Logo image
Logo image

Kuinka rauhoitat vauvan, joka itkee taukoamatta

4 minuuttia
Kun rauhoitat vauvaa, joka itkee taukoamatta, sinun tulee pysyä rentona. Muutoin saatat siirtää stressin ja negatiivisuuden vauvaan.
Kuinka rauhoitat vauvan, joka itkee taukoamatta
Kirjoittanut Daniela Colmenares
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Lapset itkevät paljon eri syistä. Useimmiten emme ole täysin varmoja miksi. Vanhempien täytyy kuitenkin tietää lapsen itkun syyt, teot ja seuraukset. Tässä artikkelissa tutustumme siihen, kuinka rauhoitat vauvan, joka itkee taukoamatta.

On vaikeaa selvittää mitä vauva haluaa, jos itkeminen on vauvan ainoa tapa ilmaista itseään. Vanhempien tulisi kuitenkin oppia tuntemaan syyt siihen, miksi vauva mahdollisesti itkee.

Kun vastasyntynyt itkee, voi se olla niin ärsyttävää, että stressaannut siitä. Mutta kun yrität rauhoittaa vauvaa, tulee sinun varmistaa, että pysyt itse rentona. Muutoin tilanne voi pahentua sekä sinun että vauvan kannalta.

Miksi on niin tärkeää tietää kuinka rauhoitat vauvan?

Ihmisen tunteet voivat vaikuttaa terveyteen. Kun on kyse vauvoista, voivat he ilmaista epämukavaa oloaan vain itkemällä. Jos et vastaa heidän tarpeisiinsa, saattaa heille alkaa kehittyä erilaisia henkisiä ja tunteisiin liittyviä ongelmia, joko pitkä- tai lyhytaikaisia.

Jos tiedät kuinka rauhoitat vauvan, tulee sinulla olemaan parempi suhde vauvan kanssa. Se johtuu siitä, että pystyt hoitamaan vauvaa paremmin ja luot luottamuksellisen siteen hänen kanssaan. Sinun tulisi myös vältellä stressaavia tilanteita, jotka voivat saada vauvan itkemään.

Ei ole mitään, mikä tekee meidät onnellisemmaksi kuin se, että näemme oman lapsen hymyilevän. Jos opit rauhoittamaan vauvan joka itkee taukoamatta, huomaat että lapsesi on paljon onnellisempi. Leiki, puhu, syö ja tee enemmän aktiviteetteja yhdessä vauvan kanssa. Tämä luo vanhemman ja lapsen välille rikkomattoman siteen.

Lue myös: 8 asiaa, jotka isän tulisi tehdä kasvattaakseen tyttärestään vahvan naisen

Syitä sille, miksi vauva itkee taukoamatta

Some figure

Esihistoriallisina aikoina ihmiset eivät useinkaan käyttäneet vaatteita tai asusteita. Asiat ovat kuitenkin luonnollisesti muuttuneet niiltä ajoilta. Vauvasi saattaa olla allerginen tai herkkä tietyille materiaaleille, kuten puuvillalle, paljeteille ja metallille. Jos huomaat vauvan itkun liittyvän allergiaoireisiin, tulee sinun viedä vauva lääkäriin.

Tai sitten saatat huomata, että lapsesi ei tykkää olla sellaisten ihmisten sylissä, joita hän ei tunne. Itkeminen on siis tehokkain tapa, jolla vauva voi ilmaista tunteitaan. Kun näin tapahtuu, on paras että sinä pitelet vauvaa sen sijaan, jotta hän ymmärtää, että toisella ihmisellä ei ole mitään pahoja aikeita.

Nälkä ja jano

Ihmisten täytyy syödä ja juoda selviytyäkseen. Koska vauvat eivät kuitenkaan voi tehdä tätä itse, he itkevät ollessaan nälkäisiä tai janoisia. He eivät rauhoitu, ennen kuin selvität onko kyseessä tämä.

Lue myös: Kuinka opettaa vauva nukkumaan läpi yön

Nukkuminen

Äänet ja valot voivat häiritä vauvan unta. Jos vauvasi haluaa nukkua, mutta hän ei ole mukavassa paikassa, ei vauva lopeta itkemistä ennen kuin laitat hänet omaan pinnasänkyynsä.

Tällaisissa tapauksissa suosittelemme pitämään vauvaa sylissä, kunnes hän rentoutuu.

