Logo image
Logo image

Millainen on hiusten perhosleikkaus?

2 minuuttia
Tällä hetkellä perhosleikkaus on in. Katsotaanpa, mistä on kyse.
Millainen on hiusten perhosleikkaus?
Viimeisin päivitys: 23 maaliskuuta, 2023

Perhosleikkaus eli butterfly cut on trendi sosiaalisissa verkostoissa, catwalkeilla ja kampaamoissa kaikkialla maailmassa. Se on muotia myös julkkisten keskuudessa.

Yksinkertaisten linjojen ja liikettä tuovien aaltojen ansiosta perhosleikkauksesta on tullut erinomainen vaihtoehto niille, jotka haluavat yhtä aikaa pitkiä ja lyhyitä hiuksia. Katsotaanpa, mikä se on, miten se saadaan ja millaisilla kasvotyypeillä se näyttää parhaalta.

Mikä on perhosleikkaus?

Tämä on 70-luvun inspiroima hiustenleikkaus, ja mehän tiedämme, että kaikki mennyt muoti tulee pintaan taas joskus myöhemmin. Perhosleikkaus on hiustyyli, jossa on lyhyiden hiusten kerros yllä ja pitkien kerros alla. Tämä leikkaus tarjoaa monipuolisuutta ja liikkuvuutta.

Tyylikkyyttä tarjoavana ranskalaisena tyylinä tämä on trendi, joka on vahva yhdestä pääsyystä: se sopii täydellisesti niille, jotka haluavat muuttaa ulkonäköään, mutta eivät halua leikata hiuksiaan liikaa.

Kuten sanottu, perhosleikkauksessa on lyhyempiä hiuskerroksia päällä ja pidempiä alla. Ensi silmäyksellä hiukset näyttävät lyhyiltä, mutta todellisuudessa ne ovat kerroksia, jotka sulautuvat pidempiin.

Siksi leikkaus on niin suosittu niiden ihmisten keskuudessa, jotka haluavat antaa hiuksilleen eloa ja liikettä, mutta eivät halua uhrata pituutta.

Toisaalta se on täydellinen leikkaus hennoille hiuksille, joissa ei ole volyymia. Kerrostus antaa hiuksille runsaan ilmeen.

Some figure
Kaikki eivät halua uhrata pitkiä hiuksiaan. Heille yksi vaihtoehto on perhosleikkaus.

Saatat olla kiinnostunut lukemaan myös tämän: 5 helppoa ja kaunista kampausta

Kenelle sitä suositellaan?

Ensimmäisenä on mainittava, että se voidaan tehdä suorille tai hieman aaltoileville hiuksille, mutta sitä suositella kiharille hiuksille, koska kerrosvaikutus ei ole tällöin kovin mairitteleva. Samoin leikkaus sopii erinomaisesti neliömäisille tai pitkänomaisille kasvoille, sillä se harmonisoi piirteiden mittasuhteet ja lopputulos on upea.

Se on leikkaus, joka ei vaadi paljoakaan hoitoa. Se on helppo huoltaa. Sitä voidaan käyttää löysänä tai epämuodollisena poninhäntänä.

Pidätkö tästä artikkelista? Saatat haluta lukea tämänkin: Dimetikoni hiusten- ja ihonhoidossa

Vinkkejä hyvään perhosleikkaukseen

Kerrosten pituudessa on oltava selvä ero, jotta voidaan luoda kuuluisa optinen illuusio lyhyistä mutta pitkistä hiuksista. Tässä mielessä lyhimmän kerroksen tulisi olla leuan tasolla, kun taas pisimmän kerroksen tulisi olla juuri olkapään alapuolella.

Tärkeää on tehdä jakaus joko keskelle tai vain hiukan siitä sivuun. Voit muotoilla aaltoja tavallisella muotoilutuotteellasi. Jos haluat sitoa hiukset, jätä lyhin kerros auki ja kiinnitä vain pidemmät kerrokset.

Miten selität stylistille, mitä haluat? Vaikka kävisitkin ammattimuotoilijan luona, on silti parasta selittää, että etsit kerrosleikkausta lisäämään volyymia hiuksiisi.

Mainitse myös, että haluat lyhimmän kerroksen pään päälle ja että haluat sen saavuttavan leukalinjasi. Muistuta häntä siitä, että pisimmän kerroksen tulee ulottua juuri harteidesi alapuolelle.

Voit käyttää tämän artikkelin kannessa olevaa valokuvaa kuuluisasta Hailee Steinfeldistä viitteenä.

Otsatukka vai ei otsatukkaa? Tässä leikkauksessa saat otsatukan, mutta se ulottuu leukaan saakka. Siksi se on ensimmäinen ja lyhin kerros hiuksia.

Some figure
Kun menet stylistille, mainitse, että haluat kahden lyhyen etukerroksen ja pidemmän takakerroksen.

Perhosleikkaus on trendi, joka toimii

Jos olet yksi niistä ihmisistä, jotka eivät yleensä halua radikaaleja hiusmuutoksia, tämä hiustenleikkaus voi olla ihanteellinen sinulle. Huomaat muutoksen, mutta sinulla on silti samanpituiset hiukset kuin ennen.

Halutessasi voit täydentää leikkausta pari sävyä hiuksiasi vaaleammalla highlight-sävyllä. Näin saat villimmän ilmeen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Morán Morán, M. Y. (2017). Técnicas de corte de cabello y su incidencia en el proceso formativo de los Estudiantes de Belleza del Centro de Formación Artesanal Rene, Cantón Milagro, Provincia del Guayas(Bachelor’s thesis, Babahoyo: UTB, 2017).
  • Quiroz Zambrano, M. V. (2018). Belleza femenina y su influencia en la enseñanza de cortes de cabello de las damas de la comunidad¨ Chabelita¨ cantón Pichincha, provincia de Manabí(Bachelor’s thesis, Babahoyo: UTB, 2017).
  • Parrales Rosado, Á. R. (2015). Cortes y estilos del cabello, inciden en la enseñanza aprendizaje a los estudiantes de bachillerato 
  • Santamaría, R. (2000). Truquitos para cuidar el cabello¡ desenrédese!.
  • Ramiro Gómez, B. (2022). Revistas de moda: arte y publicidad.
  • CARRILLO TROYA, C. O. N. C. E. P. C. I. O. N., FERNANDEZ CANALES, Y. O. L. A. N. D. A., & TALAVERANO FUENTES, A. B. (2003). Higiene y esterilización en los salones de peluquería. Editorial Paraninfo.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.