luomaan innovatiivisen grafiikan, joka tuo esiin muita kylpyhuoneen elementtejä ja sopii niihin hyvin. Pidä tietenkin mielessä, että seinä pitäisi viimeistellä laastilla, marmorilla tai jollakin samankaltaisella materiaalilla.

3. Mosaiikki

Mosaiikki on yhä yksi isoimmista nykyajan kylpyhuoneen sisustustrendeistä. Useimmiten mosaiikkia käytetään yhden sivuseinän korostamiseen, kuten sen alueen, jolla käsienpesuallas sijaitsee.

On tärkeää valita sellainen vaihtoehto, jonka värit ja kuviot sopivat kylpyhuoneen muihin laattoihin. Voit siis saada viehättävän huomion kiinnittävän keskipisteen säilyttäen samalla oman tyylisi.

4. Taiteelliset taustat

Verhoilupaperi ja sisustusvinyylit ovat todella taloudellisia tapoja raikastaa kylpyhuoneen ulkonäköä.

On monia malleja ja värejä, jotka voivat antaa erityisen vintage- tai käsityöläistyylin. Sinun tulisi kuitenkin pitää mielessä, että kyseessä ei ole kovin kestävä materiaali, joten se voi kulua kylpyhuoneen kosteuden takia.

5. Värikkäät laatat

Some figure

Toinen tapa korostaa yhtä kylpyhuoneessa olevaa seinää on yhdistellä eri värejä keskenään. Mikäli mosaiikki ei vakuuta sinua, kokeile yksinkertaista pienten kirkkaanväristen laattojen yhdistelmää.

Tuloksena on taiteellisella ulkonäöllä varusteltu kylpyhuone.

6. Ovessa oleva värjätty lasi-ikkuna

Jos kylpyhuoneesi tila on turhan pieni, on oveen tuleva lasikaistale hyvä vaihtoehto sen avartamiseksi. Ei pelkästään siksi että se näyttää elegantilta, vaan myös siksi että se saa tilan näyttämään suuremmalta ja modernimmalta.

Lisäksi se tuo lisää valoa luoden avaruuden tunnetta.

Lue myös: 19 vinkkiä kylpyhuoneen tilan lisäämiseksi

Some figure

7. Peilit

Peilit ovat tärkeitä elementtejä kylpyhuoneen sisustuksessa. Tilan suuruudella tai pienuudella ei ole väliä, nämä esineet saavat sen näyttämään elegantilta ja miellyttävältä.

Jotta se ei riitelisi muun tyylin kanssa, tulee sinun pohtia sopiiko kylpyhuoneeseen neliön, suorakulmion tai ovaalin muotoinen peili. 

8. Luonnonmateriaalit

Rustiikkista ja perinteistä tyyliä rakastavat ihmiset voivat käyttää luonnonmateriaaleja kylpyhuoneen sisustamisessa, jotta sisustuksesta tulee todella ainutlaatuinen. On esimerkiksi olemassa kivestä, puusta ja hiekasta tehtyjä materiaaleja, jotka näyttävät melko hyviltä seinillä.

Nämä luonnonmateriaalit auttavat neutraalinvärisiin maaleihin yhdistettynä saavuttamaan harmonisen ympäristön.

9. Teksturoidut seinät

Some figure

Laattojen sijaan voit löytää joitakin vaihtoehtoja kodinrakennusosastolta, jotka luovat kylpyhuoneeseen dynaamisemman tekstuurin. On useita tummia sävyjä, jotka näyttävät hienostuneilta vaaleanväristen maalien kanssa.

Pidä kuitenkin mielessä, että tällaista sisustusta suositellaan vain kylpyhuoneisiin, joissa on paljon tilaa, sillä se saa pienemmät kylpyhuoneet näyttämään täysiltä ja ahtailta.

Onko sinulla ollut kylpyhuoneen sisustus mielessä jo pidempään? Minkä näistä vaihtoehdoista sinä valitset? Kuten huomaat, ehdotukset ovat vaihtelevia ja erilaisia. Sinun täytyy vain valita sellainen vaihtoehto, joka sopii parhaiten sinun makuusi ja saa olosi tuntumaan mukavalta.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.