Logo image
Logo image

7 ideaa lapsiystävällisen kylpyhuoneen sisustamiseen

4 minuuttia
Tämän päivän artikkeli sisältää monia lapsiystävällisiä ideoita kylpyhuoneen uudistamiseen ja siihen kuinka tehdä kylpyhuoneesta houkuttelevampi perheen pienimmille. Tulet rakastamaan näitä vinkkejä!
7 ideaa lapsiystävällisen kylpyhuoneen sisustamiseen
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Lapsiystävällisen kylpyhuoneen suunnittelu on paras tapa saada lapset kiinnostumaan terveellisten hygieniatottumusten oppimisesta: hampaiden harjaamisesta, kylpemisestä, potalla käymisestä jne.

Lasten tulisi omaksua tämänkaltaiset tavat mahdollisimman aikaisin, joten juuri heille suunniteltu kylpyhuone on paras tapa kannustaa heitä. Tässä on muutamia ideoita, jotka tekevät kylpyhuoneesta houkuttelevamman ja turvallisemman lapsille.

Seuraavat ehdotukset ovat helposti toteutettavissa ​​ja edullisia. Ne korostavat erityisesti värejä, tekstuureja, hahmoja ja koriste-esineitä, jotka herättävät pienten huomion. Nämä yksityiskohdat saavat heidät käyttämään kylpyhuonetta ja omaksumaan terveellisiä hygieniatottumuksia leikin kautta.

Seitsemän ideaa lapsiystävällisen kylpyhuoneen sisustamiseen

1. Laatat

Laatat ovat yleisesti käytetty materiaali kylpyhuoneen seinillä. Mikäli sinulla on mahdollisuus vaihtaa kylpyhuoneen pintamateriaaleja, valitse lapsille jotain värikästä.

Vahvat ja tarkasti määritellyt värit kuten vihreät, oranssit tai siniset laatat, luovat iloisen kylpyhuoneen. Voit yhdistää värikkäät laatat joidenkin valkoisten laattojen kanssa tai tehdä jonkinlaisen kuvion, kuten ruudukon tai jonkin muun geometrisen kuvion.

Mikäli et halua lähteä vaihtamaan kylpyhuoneen laatoitusta, käytä erityistä maalia ja maalaa kylpyhuoneen laatat haluamallasi tavalla. Tällaista maalia on saatavilla monessa värissä ja voit varmasti sekoittaa haluamasi väriyhdistelmän.

2. Vinyyli

Tämä on koriste-elementti, jota ion käytetty jo jonkin aikaa. Sillä on monia etuja mallien, tekstuurien, värien ja muotojen suhteen.

Lisäksi se on melko edullinen materiaali ja voit poistaa sen milloin tahansa aiheuttamatta vahinkoa pintamateriaaleille. Tämä on tärkeää, koska lasten maku ja kiinnostuksenkohteet muuttuvat heidän kasvaessaan. Voit siis käyttää tiettyä mallia kun he ovat kolmevuotiaita, mutta haluat ehkä päivittää kylpyhuoneen sisustuksen kahden vuoden kuluttua.

Etsi teema, josta lapset pitävät. Olipa se dinosauruksia, sarjakuvia, merkkejä, kirjaimia tai numeroita. Olemme vakuuttuneita, että tämä on yksi parhaista ideoista lapsiystävällisen kylpyhuoneen sisustamisessa.

Some figure
Kylpyhuone on tila, jossa lapset voivat oppia elinikäisiä tapoja.

3. Lelut ja muut esineet

Tämä on yksinkertaisin tapa muuttaa kylpyhuoneen ulkoasua ja tehdä siitä lapsiystävällinen. Lisää kylpyhuoneeseen leluja tai muita vastaavia koriste-esineitä:

 • Kylpyhuoneen pesualtaassa voi olla saippua-annostelija, hammasharja ja hammastahnapidike, pyyhkeet ja muita teemaan sopivia sisustuselementtejä.
 • Suihkussa ja/tai kylpyammeessa tulisi olla liukastumista estäviä mattoja kylpyammeen tai lattian pohjassa. Joissakin näistä elementeistä on pieniä imukuppeja, joten voit myös kiinnittää niitä laattoihin.
 • Pyyhehyllyjä on saatavilla useita muotoja ja värejä sekä eri teemalla varustettuna.
 • Henkilökohtaiset wc-istuimet ovat hyödyllisiä, kun lapset vasta opettelevat käymään vessassa.
 • Valitse värilliset pyyhkeet tai pyyhkeet, joissa on lasten suosikkihahmoja.
 • Valitse kaksi tai kolme lelua, joilla voi leikkiä vedessä. Näin ollen lapset voivat pitää hauskaa ja jatkaa leikkimistä myös kylvyn aikana.

Kaikki nämä lisävarusteet ovat varsin hyödyllisiä ja voivat myös auttaa lasta oppimaan harjaamaan hampaansa säännöllisesti ja laittamaan hammasharjan pois. Lisäksi lapset opettelevat peseytymään leikin avulla ja siitä tulee rutiini ajan myötä.

4. Jakkara

Onko teillä jo värikäs kylpyhuone ja haluatte vain mukauttaa sen niin, jotta lapset voivat käyttää sitä vapaasti ja itsenäisesti? Suosittelemme lisäämään kylpyhuoneeseen jakkaran. Näin sinun ei tarvitse purkaa mitään ja laskea sitä lapsen pituudelle. Varmista kuitenkin, että jakkara on turvallinen ja luistamaton.

