5 hoitokeinoa runsaisiin kuukautisiin

Monet naiset kärsivät runsaista kuukautisista. Onneksi on joitakin luontaishoitoja, jotka voivat auttaa.
5 hoitokeinoa runsaisiin kuukautisiin

Viimeisin päivitys: 11 tammikuuta, 2019

Monet naiset kärsivät runsaista kuukautisista kuukausittain. Valitettavasti niihin voi myös liittyä muita oireita kuten kipua, väsymystä, huimausta ja niin edelleen.

Tässä artikkelissa kerromme parhaat luontaishoidot runsaisiin kuukautisiin. Tällä tavoin voit tasapainottaa hormonisi joutumatta turvautumaan lääkitykseen.

Kuukautiset ovat erilaiset kaikilla naisilla

Kaikkien naisten kuukautiset ovat erilaiset. Jotkut tuskin huomaavat niitä ja ne eivät aiheuta lainkaan epämukavuutta. Toiset taas kärsivät monista epämukavista oireista kuten:

 • Turvotuksen tunteesta
 • Mielialanvaihteluista
 • Tulehduksesta
 • Kivusta
 • Herkkyydestä

On kuitenkin muutamia tekijöitä, jotka kertovat onko se normaalia. Sinun pitäisi kiinnittää huomiota varsinkin yhtäkkisiin muutoksiin, jotka voivat olla stressin, ruokavaliomuutoksen tai erilaisten terveysongelmien aiheuttamia.

Runsaat kuukautiset

Runsaat kuukautiset, jotka tunnetaan myös nimellä menorragia, voivat olla geneettiset ja monet ovat kärsineet niistä aina. Ne voivat kuitenkin liittyä myös seuraaviin asioihin:

 • Endometrioosi
 • Kohdun fibroidit
 • Kohdun limakalvon liikakasvu
 • Kilpirauhasongelmat
 • Hormonimuutokset
 • Stressi

Monilla naisilla ei ole mitään tietoa siitä ovatko heidän kuukautisensa runsaat vai eivät, sillä heillä ei ole mitään vertauskuvaa. Tarkasta siis vastaatko “kyllä” mihinkään näistä väitteistä:

 • Kuukautisesi kestävät 8-10 päivää tai enemmän.
 • Käytät yli 8 kuukautissidettä tai tamponia päivässä tai joudut vaihtamaan niitä 2-3 tunnin välein.
 • Kuukautiskiertosi kestää alle 21 päivää.
kivuliaat kuukautiset

Hoitokeinot runsaisiin kuukautisiin

1. Siveydenpuu

Siveydenpuu (vitex agnus-castus) on melko tuntematon lääkekasvi, joka sattuu olemaan erittäin hyödyllinen naisille. Se voi olla erittäin tehokas sekä runsaista kuukautisista että epäsäännöllisistä kuukautisista kärsiville naisille.

Siveydenpuu auttaa säätelemään estrogeeni- ja progesteronitasoa.

Voit juoda siveydenpuuta teenä tai ottaa sitä tabletteina. Se on myös hyvä kivun ja kuukautiskramppien lievittäjä. Vaikka se onkin tehokas hoitokeino, on sinun oltava kärsivällinen. Voi mennä muutamia kuukausia ennen kuin alat huomata tuloksia.

2. Maca-jauhe

Maca on erinomainen hormonien säätelijä minkä vain ikäisillä miehillä ja naisilla. Itse asiassa monet naiset käyttävät sitä hedelmällisyyden parantamiseksi ja vaihdevuosiin sopeutumiseen.

Ainoa asia joka sinun tulee muistaa on se, että se voi aiheuttaa hermostuneisuutta joillekin ihmisille. Siten on tärkeää aloittaa ensin pienellä määrällä ja lisätä sitä vähitellen, jos se tuntuu sopivalta tuotteelta sinulle.

maca-jauhe hoitona runsaisiin kuukautisiin

3. Keltainen katkero

Keltainen katkero ei ainoastaan auta säätelemään runsaita kuukautisia, vaan se auttaa myös ehkäisemään anemiaa. Tämä on erittäin yleinen ongelma naisilla, jotka menettävät liikaa rautaa kuukausittain.

Katkero on myös hyvä apu ruoansulatuksessa, maksan toiminnassa, ruokahalun stimuloimisessa sekä ihon virheiden poistamisessa. Voit juoda sitä teenä tai käyttää ulkoisesti.

4. Siankärsämö

Siankärsämö, tai achillea millefolium, on lääkekasvi jolla on vaikuttavia ominaisuuksia. Se voi hoitaa lukuisia eri sairauksia sen eteeristen öljyjen, mineraalien ja antioksidanttien avulla.

Siankärsämö toimii hormonien säätelijänä ja sen kouristuksen vastaiset ominaisuudet tekevät siitä luonnollisen kipulääkkeen. Tämä kasvi voi siis olla todella hyödyllinen kuukautiskipujen lievittämisessä.

Se on myös tehokas suonikohjujen, peräpukamien, aknen, arpien ja korkean verenpaineen hoidossa. Voit juoda sitä teenä tai käyttää ulkoisesti ja voit jopa kasvattaa sitä itse kotona.

5. Vihersmoothiet

Viimeisenä ja pettämättömänä hoitokeinona runsaisiin kuukautisiin ja moniin sairauksiin toimii vihersmoothie. Vihreiden lehtien ravintoaineiden, kuten foolihapon takia ne parantavat maksan toimintaa ja veren laatua.

Vihersmoothieihin voidaan käyttää hedelmiä ja monia viherkasviksia kuten:

 • Pinaattia
 • Punajuuren lehtiä
 • Retiisin lehtiä
 • Rucolaa
 • Vesikrassia

Kokeile joitakin maukkaita vihersmoothieita. Niiden herkullinen maku yllättää sinut todella. Tulet huomaamaan pian parannusta muissa terveysongelmissa ja tunnet olosi energisemmäksi. Ne voivat jopa auttaa sinua ihannepainosi saavuttamisessa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.