Logo image
Logo image

Inkivääri ja kurkuma nivelkivun lievittämiseksi

3 minuuttia
Tiesitkö, että inkivääri ja kurkuma sisältävät ominaisuuksia, joiden ansiosta voit käyttää luonnollista hoitokeinoa nivelkivun hoitamiseen ilman, että sinun tarvitsee turvautua apteekista saataviin tulehduskipulääkkeisiin?
Inkivääri ja kurkuma nivelkivun lievittämiseksi
Nelton Abdon Ramos Rojas

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Nelton Abdon Ramos Rojas

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Nivelkipu on yleinen ongelma kaikkien eläinten keskuudessa (kyllä, ihmiset mukaanlukien). Lisäksi sitä myös esiintyy usein nuorilla ihmisillä, joten älä ajattele sen olevan ikääntyvien ihmisten ongelma. Vaikka tämän kivun lievittämiseksi on olemassa monia kemiallisia hoitokeinoja, ovat luontaishoidot parempia vaihtoehtoja. Niiden joukossa ovat muun muassa inkivääri ja kurkuma, joka on hyvin suosittu yhdistelmä.

Inkivääri ja kurkuma sisältävät ominaisuuksia, jotka voivat auttaa lievittämään nivelkipua. Tässä artikkelissa kerromme sinulle näistä lääkekasveista ja niiden lääkinnällisestä käytöstä.

Mitä inkivääri on?

Some figure

Inkivääri on varsimukula (juurakon paksuin osa, joka tunnetaan myös juurimukulana), joka on hyvin tunnettu ruoanlaitossa sen voimakkaan tuoksun ja maun ansiosta. Tämä kasvi kasvaa yli metrin pituiseksi, mutta se on haudattuna maahan, kuten mukulat.

Vaikka sitä käytetäänkin laajalti ruoanlaitossa sen mausteisen maun ansiosta, joka imeytyy ruokaan kuin ruokaan, on inkiväärillä myös monia keholle hyödyllisiä ominaisuuksia. Yksi erottuvimmista hyödyistä on se, että inkivääri auttaa parantamaan verenkiertoa edistäen samalla myös parempaa ruoansulatusta.

Siinä ei kuitenkaan ole vielä kaikki!

Nivelet hyötyvät myös paljon inkiväärin käytöstä.

Lue myös: Kokeile näitä luontaishoitoja verenkierron parantamiseksi

Mitä kurkuma on?

Some figure

Kurkuma on samankaltainen kuin inkivääri, ja se on myös todella ihailtu mauste ruokamaailmassa. Tämä metrin pituinen kasvi, jolla on pitkulaiset lehdet, on kotoisin Intiasta.

Tiedämme, että kurkuma on kasvin juurakkoa, joka kasvaa maan alla. Nämä juurimukulat tunnetaan myös Intian sahramina niille ominaisen oranssin värin takia, mikä antaa keltaista väriä mihin vain niiden koskettamaan ruokaan.

Mitä tulee lääkinnällisiin ominaisuuksiin, kurkumalla on monia etuja. Useimmat niistä kohdistuvat ruoansulatusjärjestelmään, sillä kurkumalla on karminatiivien ominaisuuksia. Se siis ehkäisee ruoansulatuskanavaan ilmestyviä ilmavaivoja. Siten se auttaa lievittämään vatsavaivoja.

Kurkuman pääominaisuus on kuitenkin toimia tulehduksen vastaisena tekijänä. Tästä syystä se on hyvä liittolainen kaikille niille jotka kärsivät niveltulehduksesta, huolimatta erityisistä olosuhteista tai siitä minkä ikäisiä he ovat.

Miksi niveliin koskee ja kuinka kipua voidaan lievittää

Some figure

Nivelkipu on epämukava oire ja sitä esiintyy yleensä polvissa, kyynärpäissä, hartioissa, ranteissa, nilkoissa sekä monissa muissa kehonosissa. Kipu voi olla lievää, jos se syntyy fyysisen suorituksen jälkeen, tai akuuttia, jos siitä tulee pysyvää.

Yleisesti ottaen nivelkipu liittyy läheisesti niveltulehdukseen. Kun kipu on akuuttia, on niveltulehdus yksi sen pääaiheuttajista. Muut sairaudet, kuten limapussitulehdus tai jännetulehdus, ovat usein myös yleisiä nivelkivun aiheuttajia.

Joko liiallisen fyysisen ponnistelun tai jonkin muun sairauden myötä nivelkipua voidaan hallita tehokkaasti luontaishoitojen avulla. Inkivääristä ja kurkumasta valmistetut juomat ovat parhaimpia mahdollisia vaihtoehtoja.

Inkivääri-kurkumatee

Some figure

Sinun tulee tietää, että kun tätä juomaa juodaan säännöllisesti, voi se olla todella tehokas nivelille. Paras tapa hyödyntää molempien ainesosien edut on valmistaa niistä teetä.

Inkiväärin ja kurkuman sekoitus on tehokas. Jos lisäät vielä kanelia ja hieman sitruunaa, on sen niveliä hyödyntävä vaikutus vielä paljon tehokkaampaa. Halutessasi voit jopa parantaa sen vaikutusta lisäämällä hunajaa.

Suosittelemme juomaan tätä teetä päivittäin parin viikon ajan aamulla ensimmäisenä ennen muiden tehtävien aloittamista.

Ainesosat

 • 1 tl kurkumaa
 • 1 rkl pilkottua inkivääriä
 • 7,5 dl vettä
 • 1 tl raastettua tai jauhettua kanelia
 • 1/2 sitruunan mehu

Lue myös: Luonnolliset diureetit – nesteenpoisto luonnollisesti

Valmistus

 • Keitä ensin vesi. Kun vesi kiehuu, lisää kurkuma, inkivääri ja kaneli.
 • Jotta juomasta saa kaiken tarvittavan hyödyn ja se on oikealla tavalla uutettu, anna sen kiehua 30 minuutin ajan.
 • Poista se sitten liedeltä ja anna hautua muutaman minuutin ajan.
 • Lisää lopuksi puolikkaan sitruunan mehu, siivilöi ja nauti.

Inkivääri ja kurkuma voivat olla mahtavia liittolaisia, kun on kyse nivelkivun lievittämisestä. Tämä juoma on siis erinomainen vaihtoehto, mikäli kärsit jatkuvasti niveltulehduksen, nivelrikon tai jonkin muun nivelkivun aiheuttamista vaivoista.

Luontaislääkkeillä on vastaus moniin kehossamme oleviin ongelmiin. Nivelkipua voidaan lievittää kurkumalla ja inkiväärillä. Se on suositeltavaa, mutta jos sinua epäilyttää, käythän kuitenkin lääkärissä, mikäli kipu ei laannu.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Mashhadi, Nafiseh Shokri et al. “Anti-oxidative and anti-inflammatory effects of ginger in health and physical activity: review of current evidence” International journal of preventive medicine vol. 4,Suppl 1 (2013): S36-42.
 • Jurenka, J. S. (2009). Anti-inflammatory Properties of Curcumin, a Major Constituent of. Alternative Medicine Review, 14(2).
 • Maheshwari, R. K., Singh, A. K., Gaddipati, J., & Srimal, R. C. (2006). Multiple biological activities of curcumin: A short review. In Life Sciences. https://doi.org/10.1016/j.lfs.2005.12.007

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.