Luo merihenkinen sisustus näillä neljällä vinkillä

Merihenkinen sisustus ei koskaan mene pois muodista. Se on rentouttava, nostalginen, lämminhenkinen ja hyvin kotoisa tyyli. Tästä artikkelista löydät neljä vinkkiä merihenkisen sisustustyylin luomiseen!
Luo merihenkinen sisustus näillä neljällä vinkillä

Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Merihenkinen sisustus on suosittu erityisesti kesäisin. Vesielementtejä nähdäkseen ei tarvitse mennä rannalle; sinivalkoiset seinät, maljakot ja tyynyt sekä merihenkiset esineet voivat kaikki saada olon tuntumaan siltä, kuin olisit aivan veden äärellä.

Yleensä merihenkinen sisustus on suosittu kakkos- tai lomakodeissa, erityisesti meren läheisyydessä. Mutta myös pääasiallisen kodin voi sisustaa merihenkisesti.

Merihenkinen sisustus ei koskaan mene pois muodista. Se on rentouttava, nostalginen, lämminhenkinen ja kotoisa sisustustyyli. Tässä artikkelissa jaamme neljä vinkkiä merihenkisen sisustuksen luomiseen.

Merihenkinen sisustus neljän vinkin avulla

Värit merihenkisessä sisustuksessa

Merihenkisessä sisustuksessa käytetään paljon sinistä ja valkoista

Merihenkiselle sisustukselle on ominaista sininen ja valkoinen väri sekä raidat. Sinisen sävyksi kelpaa mikä tahansa vaaleansinisestä indigoon. Sininen väri kuljettaa meidät välittömästi meren tyyneen ja rauhalliseen maailmaan. Sisustuksessa voi käyttää myös luonnonvalkoista, perusvalkoista tai mitä tahansa muuta valkoisen sävyä.

Vaikka nämä värit ovat merihenkisen sisustuksen päätähdet, myös muut sävyt sopivat tähän tyyliin. Voit käyttää esimerkiksi setriä, vihreää, harmaata tai jopa hitusen punaista. Valitse värit vain omien mieltymystesi ja halutun tyylin mukaan.

Näitä värejä ei tulisi olla ainoastaan huonekaluissa, tekstiileissä ja koriste-esineissä, vaan myös seinät ovat oleellinen osa merihenkistä sisustusta. Seinien maalaaminen edellä mainituilla väreillä tuo kotiin meren tyyneyden, avaruuden ja puhtauden.

Merihenkisen sisustuksen materiaalit

Täydellinen merihenkinen sisustus vaatii huomion kiinnittämistä materiaaleihin. Puu kuvastaa parhaiten elämää meressä ja se on lisäksi kotoisa materiaali, joka auttaa luomaan lämminhenkisen ilmapiirin.

Merihenkisessä sisustuksessa on ihanteellisesti puulattia, mutta puuta voi käyttää myös katossa tai jopa seinillä friiseissä.

Valitse mieluiten vaaleita värejä tällaiseen sisustukseen; paras vaihtoehto on maalata puu valkoiseksi. Puuta tulisi olla myös tuoleissa, pöydissä ja muissa huonekaluissa.

Tämä artikkeli saattaa kiinnostaa sinua: 6 asiaa, joita ei kannata puhdistaa etikalla

Merihenkinen sisustus koriste-esineillä

Merihenkinen sisustus syntyy meriaiheisilla esineillä

Myös meriaiheiset koriste-esineet ovat oleellinen osa tällaista sisustusta. Mitä koristeellisempia esineitä käytät, sitä parempi sisustuksestasi tulee. Erilaisia meriaiheisia esineitä löytyy paljon; hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi merimiessolmut, ankkurit, veneet, kalat, simpukankuoret ja meritähdet. Näiden esineiden avulla saa luotua tilan, joka kuljettaa meidät välittömästi meren äärelle.

Huonekaluihin, tyynyihin, mattoihin, pöytäliinoihin ja lautasliinoihin puolestaan kannattaa valita raitoja. Parhaat värit ovat luonnollisestikin sininen ja valkoinen. Myös astioissa voi olla sinivalkoisia raitoja.

Muut sisustuselementit, kuten maljakot, kynttilät ja lamput, auttavat tekemään tilasta kuin tilasta tyylikkään. Valitse samansävyisiä sinisiä ja valkoisia esineitä tai sellaisia, joissa on meriaiheisia luonnonmateriaaleja, kuten simpukankuoria tai köysiä.

Jos haluat sisustukseesi hienostuneempaa tuntua, voit lisätä sinne esimerkiksi astrolabeja, kaukoputkia ja pelastusliivejä.

Näiden esineiden tulisi näyttää hieman kuluneilta. Mitä kuluneemman näköisiä ne ovat, sen parempi. Tällaisia esineitä voi ostaa kaikenlaisista antiikkiliikkeistä ja -myyjäisistä, kirpputoreilta sekä nettikaupoista.

Merihenkinen sisustus vaatii luonnonvaloa

Valo on oleellinen elementti merihenkisessä sisustuksessa. Meren tunnelmaa huokuvan tilan täytyy olla valoisa tuohan meri heti mieleen aurinkoisen ja avaran ympäristön, jossa on paljon luonnonvaloa.

Täydellinen merihenkinen sisustus vaatii luonnonvaloa mahdollisimman paljon. Anna siis valon ja auringon tulvia sisään niin paljon kuin mahdollista pyrkimällä pitämään aina verhot auki. Valoisuutta lisää myös sisustuksessa käytetty valkoinen väri.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.