7 tapaa käyttää hiushuiveja

Hiushuivit ovat ihanteellinen asuste muuttamaan hiusten ulkonäköä päivittäin. Tutustu huivin moniin käyttötarkoituksiin ja erilaisten tyylien luomiseen.
7 tapaa käyttää hiushuiveja

Viimeisin päivitys: 31 toukokuuta, 2023

Hiushuivit ovat erittäin tyylikäs asuste, joka tekee kampauksesta houkuttelevamman. Lisäksi ne vetävät huomion hiuksiin ja päähän, joten vaatteiden ei tarvitse olla mitenkään erityisiä.

Hiushuivien erilaiset printit ja värit sopivat ihanteellisesti lämpiminä päivinä ja yllättävät ihmiset omaperäisyydellään ja eleganssillaan. Myös eri materiaalit, kuten silkki, tekevät tästä asusteesta vielä hienostuneemman.

Aina saman hiustyylin käyttäminen voi olla tylsää, joten huivit ovat erinomainen vaihtoehto muuttaa ulkoasua. Nyt on aika antaa hiuksillesi uusi ilme. Alla annamme 7 tapaa käyttää hiushuiveja.

1. Poninhäntä

Kokoa hiuksesi poninhännäksi melko korkealle, ja jos haluat pienen muutoksen jo tässä vaiheessa, anna joidenkin säikeiden pudota kasvojen ympärille. Sido sitten huivi poninhännän ympärille, solmi ja anna ylimääräisen kankaan roikkua poninhännän alla.

Elegantit hiushuivit.
Huiveja voidaan käyttää useilla eri tavoilla hiuksissa, ja ne voidaan saada sopimaan päivän asuun.

2. Turbaani

Tämä arabityylinen kampaus vaatii hieman enemmän vaivaa. Taita ensin huivi pitkänomaiseen muotoon. Vedä se sitten hiusten alle, nosta reunat otsaa kohti ja risti ne X:llä.

Kun olet tehnyt tämän, tuo ylimääräinen kangas pään takaosaan ja sido se.

3. Bandana

Tämä look on ihanteellinen puettavaksi mekkojen tai rantavaatteiden kanssa, sillä huivi peittää suuren osan päästä. Tee se jakamalla huivi kahtia (muodostaen kolmion) ja asettamalla taite otsalle, vedä hiukset taakse ja solmi pään takaosaan jäljellä olevalla kankaalla.

4. Letti

Tämä tyyli on boheemimpi ja yksinkertaisempi toteuttaa, ja ideana on, että huivista tulee yksi niistä kolmesta osasta, joista muodostat letin. Joten aloita taitamalla huivi lineaarisesti, pujota se sitten poninhäntälenkin läpi, kiinnitä hyvin ja käytä sitä letittämisessä.

On monia tapoja punota hiukset, mutta silmiinpistävä tapa on liittää huivi letin sisään.

5. Campirana

Tämä ulkoasu on melko helppo ja mukautuva monenlaisiin asuihin. Nimi on otettu Etelä-Amerikasta, pellolla työskenteleviltä naisilta.

Ensimmäinen askel on taittaa huivi kolmioksi, sitoa sitten kaksi päätä hiusten alle ja antaa kolmannen pään pudota hiusten päälle.

6. Kukka sivulla

Ensimmäinen vaihe on avata koko huivi ja asettaa se päähän. Ota sitten molemmat päät ja tee solmu otsalle, kierrä ne toiselle puolelle ja rullaa loput kankaan reunat nyöriksi, joka sitten kootaan kukkamaiseksi kelaksi.

7. Sotkuinen nuttura

Tämä kampaus vaatii hieman harjoittelua. Tee hiuksista mahdollisimman suuri silmukka. Kierrä sitten rullattu huivi silmukan ympäri useita kertoja, kunnes sinulla on kaksi pientä kangaspätkää jäljellä lopullisen solmun tekemiseksi.

Hyödyllisiä vinkkejä hiushuivien käyttöön

Hiushuivit palvelevat eri tehtäviä. Esimerkiksi tuulisella säällä ne estävät hiuksia lentämästä ympäriinsä. Ne auttavat myös peittämään likaiset hiukset ja ovat ihanteellisia niille, jotka ovat lääkintähoidossa, joka vaikuttaa hiuksiin.

Mitä tulee eri tyyleihin, on suositeltavaa, että naiset, joilla on pitkät hiukset, käyttävät huivia pantana otsalla, kun taas lyhythiuksiset käyttävät sitä pään päällä.

Hiushuivit ovat yleensä kuviollisia. Tämä tarkoittaa, että niiden on oltava sopusoinnussa käyttämämme tyylin kanssa. Siksi on suositeltavaa käyttää neutraalin värisiä vaatteita ilman muita asusteita.

Hiushuivit ovat esteettinen elementti, jota voit kokeilla antaaksesi hiuksillesi uuden ilmeen. Ne tuovat naisellisemman ilmeen, minkä vuoksi ne ovat loistava tapa täydentää päivittäistä vaatetusta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Lee, Hyo Sook y Park Sook Hyum. The Correlation Between Clothing Style and Hair Style Related to Fashion Imagen. Journal of Korean Society of fashion of beauty [Internet] 2004 [abril 2021]; volumen (2): No. 3 . Disponible en:https://www.koreascience.or.kr/article/JAKO200406142239476.pdf
  • Cyril Aldred. Hair styles and history. The metropolitan Museum of art. Vol 15 No.6; 1957.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.