Logo image
Logo image

Kuinka uudistaa keittiö edullisesti

2 minuuttia
Yksi helppo keino uudistaa keittiö edullisesti on kiinnittää seinätarrat seinille keittiön ilmeen piristämiseksi. Löydät lisää ideoita tästä artikkelista!
Kuinka uudistaa keittiö edullisesti
Kirjoittanut Paula Heidemeyer
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Keittiö on yksi niistä huoneista, joissa vietämme eniten aikaa, sillä siellä kokataan perheelle ja ystäville. Keittiöt rapistuvat ajan myötä; huonekalut, kaakelit, lattia ja keittiövälineet voivat kärsiä käytön seurauksena. Jos aikeenasi on uudistaa keittiö, katso seuraavia vinkkejä ne ovat hyödyllisiä ja helppoja eivätkä vaadi suuria summia rahaa.

Kuinka uudistaa keittiö edullisesti

Some figure

Kodin uudistukset ovat aina pelottavia. Emme halua hajottaa seiniä tai pilata lattioita ja ovia, joten yritämme peittää tai naamioida seinien tahrat ja pitää keittiön siistinä ja tyylikkäänä pienillä muutoksilla.

Keittiön voi uudistaa onneksi yksinkertaisilla ja edullisillakin tavoilla tässä artikkelissa jaamme parhaat vinkit!

Maalaa seinät tai kaakelit itse

Jos sinulla on kärsivällisyyttä, aikaa ja hyvä maku, saat seinistä upean näköiset maalaamalla ne itse. Kauniit seinät tekevät kodista näyttävän, ja jo pelkkä värin vaihtaminen saa aikaan ison muutoksen.

  • Lika, rasva ja pöly tarttuvat nopeasti keittiön seinille. Muutama kerros maalia muuttaa kaiken!
  • Maalaa kaakelit, kaakeleiden saumat tai seinät. Tähän hommaan kannattaa pyytää mukaan ystävä tai sukulainen, sillä se voi olla hauskaa puuhaa molemmille.
  • Suosittelemme ostamaan materiaalit ja keittiön neliömetrien mukaisen määrän maalia luotettavalta myyjältä.

Ennen maalaamista muista suojata huonekalut ja kodinkoneet muovilla ja sanomalehdillä.

Uudista vanhat huonekalut

Myös huonekalut rapistuvat ajan myötä. Yritä uudistaa ne kerroksella lakkaa tai maalia tai vaihtamalla niihin kahvat. Tämä voi olla hyvin hauskaa ja rentouttavaa puuhaa.

Tutustu: 6 loistavaa tapaa sisustaa pieni keittiö

Käytetyt huonekalut ja esineet

Nykyään voi löytää kaikenlaisia huonekaluja, keittiövälineitä ja kodinkoneita käytettynä, sillä ihmiset myyvät pois itselleen tarpeettomat tavarat.

Parasta on se, että voit aina tinkiä hinnasta. Voit jopa ladata mobiilisovelluksia löytääksesi parhaat tarjoukset.

Pidä myös silmällä mahdollisia alennusmyyntejä lempimyymälöissäsi. Monissa kaupoissa myydään keittiön huonekaluja ja kodinkoneita alennuksella aina sillon tällöin.

Itsetehdyt käsityöt

Some figure

Kierrätä vanhat huonekalut, hedelmälaatikot, puuhyllyt, hillopurkit tai lasipullot. Voit käyttää näitä kierrätettyjä esineitä keittiön uudistamiseen edullisemmin.

Monet esineet voidaan käyttää uudelleen mitä yllätyksellisimmillä tavoilla. Koristele jokainen keittiösi nurkka itsetehdyillä käsitöillä!

Käy katsomassa tämäkin artikkeli: 4 edullista ratkaisua keittiötavaroiden säilytykseen

Nopeat ja edulliset tavat uudistaa keittiö

Tässä on lisää nopeita ja hyvin edullisia ideoita keittiön uudistamiseen:

  • Älä odota, että keittiö on huonossa jamassa uudistaaksesi sitä, vaan tee pieniä korjauksia tai muutoksia aina välillä.
  • Maalaa keittiökaapit.
  • Naulaa iso liitutaulu seinälle tai maalaa seinä liitutaulumaalilla. Tämä antaa keittiölle hyvin omaperäisen ja modernin ilmeen ja lapset voivat vapaasti kirjoittaa tai piirtää seinälle! Voit myös laittaa keittiöön ison tussitaulun, joka toimii samalla tauluna magneeteille.
  • Seinätarrojen tai -tapettien laittaminen on yksinkertainen keino uudistaa keittiö.
  • Tuo uutta ilmettä matoilla. Keittiömatot auttavat ehkäisemään myös rasva- ja ruokatahrojen syntymistä lattioille.

On olemassa joitakin varsin helppoja ja edullisia keinoja uudistaa keittiö. Rahaa kuluu silti enemmän tai vähemmän riippuen keittiön koosta ja siellä olevista huonekaluista. Pyydä perhe ja ystävät apuun, niin säästät sekä aikaa että rahaa.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.