Logo image
Logo image

Kahdeksan vinkkiä sähköjohtojen piilottamiseen

4 minuuttia
Onko sähköjohdoista tullut kotisi sisustuksen vihollinen? Älä huoli! Tässä artikkelissa annamme sinulle käytännön ideoita sähköjohtojen piilottamiseen.
Kahdeksan vinkkiä sähköjohtojen piilottamiseen
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Sinulla ei tarvitse olla sisustussuunnittelijan tutkintoa ymmärtääksesi, että näkyvät johdot ja kaapelit pilaavat kodin estetiikan. Tämän ongelman ratkaiseminen ei kuitenkaan ole niin monimutkaista kuin miltä saattaa aluksi vaikuttaa. Tässä artikkelissa jaamme 8 ideaa sähköjohtojen piilottamiseen helpolla ja esteettisellä tavalla.

Sisustuksessa jokainen elementti viestii jotain. Siksi meidän on oltava varovaisia ​​koriste-esineiden, huonekalujen, värien, materiaalien, tyylien ja tekstuurin kanssa. On kuitenkin muita pieniä yksityiskohtia, joilla voi saada aikaan suuren eron. Tämä koskee erityisesti sähköjohtoja ja kaapeleita, jotka tulevat laitteista, jotka helpottavat elämää, mutta muodostavat suuren ongelman kotimme sisustuksessa.

Taiteessa, arkkitehtuurissa ja sisustussuunnittelussa on käsite, jonka nimi on kompositio, joka tarkoittaa asioiden järjestämistä loogisella tavalla aikomusten välittämiseksi ja miellyttävän ilmapiirin aikaansaamiseksi. On olemassa elementtejä, jotka häiritsevät visuaalisesti ja herättävät huomiota, mutta rikkovat tasapainon. Samoin ne saavat tilan näyttämään sekavalta ja epäsiistiltä.

Johdot ovat ehdottomasti yksi näistä elementeistä.

Ideoita sähköjohtojen piilottamiseen kotona

Vaikka elektronisissa laitteissa on yhä pienempiä johtoja ja jopa langattomia järjestelmiä, on todennäköistä, että kodissasi on edelleen useita suurilla johdoilla varustettuja laitteita, kuten televisioita, lamppuja, tietokoneita ja modeemi.

On kuitenkin olemassa myös pienempiä johtoja, kuten matkapuhelinten, kannettavien ja tablettien latureita, jotka aiheuttavat sotkua. Alla annamme sinulle nerokkaita vinkkejä, joilla voit piilottaa kodin erityyppiset johdot ja kaapelit, jotta tilat näyttävät aina siisteiltä.

Lue tämäkin: Vinkkejä kodin sisustamiseen tyylikkäästi

1. Käytä kaapelikanavaa

Tämä on yksi käytännöllisimmistä ja nopeimmin toteutettavista ratkaisuista. Se on eräänlainen pitkänomainen muovi- tai metalliputki tai -laatikko, jonka avulla voit ryhmitellä kaapelit ja piilottaa ne.

Huonosti asennettu kaapelikanava voi kuitenkin näyttää jopa pahemmalta kuin itse kaapelit. Tästä syystä on tärkeää, että se on samanvärinen kuin seinä, jotta se sulautuu taustaansa. Se tulee myös sijoittaa kulman lähelle.

Some figure

2. Piilota sähköjohdot laatikkoon

Sähköjohtojen aiheuttamat ongelmat sisustuksessa eivät ole uusi ongelma. Tästä syystä markkinoilla on jo koriste-elementtejä, erityisesti laatikon muodossa, joiden avulla voit piilottaa sähköjohdot, jotta ne eivät aiheuta visuaalista epätasapainoa.

Voit ostaa laatikon, joka sopii sisustukseen ja toimii säilytyspaikkana ärsyttäville kaapeleille. Voit jopa suunnitella sen itse kenkälaatikosta. Käytä mielikuvitustasi ja luo sellainen itse.

3. Osta tilaustyönä valmistettuja huonekaluja

Mittatilaustyönä tehdyt huonekalut ovat ratkaisu moniin ongelmiin. Sen avulla voit optimoida kotisi tilat älykkäästi ja mukauttaa ne esteettisiin ja säilytystarpeihisi. Jos aiot teettää huonekalun mittojen mukaan, suunnittele se siten, että sen avulla voit piilottaa sähköjohdot.

