Logo image
Logo image

Yleiset pukeutumismokat – vältä näitä!

2 minuuttia
Alla kerromme yleisistä pukeutumismokista ja keinoista välttää ne. Älä jätä lukematta!
Yleiset pukeutumismokat – vältä näitä!
Viimeisin päivitys: 12 tammikuuta, 2019

Saatat tehdä kaikenlaisia virheitä asun valinnassa, ja ne eivät ainakaan paranna ulkonäköäsi ja tyyliäsi. Emmekä tarkoita, että vaatteesi olisivat täysin epämuodikkaita. Tarkoitamme ainoastaan sitä, että pukeutumisessa olisi hyvä noudattaa kultaista sääntöä: tasapainoa ja harmoniaa.

Yleisesti ottaen pukeutumismokat ovat suoraa seurausta siitä, ettei ihminen tunne omaa vartaloaan. Tähän löytyy aina ratkaisu.

Katso itseäsi hetken peilistä ja mieti, mistä pidät vartalossasi eniten näin voit pyrkiä korostamaan näitä puolia. Mieti myös mistä piirteistä et pidä niin paljon, jotta voit yrittää peittää niitä hieman tai oppia elämään niiden kanssa paremmin.

Seuraavaksi katsomme, mitkä ovat yleiset pukeutumismokat ja kuinka ne voi välttää.

Yleiset pukeutumismokat

1. Olet liian itsekriittinen

Tämä on ensimmäinen ja yleisin ihmisten tekemä virhe. Olemme aina kriittisempiä itseämme kohtaan ja surkuttelemme sitä, että emme näytä Instagram-mallilta. Kuten sanotaan, olemme aina itsemme pahimpia kriitikoita.

Itse asiassa tällainen itsensä moittiminen voi mennä niin pitkälle, että tunnet olosi jatkuvasti huonoksi omissa nahoissasi etkä keksi koskaan mitään rakentavia ideoita.

Jotta näin ei tapahtuisi, on hyvin tärkeää pyrkiä korostamaan itsessään niitä puolia, joista pitää. (Ja jos et edelleenkään tiedä mitä ne ovat, käytä aikaa sen pohtimiseen).

Positiivisen ja realistisen minäkuvan rakentaminen ei onnistu yhdessä yössä. Se ei myöskään ole suora tie, mutta ehdottomasti matkan arvoinen onhan palkintona hyvä olo ja onnellisuus.

Some figure

2. Annat muiden mielipiteille enemmän arvoa kuin omallesi

Toinen virhe asua valitessa on antaa muiden mielipiteelle enemmän arvoa kuin omallesi.

Ole varovainen! On yksi asia antaa periksi kaikelle mitä muut ihmiset sanovat sinusta, ja kokonaan toinen asia olla kuuntelematta lainkaan muiden mielipiteitä. Kumpikaan ääripää ei ole hyvä.

Sinun kannattaa asettaa terveet rajat, sallia rakentava kritiikki ja oppia analysoimaan sitä niin, että päädyt tekemään parhaaksi katsomasi muutokset.

Tarkoituksena on olla luopumatta omista mielipiteistäsi vain muiden näkökulmien vuoksi. Lopulta kaikkein tärkein asia on se, että olet itse tyytyväinen itseesi.

Some figure

3. Kokeilet kaikkia trendejä

Muodin orjana oleminen on yksi tyypillinen virhe. Saatat luulla, että sinun on oltava viimeisimpien trendien mukainen saadaksesi muiden ihmisten hyväksynnän.

Näin et onnistu seulomaan trendeistä itsellesi istuvia etkä saa niitä sopimaan omaan tyyliisi ja vartaloosi. Muodin seuraaminen saattaa mennä yli, eikä tämä ainakaan tee sinusta tyylikkäämmän näköistä.

Jotta näin ei kävisi, anna tiettyjen trendien mennä ohi. Kaikki niistä eivät sovi sinulle. Opi erottamaan trendien joukosta ne, jotka näyttävät ja tuntuvat hyvältä päälläsi.

Se on yritystä ja erehtymistä, ja vaatii kärsivällisyyttä.

Jos haluat tietää lisää: Laita vanhat vaatteet uusiksi: 4 helppoa ideaa

Some figure

4. Säästät lempivaatteitasi erityisiin hetkiin

Ei ole mitään järkeä säästää lempivaatteita ja -asusteita (niitä, jotka näyttävät ja tuntuvat hyviltä päällä) “erityisiin hetkiin”. Usein aikaa vain kuluu, etkä sitten lopulta käyttänytkään niitä.

Pukeudu itseäsi varten. Pukeudu tehdäksesi itsesi iloiseksi joka päivä, ei vain tiettyinä päivinä.

Käy katsomassa tämäkin: Mitä käyttämäsi värit kertovat sinusta

Some figure

Vältä myös näitä virheitä

Muita pukeutumismokia:

  • Vaatteet ovat vääränkokoisia.
  • Värejä, kuvioita ja asusteita on aivan liikaa.
  • Yliseksikäs pukeutuminen.

Lopulta kaikessa on kyse tasapainosta ja muodista nauttimisesta, ei sen orjana olemisesta.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.