Logo image
Logo image

8 vinkkiä toimiston sisustamiseen

3 minuuttia
Toimiston sisustaminen ei ole ajanhukkaa. Päinvastoin, viihtyisä toimisto lisää tuottavuutta ja parantaa mielialaa! Tässä artikkelissa esittelemme 8 vinkkiä viihtyisämpään toimistoon.
8 vinkkiä toimiston sisustamiseen
Viimeisin päivitys: 11 marraskuuta, 2022

Nämä vinkit toimiston sisustamiseen auttavat sinua tuntemaan olosi mukavammaksi toimistossasi, jossa vietät useita tunteja työskennellen. Olipa toimistosi iso tai pieni, tärkeintä on pitää se siistinä ja hyvässä järjestyksessä. Tällä tavalla sisustus inspiroi ja antaa sinulle energiaa.

Järjestyksen ja puhtauden ylläpitämisen lisäksi hyvä sisustus on sellainen  joka on valoisa ja inspiroiva, sekä vaikuttaa positiivisesti henkiseen ja fyysiseen terveyteesi. Tämän vuoksi sinun kannattaa ehdottomasti harkita toimiston sisustamista uudelleen!

Kuinka toimiston sisustus vaikuttaa tuottavuuteen

Miltä sinusta tuntuisi, jos kävellessäsi sisään toimistoosi löytäisit kaikki tärkeät asiakirjasi levällään, kynät ja lyijykynät lattialla sekä näkisit vanhan valtavan työpöytäsi pimeässä nurkassa ilman lamppua. Varsin epämiellyttävää, eikö vain?

Tämä liittyy siihen, että sotku ja sisustuksen puute voivat vaikuttaa tuottavuuteen kielteisesti, aivan kuten toimiva sisustus voi parantaa tuottavuuttasi ja parantaa mielialaasi. Myös luonnollinen valaistus, jota käsittelemme myöhemmin, on erittäin tärkeä asia.

Toinen asia, joka sinun on otettava huomioon, on tuoksut. Aromaterapian oppien mukaan tietyt tuoksut, kuten kaneli, auttavat vähentämään väsymystä sekä lievittävät stressiä, ruusu auttaa torjumaan surua ja sitrushedelmät, kuten bergamotti, lisäävät rauhallisuuden tunnetta.

Kahdeksan vinkkiä toimiston sisustamiseen

Tässä on kahdeksan vinkkiä toimiston sisustamiseen. Näiden vinkkien avulla lisäät työtilaasi ripauksen eleganssia, ja saat toimiston tuntumaan mukavammalta sekä motivoivammalta.

Some figure
Koska vietät suuren osan päivästäsi toimistossa, saatat kyllästyä siihen. Siksi on hyvä idea harkita sen kunnostamista!

1. Vaaleat seinät

Toimistosi seinien maalaaminen vaaleilla väreillä, kuten valkoisella tai kermanvärisellä, tekee työalueestasi kirkkaamman. Joidenkin tutkimusten mukaan muut värit vaikuttavat myös luovuuteen ja tuottavuuteen työskennellessäsi.

Esimerkiksi oranssi on väri, joka liittyy luovuuteen, menestykseen ja rohkaisuun. Siksi voi olla hyvä idea maalata yksi toimistosi seinistä oranssiksi.

Toisaalta sininen, violetti ja harmaa symboloivat menestystä. Voit yrittää lisätä näitä värejä käyttämällä koriste-elementtejä tai huonekaluja.

2. Motivoivat tekstit

Valitsemasi teksti vaihtelee tekemäsi työn mukaan. Tästä vinkistä on tulossa erittäin suosittu esimerkiksi mainostoimistoissa tai lehtien toimituksissa.

Jos pidät lukemisesta, laita yhdelle seinälle lause suosikkikirjastasi, joka motivoi sinua. Voit myös käyttää seinätarroja tai seinämaalauksia.

Jos tämä ei ole sallittua työpaikallasi, voit sen sijaan sijoittaa kuvakehyksen valitsemasi motivaatiolauseen. Ajatuksena on, että luet sen joka päivä inspiraation saamiseksi.

3. Luonnonvalo

Luonnonvalolla on monia terveysvaikutuksia. Useassa tutkimuksessa pääteltiin, että altistuminen luonnonvalolle voi estää neurodegeneratiivisia sairauksia, kuten Parkinsonin tautia.

Itse asiassa kliiniset eläinkokeet ovat osoittaneet, että tämäntyyppinen valaistus parantaa aivojen kognitiivisia toimintoja ja suorituskykyä, koska sillä on vaikutusta hippokampukseen.

Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että luonnonvalon saaminen, etenkin aamuisin, vähentää mielenterveysongelmia stimuloimalla serotoniinin tuotantoa ja parantamalla D-vitamiinin synteesiä.

4. Osta käytännöllinen työpöytä

Juuri oikeanlaisen työpöydän valinta on tärkeää. Jos pidät avarasta vaikutelmasta, kannattaa valita hieman pidempi mutta kapeampi pöytä. Tällä tavoin se vie vähemmän tilaa.

Pystysuorilla laatikoilla varustettujen huonekalujen valinta voi myös auttaa optimoimaan käytettävissä olevan tilan määrää, varsinkin jos toimisto on pieni.

Toinen hyvä vaihtoehto pieniin toimistoihin on kokoontaitettavan työpöytä. Näin sinulla on tarvittaessa enemmän tilaa käytettävissä, varsinkin jos työskentelet kotona.

5. Kokoontaitettavat tuolit

Tämä vinkki on samanlainen kuin edellinen. Nykyään on tarjolla ​​lisävarusteita, jotka tekevät taitettavista tuoleista erittäin mukavia työskennellä. Viime kädessä ne antavat sinulle mahdollisuuden saada hieman enemmän tilaa.

Toinen etu tämän tyyppisen tuolin ostamisessa on se, että löydät moderneja ja värikkäitä tuoleja, jotka eivät näytä perinteisiltä toimistotuoleilta. Mutta muista, että tärkein asia on mukavuus.

6. Hyödynnä hyllyjä pitääksesi kaiken järjestyksessä

Hyllyt ovat erittäin hyödyllisiä. Jos sinulla on paljon papereita, kansioita tai muuta työhön liittyvää tavaraa, tämä on ihanteellinen vaihtoehto pitää kaikki hyvässä järjestyksessä.

Valitse mieluiten pystysuoria hyllyjä, joissa on paljon tasoja. Näin sijoitat helpommin jokaisen elementin omalle paikalleen, ja löydät kaiken tarvitsemasi nopeasti ja ilman sotkua.

Some figure
Hyllyt voivat auttaa säästämään paljon tilaa. Jos työskentelet kotona, tulisi sinun vakavasti harkita sellaisen hankkimista.

7. Pystysuorat arkistokaapit

Pystysuora arkistokaappi on paras säilytysratkaisu tärkeille asiakirjoille ja kansioille. Ne säästävät tilaa ja ovat erinomaisia ​​asiakirjojen ja muun tärkeän tiedon säilyttämiseen. Sijoita tämäntyyppiset huonekalut nurkkaan.

8. Lisää jotain persoonallista

Tämä vinkki on tärkein. Kuten edellä mainitsimme, ihmiset viettävät paljon aikaa toimistossaan.

Siksi sinun kannattaa lisätä työtilaasi yksityiskohtia, jotka kuvastavat persoonaasi. Aseta perheesi tai lemmikkisi kuvia kehyksiin. Lisää oma kynäteline tai pari kasvia, kuten mehikasvi tai kaktus.

Mitä mieltä olet näistä vinkeistä toimiston sisustamiseen?

Aiotko käyttää niitä toimistossasi?

Estetiikan ja trendien lisäksi toimiston oikea sisustus vaikuttaa positiivisesti terveyteen, tuottavuuteen ja mielialaan. Siksi on hyvä idea uudistaa työtilaa aina tarpeen tullen!

Muista, että sinun tulisi muuttaa toimistosi tilaksi, jossa haluat työskennellä motivaatiolla ja ilolla. Kaikkien valitsemiesi elementtien tulisi motivoida sinua saavuttamaan päivittäiset työtavoitteet.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Zhou Z, Zhou R, Zhang Z, Li K. The Association Between Vitamin D Status, Vitamin D Supplementation, Sunlight Exposure, and Parkinson’s Disease: A Systematic Review and Meta-Analysis. Med Sci Monit. 2019 Jan 23;25:666-674. doi: 10.12659/MSM.912840. PMID: 30672512; PMCID: PMC6352758.
  • Joel E. Soler Alfred J. Robison Antonio A. Núñez Lily Yan. Light modulates hippocampal function and spatial learning in a diurnal rodent species: A study using male nile grass rat (Arvicanthis niloticus). Hippocampus, 2017. https://doi.org/10.1002/hipo.22822.
  • Lewy AJ, Bauer VK, Cutler NL, et al. Morning vs Evening Light Treatment of Patients With Winter Depression. Arch Gen Psychiatry. 1998;55(10):890–896. doi:10.1001/archpsyc.55.10.890

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.