Logo image
Logo image

Huonot tavat, jotka voivat johtaa sairauksiin

2 minuuttia
Epäterveellisillä elämäntavoilla kuten epäaktiivisella elämäntyylillä ja kuntoilun puutteella voi olla vakavia vaikutuksia yleiseen terveyteesi. Jos saat itsesi kiinni syömästä television edestä ja kerryttämästä samalla kiloja, on aika tehdä muutos.
Huonot tavat, jotka voivat johtaa sairauksiin
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Elämä voi heittää kuinka monta asiaa tahansa sinulle samaan aikaan ja silloin helposti unohtuu terveellinen elämäntyyli, mutta sinun ei pitäisi tehdä kompromisseja liittyen hyviin valintoihin syömistavoissa ja kuntoilussa. Mutta usein oivallamme sen vasta, kun huonot tavat ovat jo aiheuttaneet kehollemme kärsimystä.

On tärkeää huomioida ne huonot tavat, jotka voivat johtaa sairauksiin varastamalla meiltä arvokkaan energian ja hyvän terveyden. Sekä päivittäiset tehtävät, että ennalta ehkäisevät menetelmät joita käytämme, voivat toimia tehostimena immuunijärjestelmälle torjuen sairauksia ja tauteja.

Jätä nämä huonot tavat

Jos opit havaitsemaan riskit päivittäisissä tavoissasi, silloin sairauksien ehkäisemisestä ja torjumisesta tulee yksinkertaista. Voit pelastaa itsesi loputtomalta päänvaivalta, jos voit katkaista sairauden ennen kuin se edes alkaa.

Moni sairaus on seurasta huonosta tai epäjohdonmukaisesta hygienian hoidosta tai terveydenhoidosta. Jotkin niistä ovat melko yksinkertaisia, mutta me voimme usein unohtaa kuinka tärkeä rooli niillä on itsemme ja lähimmäistemme pitämisessä terveenä.

Älä käytä pesusientä

Some figure

Keittiö on se huone, joka todistetusti sisältää eniten mikrobeja. Vaikka miten jynssäisit, bakteerit pysyvät keittiössäsi asettaen terveytesi riskialttiiksi.

Ja huonoin asia jonka voit tehdä on jynssätä vielä vähän enemmän sillä samaisella pesusienellä tai rätillä jota pidät tiskipöydälläsi, koska miljoonat bakteerit ja mikrobit voivat itää ja matkustaa huoneen toisiin osiin.

Jos sinun pitää käyttää pesusientä, pidä ne kaukana toinen toisistaan ja aina sijoitettuna yhteen tiettyyn paikkaan. Käytä yhtä sientä tiskaamiseen ja toista ruokailupöydän siivoamiseen. Kertakäyttöiset paperipyyhkeet ovat parhaita, sillä silloin bakteerit päätyvät roskakoriin eivätkä ruokalautasellesi.

Pese tyynyt ja patjat

Yksi yleisimmistä bakteerien leviämisen edistäjistä on tyynyjen ja patjojen pitkittynyt käyttöaika, mikä ei ole hyväksi kenellekään, varsinkaan heille jotka kärsivät allergioista. Tyynyissä ja patjoissa voi olla suuren suuri määrä sieni-itiöitä, siitepölyä, kuolleita soluja, hilsettä ja hiukkasia jotka voivat tulla vaaralliseksi terveydellesi.

Suosittelemme säännöllistä vaihtoa molemmille budjettisi sallimissa puitteissa, ei ainoastaan hyvien yöunien takia vaan pysyäksesi terveenä.

Jos ravistelet päätäsi tälle suositukselle, harkitse sen sijaan lakanoiden vaihtamista tarpeeksi tiuhaan, pesten ne kuumalla vedellä. Valitse allergiaystävälliset lakanat ja tyynyliinat.

Ilmanpuhdistimet

Ilmanpuhdistimet ovat yleinen valinta heille, jotka haluavat terveellisemmän ilman kotiinsa tai vaikka työpaikalle, mutta todellisuudessa kaikki ilmanpuhdistimet eivät toimi kuten on mainostettu ja ne voivat jättää jälkeensä pölyä ja siitepölyä.

Tämä tarkoittaa sitä, että saatat hengittää epäterveellistä ilmaa tai jopa muiden jälkeensä jättämiä bakteerejaJos haluat käyttää ilmanpuhdistinta, kokeile sellaista jonka korkeasta laadusta on todisteita.

Huonot tavat ruokailussa

Mitä tekemistä pienellä paistetulla kanalla on terveytesi kanssa? Kun paistat ruokaa, tuotat samalla paljon savua joka voi vahingoittaa terveyttäsi ja hengityselimistöäsi. Jotkut tutkijat sanovat, että savun ja käryn säännöllinen hengittäminen voi johtaa syöpään. 

Ruokaa valmistettaessa kokeile tapoja, jotka eivät tuota paljon käryä. Se on terveellisempää ruoansulatuksellesi ja keuhkoillesi.

Sulje televisio

Some figure

Jos sinusta on tullut sohvaperuna, on aika elämäntyylin muutokselle. Kun istut pitkiä aikoja telkun edessä ilman liikuntaa, vaarannat itsesi ylipainolle. Usein ihmiset eivät pelkästään vietä pitkiä aikoja istuen, vaan ottavat myös tavakseen syödä television edessä, mikä voi johtaa moniin ongelmiin.

Ehkä yrität parhaasi ollaksesi terve ja elääksesi aktiivista elämää, mutta usein jätät huomiotta pienet tavat jotka heikentävät ponnistelujasi. Tekemällä pieniä muutoksia huomaat, että pääset takaisin polulle joka johtaa positiiviseen ja terveelliseen elämään.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.