Kokeile näitä 5 aamupalaa pudottaaksesi painoa

Aamiainen on päivän tärkein ateria, vaikka olisimmekin laihdutuskuurilla. Annamme sinulle tässä artikkelissa neuvoja viiteen eri aamupalaan, jotka auttavat sinua painonpudotuksessa ja syömään terveellisesti.
Kokeile näitä 5 aamupalaa pudottaaksesi painoa

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Aamiaista on aina pidetty päivän tärkeimpänä ateriana, sillä se antaa keholle sen heräämiseen tarvitseman energian. Tiesitkö, kuinka tärkeää on valmistaa oikeanlaista aamupalaa pudottaaksesi painoa ? Itse asiassa riippuen yhdistämistäsi ruoista, tämä ateria voi olla päätekijänä painonpudotusprosessissa.

Kun ruokavaliosi on tasapainossa ja vähennät kehosi rasvapitoisuutta, on ensimmäinen ruoka pitkän yöllisen paaston jälkeen todella tärkeä. Sitten pystymme oikealla tavalla valitsemaan ruoat koko loppupäiväksi.

Valmista runsasta aamupalaa pudottaaksesi painoa

Meidän tulisi saada aamiaisesta 25-35 prosenttia päivän kaloreista. Se tarkoittaa sitä, että tasapainoisen aamiaisen tulisi sisältää 400-450 kaloria päivittäisestä 2000 kalorin tarpeestamme.

Missourin yliopiston tutkijoiden teettämässä tutkimuksessa todettiin, että aamiaisen syöminen lisää greliinihormonia. Se lisää myös aivojen ruokahaluun liittämien kemikaalien määrää. Se antaa kylläisyyden tunteen, joka sallii näläntunteen ja vähentää mielihaluja.

Tasapainoisen aamiaisen syöminen voi siis olla eduksi painonpudotuksessa. Siihen pitäisi kuulua paljon tarvittavia ravintoaineita ja sitä pitäisi syödä sopivin annosmäärin.

Ruoat, joita aamiaiseen pitäisi sisällyttää pudottaaksesi painoa

syö terveellistä aamupalaa pudottaaksesi painoa

Hyvään painoa pudottavaan aamiaiseen pitäisi kuulua:

  • 10-15 g rasvaa
  • 25 g kuituja
  • 13-20 g proteiinia

Asiantuntijat suosittelevat vitamiinien, mineraalien ja tiettyjen hiilihydraattien sisällyttämistä. Tähän perustuen suosittelemme 5 tärkeää ruokaa, jotka auttavat sinua laihtumaan ja pitämään vatsasi tyytyväisenä.

1. Kaurapuuro

kaurapuuro aamupalaa pudottaaksesi painoa

Kaurapuuron syöminen ensimmäisena aamulla on mahtava valinta omista muodoista huolehtimiseksi samalla kun nautit tasapainoisesta aamiaisesta.

Kaura tarjoaa suuren määrän B-vitamiineja, mineraaleja sekä tyydyttymättömiä rasvoja, jotka puolestaan tarjoavat suuren määrän energiaa keholle. Tämä tasapainottaa päivän aikana kokemasi fyysisen ja henkisen vastuksen.

Kaurapuuro sisältää proteiinia, joka on lihasmassan kehitykselle elintärkeää ainesta. Lisäksi se sisältää kuitua nimeltä beetaglutaani, joka vähentää kolesterolia ja tyydyttää näläntunteen.

Tämän lisäksi se hallitsee veren sokeripitoisuutta. Niin ikään se toimii puhdistavana tekijänä suoliston sisältämien myrkkyjen vapauttamisessa. Se myös poistaa rasvan valtimoista.

2. Kananmunat

Kananmunat ovat monipuolisia. Niiden koostumus (täynnä vitamiineja, mineraaleja ja proteiineja) tarjoaa korkean energiatason keholle. Samaan aikaan ne säätelevät ruokahalua päivän aikana ja vähentävät näläntunnetta.

Kananmunat ovat myös tärkeitä kun on kyse tasapainoisesta ruokavaliosta. Ne auttavat kehoa ylläpitämään lihasmassaa laihdutuksen aikana.

syö ravitsevaa aamupalaa pudottaaksesi painoa

Tämä ruoka sisältää ravintoainetta nimeltä koliini, joka stimuloi aivojen aktiivisuutta ja parantaa verenkiertojärjestelmää. Itä-Suomen yliopiston teettämässä tutkimuksessa luokiteltiin kananmunat sellaiseksi ruoaksi, joka auttaa muistiin ja ehkäisee Alzheimerin tautia.

3. Kahvi

Kahvi tarjoaa monia hyötyjä aivojen toiminnalle, jos sitä juodaan päivän ensimmäisten tuntien aikana. Tärkein näkökohta on se, että se parantaa muistia, mielialaa ja keskittymistä.

Se sisältää myös suuren määrän kofeiinia. Sen takia se on pääainesosa laihdutuksessa, sillä se stimuloi hermojärjestelmää, joka puolestaan stimuloi rasvakudosten poistoa.

4. Vihreä tee

Vihreä tee on vähäkalorinen juoma, mikä tekee siitä ihanteellisen aamiaisjuoman. Se on erityisen hyödyllinen johtuen sen antioksidanttisesta epigallokatekiini-gallaatista. Se auttaa suojaamaan sydäntä, kiihdyttämään aineenvaihduntaa ja polttamaan rasvaa.

European Journal of Nutritionin julkaisemassa artikkelissa oli ravitsemustieteilijöiden tekemä kokeilu. Siinä todettiin, että henkilöllä joka juo vähintään 2 kupillista vihreää teetä päivässä, on vähemmän rasvaa kehossa ja pienempi vyötärö.

nauti vihreää teetä aamulla

5. Kuivatut hedelmät

Kuivatut hedelmät ovat antioksidantteja, jotka sisältävät mineraaleja, terveellisiä rasvoja, proteiinia ja kuituja. Siitä johtuen ne pystyvät hallitsemaan veren kolesterolitasoa ja auttamaan kehoa energiantuotannossa.

Kuivattujen hedelmien etuna on se, että ne tyydyttävät nälän. Tämä ruoka sisältää kuitenkin paljon kaloreita, joten niitä pitäisi syödä kohtuudella, 15-20 g päivässä.

Kuten huomaat, on olemassa monia vaihtoehtoja joita voimme sisällyttää aamiaiseen pudottaaksemme painoa. Muista, että tämän menetelmän pääideana on ylläpitää tasapainoista ruokavaliota. Jos sinua epäilyttää, keskustele lääkärin kanssa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Rebello CJ., O’Neil CE., Greenway FL., Dietary fiber and satiety: the effects of oats on satiety. Nutr Rev, 2016. 74 (2): 131-47.
  • Fuertes García A., Egg consumption and cardiovascular risk. Nutr Hops, 2016.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.