Logo image
Logo image

Vinkkejä kylpyhuoneen sisustamiseen kasveilla

3 minuuttia
Kylpyhuone on yksi niistä paikoista, joita meillä on tapana laiminlyödä, kun sisustamme kotiamme. Tässä artikkelissa jaamme ideoita siihen, kuinka käyttää kasveja kylpyhuoneen sisustamiseen.
Vinkkejä kylpyhuoneen sisustamiseen kasveilla
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Kylpyhuone on usein huone, joka kaipaa hieman piristystä. Tässä tilassa ei yleensä ole isoja ikkunoita ja se on jopa tylsän näköinen. Lisäksi se on yksi niistä tiloista, joihin sinun tulisi luoda raikas ja miellyttävä ilmapiiri. Yksi parhaista ratkaisuista kylpyhuoneen sisustamiseen onkin koristella se erilaisilla kasveilla.

Kasvit eivät vain tuo luonnollista kosketusta sisustukseesi, vaan ne myös lisäävät väriä ja tuoksua huoneeseen.  Kylpyhuoneen kosteus voi myös auttaa joitain kasveja kasvamaan ja voimaan paremmin.

Koristele kylpyhuone kasveilla

Mitä tulee sisustamiseen, luonto tarjoaa meille rajattomat mahdollisuudet. On kuitenkin tärkeää tietää, millainen kasvi sopii kylpyhuoneeseen. Tässä on 7 ideaa, jotka auttavat sinua koristamaan kylpyhuoneesi kasveilla:

1. Aseta ne peilien lähelle

Joissakin kylpyhuoneissa on vain hyvin pienet ikkunat, joten luonnonvalon määrä on rajallinen. Siksi hyvä idea on laittaa kasvit peilin eteen.

2. Aseta kasvit ruukkuihin

Tilanpuute on yksi toistuvista ongelmista kylpyhuoneissamme. Voit kuitenkin koristaa pienimmätkin tilat kasveilla. Tarvitset vain hyllytyyppisen ruukun, jonka voit ripustaa.

3. Ajattele suuressa mittakaavassa

Jos sinulla on suuri kylpyhuone, meillä on sinulle täydellinen ratkaisu. Voit sijoittaa kasvit eri korkeuksille riippumatta siitä, asetatko kasvit nurkkaan tai kylpyammeen lähelle. Tämä auttaa tuomaan kylpyhuoneeseen eksoottista ilmapiiriä. Voit myös käyttää pajusta tai muista luonnonmateriaaleista tehtyjä ruukkuja.

Some figure

4. Valitse minimalistinen sisustus

Yksinkertaisuus on usein synonyymi tyylikkyydelle. Voit asetella vedellä täytettyjä pieniä maljakoita ja laittaa niihin oksan tai kaksi. Tämä on yksi tapa lisätä kylpyhuoneeseen kasveja, jotka eivät vaadi paljon hoitoa, mutta jotka näyttävät silti hyviltä.

5. Koristele kylpyhuoneesi ikkunalaudalla olevilla kasveilla

Joissakin ikkunoissa on ikkunalaudat, joihin voit sijoittaa kasvit. Tämä on erityisen hyvä niille lajeille, jotka tarvitsevat paljon luonnonvaloa. Voit myös laittaa viiniköynnöksiä ikkunoihin.

6. Sijoita kasveja kylpyhuoneen tasoille

Kylpyhuoneen tasot ovat yksi parhaista paikoista sijoittaa pieniä ruukkukasveja. Tämä tila sopii erinomaisesti mehikasveille tai muille pienille kasveille, jotka eivät vie paljoa tilaa.

7. Aseta kasvit kylpyammeen viereen tai laidalle

Tämä saattaa kuulostaa aluksi oudolta, mutta totuus on, että monissa kylpyammeissa on tilaa kasveille. Ajattele kaikkia paikkoja, joissa säilytät peseytymiseen käytettävää kosmetiikkaa ja mieti, kuinka voit korvata nämä tuotteet kasveilla. Näillä kasveilla on voima luoda raikas ilmapiiri, joka tekee suihkusta ja kylvystä nautinnollisemman.

Mitä kasveja voit käyttää kylpyhuoneen sisustamiseen

Joten sinulla on ideoita, mutta nyt sinun on tiedettävä, mitkä kasvit ovat parhaita kylpyhuoneen sisustamiseen. Katso tämä luettelo ja valitse sinulle parhaiten sopiva vaihtoehto!

