Kuukautiskivun lievitys 5 kuumalla juomalla

31 elokuu, 2019
Kuukautiskipu voi olla ärsyttävää ja jopa lamaannuttavaa. Tässä artikkelissa näytämme 5 kuumaa juomaa kuukautiskivun lievitykseen.

Kuukautiset tulevat normaalisti kerran kuukaudessa ja aiheuttavat monelle naiselle valitettavasti alavatsakipua ja yleistä huonovointisuutta. Onneksi kuukautiskivun lievitys onnistuu esimerkiksi näiden kuumien juomien avulla.

Suosittelemme noudattamaan ensiksi terveellistä ruokavaliota kuukautiskivun ehkäisemiseksi ja hoitamiseksi. Lisäksi on parasta välttää kofeiininpitoisten juomien nauttimista kuukautisten aikana, sillä ne voivat aiheuttaa ahdistusta. Kahvin voi korvata muilla juomilla, joilla on monia naisen terveyttä hyödyttäviä ominaisuuksia.

Tässä artikkelissa esittelemistämme kuumista juomista voi olla paljon apua.

Kuukautiskivun lievitys kuumien juomien avulla

Vaikka moni turvautuu särkylääkkeisiin alavatsakivuissa, kuukautiskivun lievitys on mahdollista myös luonnollisesti. Annamme nyt listan parhaista juomista tähän tarkoitukseen.

1. Kamomillatee

Kuukautiskivun lievitys onnistuu luonnollisesti kamomillateellä

Ensimmäinen kuuma juoma kuukautiskivun lievitykseen on kamomillatee. Se sisältää kahta yhdistettä, hippurihappoa ja glysiiniä, joiden ominaisuudet auttavat rentouttamaan kohtua kramppien aikana. Kamomillalla on ainutlaatuisia tulehduksen vastaisia ominaisuuksia, jotka auttavat vähentämään epämukavuuden tunnetta.

  • Tarvitset kamomillateen valmistamiseen kupillisen kuumaa vettä.
  • Hauduta siinä kamomillateepussia 10 minuuttia.
  • Ota teepussi pois ja lisää juomaan sitruunamehua tai hunajaa.

Suositeltavaa olisi juoda kaksi kupillista päivittäin viikon ajan ennen kuukautisia. Itse asiassa tutkimukset vahvistavat, että kamomilla sisältää tulehdusta lievittäviä terpenoideja ja flavonoideja.

2. Kuukautiskivun lievitys inkivääriteellä

Inkivääritee tuo helpotusta kuukautiskipuihin

Toinen kuukautiskipua lievittävä kuuma juoma on inkivääritee, jolla on kamomillateen tapaan tulehduksen vastaisia ominaisuuksia. Siitä voi olla apua kivuliaisiin kramppeihin, sillä se alentaa prostaglandiinien määrää.

Jos kuukautisten yhteydessä esiintyy myös pahoinvointia, yleistä huonovointisuutta ja vatsa on sekaisin, inkivääri voi auttaa lievittämään näitäkin ongelmia.

Saat nautittua enemmän inkivääriä lisäämällä sitä keittoihin tai smoothieihin, mutta mielestämme inkivääritee on herkullisin tapa hyödyntää sitä. Inkiväärin lisähyöty on se, että se auttaa säätelemään epäsäännöllisiä kuukautisia sekä torjumaan väsymystä.

Tiesitkö tätä? Inkivääri ja kurkuma nivelkivun lievittämiseksi

3. Kanelitee

kuukautiskivun lievitys kaneliteellä

Kolmantena listassa on mahtava kanelitee, jolla on myös tulehduksen vastaisia ominaisuuksia. Se auttaa varmasti lievittämään kuukautisten aiheuttamaa kipua.

Ainekset

  • 1 kupillinen vettä
  • 1 tl jauhemaista kanelia

Valmistus

  • Kiehauta ensin kupillinen vettä ja lisää sinne teelusikallinen jauhemaista kanelia.
  • Anna jauheen liota noin kahdesta kolmeen minuuttia.
  • Voit halutessasi lisätä teehen myös hunajaa.

Voit juoda tätä teetä kolme kertaa kuukautisten ensimmäisenä päivänä.

4. Kuukautiskivun lievitys minttuteellä

Myös minttutee on loistava vaihtoehto. Sen juominen auttaa rauhoittamaan vatsaa ja ehkäisemään turvotusta.

Rauhoittavan ja puuduttavan vaikutuksen ansiosta se on hyödyllinen kuukautiskivuissa. Se hoitaa lisäksi päänsärkyä ja suolisto-ongelmia.

Lukuisat tutkimukset ovat vahvistaneet, että minttu rentouttaa kohdun lihaksia hilliten supistuksista johtuvia kipuja. Lisähyötynä on se, että minttutee maistuu erittäin hyvälle. Suosittelemme juomaan sitä viikkoa ennen kuukautisia neljästä viiteen kupillista joka päivä.

Älä jätä lukematta: 5 hoitokeinoa runsaisiin kuukautisiin

5. Vadelmanlehtitee

Viimeisenä listassa on vadelmanlehtitee. Vaikka se on vähän harvinaisempi teejuoma, se on erittäin herkullista ja kykenee vähentämään kuukautiskipua.

Vadelmanlehtiteellä on myös tulehduksen vastaisia ominaisuuksia, joten se voi olla hyödyllinen muunkin vatsakivun lievityksessä ja ummetuksen ehkäisemisessä.

Näistä kuumista juomista voi olla paljon apua kuukautiskivun lievityksessä, mutta on olemassa myös muita juomia ja luontaishoitoja samaan tarkoitukseen. Löydät niistä varmasti itsellesi tehokkaimman vaihtoehdon ja saat helpotusta kipuun.