Kipu tai koliikki

Pahimmassa tapauksessa vauva saattaa itkeä siksi, että hän tuntee kipua. Vauvat ovat alttiita koliikille, infektioille ja muille sairauksille. On siis paras viedä vauva tarkistukseen säännöllisesti.

Jos vauva itkee jonkin muun häntä häiritsevän asian takia, niin sinun tulisi tarkkailla vauvaa. Päätä sitten voitko hoitaa ongelman kotona vai tarvitseeko hän lääkärin apua.

Kuinka rauhoitat vauvan

Pieni hellyys voi auttaa rauhoittamaan kenet vain. Joten paras tapa rauhoittaa vauva, joka itkee taukoamatta, on käyttää rakastavia ja helliä eleitä. Esimerkiksi hellät taputukset selkään voivat auttaa, kun lapsi kärsii koliikista. Hellät halaukset ja kutitus auttavat myös. Tämä saa vauvan hymyilemään ja auttaa pysäyttämään kyyneleet.

Vaikka sinulla ei olisikaan kaikista upeinta lauluääntä, rakastaa jokainen lapsi sitä, että hänelle lauletaan. Aina kun huomaat kyyneleen lapsen poskilla, voit laulaa lapsen lempilaulua, kunnes hän vaipuu uneen tai kunnes hän on taas leikkisällä tuulella. Sillä tavalla vauva tuntee olonsa turvalliseksi ja rakastetuksi.

Mitä seurauksia on sillä, että vauva jätetään itkemään pitkäksi aikaa

Some figure

Jos et huolehdi vauvastasi, kun hän itkee taukoamatta, voi sillä olla lyhyt- ja pitkäaikaisia seurauksia. Yksi niistä on se, että hänen on vaikea ilmaista tunteitaan, sillä kukaan ei vastannut hänen itkuunsa lapsena. Tämä voi vaikuttaa hänen henkilökohtaisiin ja ammatillisiin suhteisiinsa, sillä hän ei pysty ilmaisemaan itseään vapaasti muille.

Kun vauva itkee, voivat vanhemmat stressaantua. Tämä stressi voi saada vanhemmat reagoimaan impulsiivisella tavalla. He saattavat esimerkiksi toimia väkivaltaisesti lasta kohtaan tai huutaa hänelle. Vanhemmat eivät ainoastaan tunne äärimmäistä syyllisyyttä tällaisesta teosta, vaan lapselle kehittyy myös todennäköisesti henkinen tai fyysinen trauma.

On sanomattakin selvää, että tätä pitäisi vältellä hinnalla millä hyvänsä.

Yhteenveto

Vauvan rauhoittaminen saattaa kuulostaa vaikealta tehtävältä tuoreille vanhemmille. Huomaat kuitenkin, että ajan myötä ja kun kärsivällisyys kasvaa, siitä tulee helpompaa. Kärsivällisyydellä ja rakkaudella voit oppia lopettamaan kyynelten virtauksen ja luomaan enemmän hymyä.

Nämä vinkit voivat auttaa ketä vain, joka käy läpi äitiyttä tai isyyttä. Kerro ystävillesi kuinka tärkeää vauvan ymmärtäminen ja vauvan onnellisuuden varmistaminen on. Sillä tavoin pystytte jakamaan enemmän onnellisia muistoja yhdessä ilman kyyneleitä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Eberly, S., Lanphear, N., Lawrence, R. A., Lanphear, B. P., & Howard, C. R. (2006). Parental Responses to Infant Crying and Colic: The Effect on Breastfeeding Duration. Breastfeeding Medicine. https://doi.org/10.1089/bfm.2006.1.146
  • Tirosh, E., Scher, A., Sadeh, A., Jaffe, M., & Lavie, P. (1993). Sleep characteristics of asthmatics in the first four years of life: A comparative study. Archives of Disease in Childhood. https://doi.org/10.1136/adc.68.4.481
  • Radesky, J. S., Peacock-Chambers, E., Zuckerman, B., & Silverstein, M. (2016). Use of mobile technology to calm upset children: Associations with social-emotional development. JAMA Pediatrics. https://doi.org/10.1001/jamapediatrics.2015.4260
  • National Health Service. Soothing a crying baby. (2019). Recuperado el 8 de noviembre de 2020. https://www.nhs.uk/conditions/pregnancy-and-baby/soothing-crying-baby/
  • KidsHealth. What to Do When Babies Cry. (2019). Recuperado el 8 de noviembre de 2020. https://kidshealth.org/en/parents/babies-cry.html

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.