Bambu

Bambu toimii parhaiten kosteissa ympäristöissä. Lisäksi se auttaa vähentämään tilan kosteutta. Sinun on kuitenkin muistettava vaihtaa kasvin vesi, jotta se pysyy tuoreena.

Anthuriums, crotos ja hyasintit

Jos haluat sisustaa kylpyhuoneesi kasveilla lisätäksesi väriä, nämä ovat täydellisiä kukkia. Yksi niiden eduista on, että sinun ei tarvitse jatkuvasti vaihtaa niiden vettä, koska ne ovat multaan istutettavia kasveja.

Lisäksi niiden kauneuden korostamiseksi suosittelemme etsimään maalattuja, keraamisia ruukkuja.

Kaktus ja mehikasvit

Kokonsa vuoksi nämä kasvit sopivat parhaiten pienten tilojen sisustamiseen. Ne toimivat myös hienovaraisessa sisustamisessa, jonka tavoitteena on luoda maalaismainen tunnelma.

Muratti

Tämä on yksi kasveista, joka imee eniten hiilidioksidia. Se on myös yksi parhaista sisäkasveista.

On olemassa useita eri ​​lajikkeita, mutta yleisimpiä ovat kanarialaiset. Tämä kasvi ei myöskään tarvitse luonnonvaloa, ja koska se on kiipeävä lajike, se tekee sisustuksestasi vieläkin mielenkiintoisemman.

Filodendronit

Nämä ovat joitakin muodikkaimmista vaihtoehdoista, jos haluat sisustaa kylpyhuoneesi kasveilla. Niiden suuret ontot lehdet tekevät siitä suosikin sisustussuunnittelijoiden keskuudessa.

Lisäksi ne eivät tarvitse paljon luonnonvaloa ja kasvavat hyvin kosteudessa.

Saniaiset

Tämäntyyppinen kasvi nauttii kosteasta ilmasta, joten se voi todella hyvin kylpyhuoneessa. Jotta ne pysyvät terveinä, on tärkeää suihkuttaa niitä vedellä ja pitää ne poissa suorasta valosta.

Some figure

Sansevieria

Tällä kasvilla on jäykät lehdet, joiden väri on vihertävän keltainen. Nämä värit lisäävät dynamiikkaa kylpyhuoneeseesi. Yksi sen suurimmista eduista on, että se auttaa puhdistamaan ilmaa eikä tarvitse paljon valoa.

Koristele kylpyhuone orkideoilla

Nämä trooppiset kukat kestävät hyvin kosteutta. Ja vaikka ne eivät tarvitse suoraa auringonvaloa, niiden tulisi olla lähellä ikkunaa. Sisälajit ovat dracula, aerangis ja masdevallia.

Aglaonema

Sen lehdet ovat sekoitus vihreää ja valkoista. Lisäksi koska tämä kasvi on peräisin kosteikoista ja trooppisista metsistä, se selviää hyvin hämärässä sisätiloissa.

Yhteenveto

Et ehkä ole puutarhanhoidon kuningatar, mutta kasvien maailmaan uppoutuminen voi olla kiehtova haaste. Tämä pätee erityisesti silloin, kun yrität sisustaa yleensä tylsää ympäristöä, kuten kylpyhuonetta.

Loppujen lopuksi luonto tarjoaa sinulle positiivisen ja miellyttävän ympäristön, joten se on yksi syy lisätä kasvien määrää kotona!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Erika Victoria Almeraya del Valle y Estela Sánchez Quintamar. Adaptaciones fotosintéticas en las plantas para mejorar la captación de carbono. Documento PDF. Junio 2015; volumen (número): página 1-9. Disponible en: https://www.researchgate.net/profile/Erika-Almeraya-2/publication/334002138_72_ciencia/links/5d129700a6fdcc2462a63137/72-ciencia.pdf
  • Freddy Rojas Rodríguez, Gerardo Bermudez Cruz y  Quiríco Jiménez Madrigal . Plantas Ornamentales del trópico [Internet]. Cartago, Costa Rica: Editorial tecnológica de Costa Rica; 2006 [revisión mayo 2021]. Disponible en: https://books.google.com.co/books?hl=es&lr=&id=a_CF1vL6poAC&oi=fnd&pg=PA9&dq=decorar+con+plantas&ots=rx-ct1upIC&sig=bE0RRrp3Fws64xExScnFkxPnpq0&redir_esc=y#v=onepage&q=decorar%20con%20plantas&f=false

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.