Hyviä siivousmenetelmiä ennen muuttoa

Muuttaminen voi olla kaoottista ja stressaavaa. Siivousmenetelmiä ja järjestelmällisyyttä apuna käyttäen voit kuitenkin tehdä siitä helpompaa. Tässä artikkelissa jaamme kanssasi joitakin hyviä vinkkejä!
Hyviä siivousmenetelmiä ennen muuttoa

Viimeisin päivitys: 03 lokakuuta, 2019

Oletko muuttamassa? Etsitkö hyviä siivousmenetelmiä ennen muuttoa tapahtuvaan vanhan kodin tai uuden kodin siivoukseen ja järjestämiseen? Tiedämme, että uuteen kotiin muuttaminen voi aiheuttaa paljon stressiä ja ahdistusta. Sekaisin olevien tavaroiden tunne saa monet ihmiset menettämään järkensä, kun kaikki vaikuttaa kaoottiselta ja tavarat ovat epäjärjestyksessä.

Olemme kaikki tietoisia siitä, että vanha koti pitää siivota hyvin, kun on aika muuttaa uuteen kotiin. Tässä artikkelissa jaamme kanssasi joitakin todella käytännöllisiä ja tehokkaita siivousmenetelmiä sekä vanhaan että uuteen kotiin ennen muuttoa.

Hyviä siivousmenetelmiä ennen muuttoa

Aloita ylhäältä

siivousmenetelmiä uuteen kotiin

Käytä laatikoita huoneissa olevien tavaroiden järjestelemiseen. Merkkaa ne siihen huoneeseen kuuluvaksi, mihin ne menevät uudessa kodissa.

Ensinnäkin, mikäli asut talossa jossa on kaksi kerrosta, sinun tulisi aloittaa yläkerrasta. Siten voit jättää sen kerroksen tahrattomaksi.

Aloita myös siivoamalla mikä vain huone ja sulkemalla ovi sen jälkeen perässä, kun olet valmis. Älä yritä tehdä kaikkea kerralla, sillä päädyt vain likaamaan sen, mikä oli jo puhdas ja sotkemaan jo järjestellyt tilat.

Merkkaa laatikot

Epävarmuuden ja epäjärjestyksen tunteen on taipumus syntyä kaikkien muuttojen aikana.

Missä on suosikkilamppuni? Missä ovat tarvitsemani asiakirjat?

Jos et halua laittaa mitään tärkeää väärään paikkaan, suosittelemme käyttämään laatikoita ja merkitsemään ne niiden sisällön mukaan.

Siisteys ja järjestys ovat onnistuneen muuton perusta. Yksi tapa pitää kaikki järjestyksessä, on käyttää laatikoita järjestelmällisesti. Säästät aikaa, kun pakkaat tavarat siististi. Voit jopa numeroida laatikot ja kirjoittaa ylös, mitä kaikkea ne sisältävät.

Tunteiden hallitseminen

uusi koti

Muutto on aina hyvä tilaisuus hankkiutua eroon vanhasta ja keskittyä uuteen.

Jokaisen elämässäsi tekemän muuton aikana et siirrä ainoastaan huonekaluja: sekoitat myös tunteita ja tuntemuksia. Tämä saattaa aiheuttaa nostalgiaa taloa kohtaan tuntemastasi kiintymyksestä, kyseisen naapuruston tai kaupungin jättämisestä ja niin edelleen.

Olemme myös henkisesti kiintyneitä moniin tavaroihimme. Toinen hyvä siivousmenetelmä on siis hankkiutua eroon kaikesta siitä, minkä haluat jättää taaksesi elämässä. Koe se tapana siirtyä eteenpäin menneisyyden tunteista, jotka eivät lisää elämääsi mitään positiivista.

Älä pelkää päästää irti esineistä, jotka ovat pölyttyneet vuosien ajan. Käytä tilaisuus hyväksi ja heitä pois, myy tai anna pois tavarat, jotka sitovat sinut elämäsi menneisiin elämänvaiheisiin.

Koska nykyhetki on kaikki, mitä sinulla on, emme suosittele sinua olemaan huonojen muistojen ehdollistama. Osta sen sijaan uusia huonekaluja tämän uuden tarinan aloittamiseksi. Uusi vaihe alkaa toivon kanssa.

Siivousmenetelmiä uuteen kotiin: makuuhuoneet, keittiö ja kylpyhuoneet

Uuden kodin siivoaminen saattaa vaikuttaa ylämäkeen kapuamiselta. Sinulla on käsittämätön määrä nurkkia puhdistettavana ja esineitä siirrettävänä. Et ehkä odottanut uuden kotisi olevan niin likainen.

Sinun pitäisi keskittää suurin osa energiastasi kylpyhuoneisiin, keittiöön ja makuuhuoneisiin. Keskity vaikeasti saavutettavissa oleviin paikkoihin tehdäksesi siitä itsellesi miellyttävämpää, kun olet jo asettunut uuteen kotiisi asumaan.

Voit hyödyntää sitä, että uusi kotisi on tyhjä puhdistaaksesi seinät, katon nurkat, ilmastointilaitteet ja niin edelleen. Varmista myös, että siivoat keittiön nurkat ja kylpyhuoneet (suihkuseinän, vetolaatikot, WC-istuimen ja niin edelleen).

Kodin täyssiivous antaa sinulle myös mahdollisuuden tarkastella sen kuntoa ja korjattavia kohteita.

Jos olet stressaantunut, älä epäröi palkata ammattilaista

siivousmenetelmiä vanhaan ja uuteen kotiin

Jos aikasi on rajallinen tai sinulla on liikaa tavaraa, voit palkata ammattilaisen.

Kaikilla ei ole aikaa siivoukseen ennen muuttoa. Jos sinulla on siis liikaa töitä tai muita velvollisuuksia, suosittelemme palkkaamaan ammattilaisen, joko siivoamaan tai muuttamaan, tai sekä että.

Mikäli sinulla on varaa siihen, älä epäröi, sillä se antaa sinulle aikaa huolehtia muista asioista. Tämä vaihtoehto säästää sinut päänsäryltä ja takaa helpon muuton ilman viime hetken yllätyksiä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.