Tämäntyyppiset huonekalut sopivat erinomaisesti televisioihin, stereoihin ja videopelikonsoleihin, koska voit määrittää, missä pistorasia on. Tämän tyyppiset huonekalut sopivat myös opiskeluun ja kirjastoihin.

4. Leikkaa pöytään reikä sähköjohtojen piilottamiseksi

Erilaiset sähköjohdot vievät yleensä paljon tilaa työpöydältä ja hankaloittavat järjestyksen ylläpitämistä. Ne vaikeuttavat myös ergonomisen ja harmonisen työtilan luomista.

Tältä osin voit tehdä pöydän nurkkaan reiän, jonka läpi johdot asetetaan järjestelmällisesti pistorasiaan asti. Lisäksi voit kiinnittää pöydän alle jatkojohdon kiinnittääksesi ne lähelle, jotta ne eivät leviä lattialle.

5. Asenna paneeli

Onko televisiosi kiinnitetty seinään? Siitä alas kulkevat johdot näyttävät erittäin epäsiisteiltä.

Yksi käytännöllinen ratkaisu on asentaa seinän ja television väliin paneeli tai levy. Tämä piilottaa johdot ja kaapelit. Parasta tässä ideassa on, että se auttaa sinua sisustamaan tilaa.

Voit käyttää puuta ja jättää sen luonnollisen sävyiseksi tai maalata sen värillä, joka sopii muuhun sisustukseesi. Se on erinomainen vaihtoehto tilaan, johon et halua laittaa isoa TV-tasoa.

6. Säilytä sähköjohdot koreissa

Paju-, ruoko-, rätti- tai makrameekorit ovat erittäin kauniita ja antavat maalaismaisen, boheemin tai romanttisen tunnelman mihin tahansa tilaan. Ne ovat erinomainen koriste-elementti, jota voit hyödyntää ja pyytää perhettäsi jättämään laitteidensa johdot sinne, kun he eivät käytä niitä.

Lisäksi voit jättää korin strategisesti lähelle pistorasiaa. Tällä tavalla se on käden ulottuvilla joka kerta, kun tarvitset sähköllä toimivaa laitetta.

7. Piilota sähköjohdot kaapeliriippumatolla

Tämä on erittäin nerokas ja käytännöllinen ratkaisu. Jos inhoat kaapeleita pöydän tai yöpöydän päällä, voit suunnitella pussin tai riippumaton, jonka avulla voit sijoittaa kaapelit sinne järjestelmällisesti. Sen tulee olla hieman jäykkää, tukevaa kangasta, jonka voit taittaa puoliksi.

Paras idea on ostaa jatkojohto ja laittaa siihen tilaan ja kytkeä johdot siihen. Voit ripustaa sen pöydän toiseen päähän ja tila näyttää paljon mukavammalta.

Lue eteenpäin: Tapoja lisätä tupsuja kotisi sisustukseen

Some figure

8. Koristele sähköjohdot käsin

Jos rakastat tee-se-itse-juttuja ja käsitöitä, tämä on varmasti ihanteellinen ratkaisu sinulle. Voit ottaa näkyvillä olevat johdot ja peittää ne toisella materiaalilla. Fique tai köysi näyttää hyvältä ja toimii, jos kotonasi on boheemi tai rustiikkinen tyyli.

Ole varovainen sähköjärjestelmän käsittelyssä, kun piilotat sähköjohtoja kotona

Nyt kun tiedät ideoita sähköjohtojen piilottamiseen kotona, voit ryhtyä luomaan kotiisi esteettisen ilmeen. Sähkölaitteita käsiteltäessä on kuitenkin oltava varovainen. Älä muuta kaapeleiden rakennetta tai kuori niitä.

Muista myös energiavastuullisuus. Näin pidät huolta ympäristöstä ja säästät kuukausilaskuissasi.

Sähkölaskujen pienentämisopas huomauttaa, että on suositeltavaa irrottaa elektronisten laitteiden laturit, kun niitä ei käytetä. On myös hyvä laittaa useita kaapeleita jatkojohtoon, jotta se on helppo sammuttaa yöksi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Gobierno de Aragón. (2012). Guía para disminuir la factura eléctrica y ahorrar en el hogar. Recuperado de https://www.aragon.es/documents/20127/674325/guia_ECODES_factura_electrica.pdf/f9aa65af-ab5d-3f8c-f749-b4f1e1ee6e0a
  • La composición. (s. f.). Recuperado 20 de abril de 2021, de McGraw Hill website: https://www.mheducation.es/bcv/guide/capitulo/8448177282.pdf

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.