5. Säilytystilat lasten korkeudella

Voit lisätä säilytysrasioita tai puisia elementtejä houkuttelevissa väreissä, jotta lapset voivat säilyttää tavaransa siellä. Yritä sijoittaa ne turvalliseen paikkaan, jonne lapset ylettävät ongelmitta. Tämä on loistava tapa opettaa lapsia pitämään hygieniatuotteet järjestyksessä.

6. Lapsiystävällinen suihkuverho

Tämä on nopea ja edullinen tapa muuttaa kylpyhuoneen ulkoasua sekä tehdä siitä lapsiystävällinen. Voitte valita uuden verhon yhdessä, jotta lapset tuntevat olevansa mukana kylpyhuoneen muutoksessa. Katso joitain tällä hetkellä markkinoilla olevia suihkuverhokoukkuja. Tarjolla on monia hauskoja malleja ja värejä.

7. Kuvat

Lapsesi piirustukset ja maalaukset näyttävät hyvältä jopa kylpyhuoneessa, ja se on myös edullinen sisustusvaihtoehto. Voit kehystää lasten piirustukset tai lasten suosikkisarjakuvat. On olemassa todella monia vaihtoehtoja. Sinun on vain valittava juuri teidän perheen tyyliin sopiva ratkaisu.

Muita vinkkejä

Nyt kun olet lukenut yllä olevat ideat lapsiystävällisen kylpyhuoneen sisustamiseen, käydään läpi vinkkejä kuinka toteuttaa se käytännössä.

Värit

Kirkkaat värit kiinnostavat lapsia, eläinten ja geometristen muotojen ohella. Toisin sanoen visuaalinen ärsyke on tärkeä lapsille, ainakin tämän tutkimuksen mukaan. Lisää siis väriä kaikkialle.

Järjestys

Kylpyhuoneen on oltava hyvin järjestetty, joten pidä laatikot, hyllyt ja muut säilytystilat siistinä. Näin lapset oppivat toimimaan itsenäisesti ja pystyvät suorittamaan hygieniaan liittyvät rutiinit ilman apua.

Lapsille on paljon helpompaa, jos kaikki on paikoillaan. Kiinnitä ripustimet seinään imukupilla, jotta voit myöhemmin irrottaa ne.

Turvallisuus

Tämä on yksi tärkeimmistä asioista, jotka on otettava huomioon suunniteltaessa tai remontoitaessa kylpyhuonetta. Älä esimerkiksi unohda liukastumista estäviä mattoja ja turvalukkoja paikoissa, joissa säilytät aikuisten kylpytuotteita, lääkkeitä tai muita kemikaaleja.

Muista, että kotitalousonnettomuuksilla voi olla vakavia seurauksia lapsille. Älä jätä lasten ulottuville pieniä esineitä, joihin lapset voivat tukehtua. Muista myös säätää vesihanojen lämpötilaa.

Some figure
Veden lämpötilan säätäminen on tärkeää lapsiystävällisessä kylpyhuoneessa kotona tapahtuvien onnettomuuksien vähentämiseksi.

Tee peseytymisestä hauskaa

On olemassa erilaisia ​​tapoja tehdä kylpemisestä hauska, rento ja opettavainen hetki kylpyhuoneen kunnostamisen ja elementtien, kuten lelujen, lisäämisen lisäksi.

Tarvitset eräänlaisen miniammeen vauvojen ja nuorimpien lasten kylvettämiseksi, jotta he voivat istua alas. Mukavan asennon ansiosta he voivat leikkiä eri elementeillä ja kuplilla. Mikäli kylpyhuoneessa ei ole ammetta, voit käyttää kokoontaitettavaa lasten kylpyammetta.

Yllä oleva suunnitelma ei kuitenkaan toimi vanhempien (yli 5-vuotiaiden) lasten kanssa. Tämä johtuu siitä, että he eivät enää halua istua alas. Lisäksi heidän aktiivisuutensa antaa loistavan tilaisuuden opettaa heitä peseytymään yksin. Anna heidän pestä suosikkileluaan, jos heillä on sellainen.

Kaksi tärkeää asiaa lapsiystävällisessä kylpyhuoneessa

Lopuksi kaksi tärkeintä asiaa lapsiystävällisen kylpyhuoneen sisustamisessa ovat teema ja tietyn sukupuolen välttäminen.

Valitse teema, jotta sinun ei tarvitse miettiä, mikä sopii ja mikä ei. Esimerkiksi meri-, maa-, eläin- tai kirjainkuviot ovat loistavia sukupuoleen katsomatta. Jos poikasi tykkää prinsessoista tai tyttäresi Robin Hoodista, mene heidän makunsa mukaan ja ota heidät mukaan suunnitteluun!

Pidä nämä ajatukset mielessä, kun suunnittelet houkuttelevaa ja leikkisää kylpyhuonetta lapsillesi!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Juan, N. (2012). Aprender jugando: las formas geométricas y los colores primarios. La Bauhaus y la educación infantil. Creative processes and childhood-oriented cultural discourses, 126.
 • Vilaboa, D. R. (2005). Educación plástica y artística en educación infantil: una metodología para el desarrollo de la creatividad. Ideaspropias Editorial SL.
 • Asociación Española de Pediatría. Sitio web.
 • Valencia Galeano, C. A., & Escobar Gallego, V. (2016). Decoración del territorio infantil: una estrategia-creativa para lograr un aprendizaje significativo(Doctoral dissertation, Pregrado (Virtual ya Distancia)).
 • Crespo Vega, P. (2008). Diseño de piezas textiles para habitaciones infantiles inspirado en el Arte Naif(Bachelor’s thesis, Universidad del Azuay).
 • Goldschmied, E., & Jackson, S. (2010). La educación infantil de 0 a 3 años. Ediciones Morata.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.