Onko hiustenpidennysten käyttö vaarallista?

Hiustenpidennysten käyttö voi vaarantaa hiusten terveyden, niiden tyypistä riippumatta. Erityisesti pysyvät tai puolipysyvät pidennykset voivat vahingoittaa hiuksia merkittävästi.
Onko hiustenpidennysten käyttö vaarallista?

Kirjoittanut Edith Sánchez

Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Hiustenpidennys on tekniikka, jossa omien hiusten joukkoon lisätään aitoa tai synteettistä hiusta. Tällä pyritään joko lisäämään hiusten pituutta tai volyymia. Vaikka se on yksi maailman suosituimmista esteettisistä toimenpiteistä, on tärkeää tietää, että hiustenpidennysten käyttö vaarantaa omien hiusten terveyden.

Naomi Campbell ja monet muut mallit ovat sanoneet, että hiustenpidennykset ovat aiheuttaneet paljon vahinkoa heidän omille hiuksilleen. Silti monet ihmiset teettävät näitä pidennyksiä.

Mutta miksi hiustenpidennysten käyttö aiheuttaa vahinkoa omille hiuksille? Mitä hiustenpidennyksistä tulisi tietää?

Alta löydät lisätietoa aiheesta.

Erilaiset hiustenpidennykset

Hiustenpidennyksiä on olemassa montaa eri tyyppiä. Ne eroavat toisistaan ​​sen mukaan miten ne kiinnitetään hiuksiin tai päänahkaan. Samalla tavoin tekniikat, joita ammattilaiset käyttävät niiden korjaamiseen, määrittävät sen minkälaisen riskin ne muodostavat omille hiuksillesi.

Tutkitaanpa erilaisia hiustenpidennyksiä:

Liimapidennykset

Tämäntyyppinen pidennys vaatii erityistä liimaa, jota käytetään hiustenpidennysten kiinnittämiseen henkilön päänahkaan.

Kampaajan tulee asentaa sekä poistaa liimapidennykset, ja kiinnittämiseen käytettävien kemikaalien tulisi olla hypoallergeenisia. Näin ei kuitenkaan aina ole.

Punontapidennykset

Tämä tekniikka on hyvin suosittu, mutta se on myös yksi haitallisimmista tekniikoista omille hiuksille. Tässä tekniikassa tehdään vaakasuuntaisia lettejä, jotka punotaan hyvin hienolla punoksella. Letit pysyvät piilossa hiusten keskellä ja pidennykset ommellaan kiinni näihin punoksiin.

Etuna tässä tekniikassa on että se ei vaadi kemikaaleja tai lämpöä. Huono puoli on, että se aiheuttaa paljon painoa ja rasitusta omille hiuksille.

Silmukat tai niitit

Nämä pidennykset ovat puolikestäviä ja kestävät kahdesta kuukaudesta kuuteen kuukauteen. Tässä tekniikassa pidennykset lisätään hiuslukkoihin silmukalla tai niitillä.

Vain erikoiskoulutuksen saanut kampaaja voi lisätä hiustenpidennyksiä tällä tekniikalla, sillä se voi aiheuttaa rasitusta omalle hiukselle.

Silikoni ja keratiini

Samoin kuin liimapidennystekniikka, tämä koostuu silikonin tai keratiinin sulattamisesta päänahkaan pidennysten kiinnittämiseksi.

Tämä tekniikka vaatii huoltoa kolmen tai neljän kuukauden välein. Niiden korjaamiseen käytetään lämpöä, paineilmaa tai ultraääntä. Nämä toimenpiteet aiheuttavat rasitusta omille hiuksille.

Clip-in -pidennykset

Tämä hiustenpidennys aiheuttaa vähiten vahinkoa omille hiuksille. Näissä hiuspidennyksissä on useita hiuspinnejä, joiden avulla hiustenpidennys kiinnitetään oman hiuksen tyveen.

Clip-in -pidennykset voi helposti laittaa ja ottaa pois itse. Yleensä näitä pidennyksiä käytetään vain erikoistilaisuuksissa jotka kestävät muutaman tunnin.

Hiustenpidennysten käyttö voi vahingoittaa omaa hiusta.
Hiustenpidennyksiä on useaa eri tyyppiä. Yleensä kaikki nämä aiheuttavat kuitenkin jonkinlaista vahinkoa omille hiuksille.

Mitkä ovat hiustenpidennysten riskit?

Kaikki hiustenpidennykset aiheuttavat jonkinlaista vahinko omille hiuksille, mutta haitallisimmat tekniikat ovat niitä, joita käytetään pysyvien hiustenpidennysten laittoon. Seuraavassa kerromme riskeistä, joille altistat omat hiuksesi käyttäessäsi hiustenpidennyksiä.

Hiustenlähtö

Tämä on yksi riskeistä, joita esiintyy melkein kaikentyyppisten hiustenpidennysten kanssa. Ottaen huomioon, että pidennykset on kiinnitetty hiuksiin, ne estävät niitä irtoamasta luonnollisesti. Tämä voi tarkoittaa, että kun menet poistamaan ne, suuri määrä omia hiuksia putoaa samaan aikaan.

Krooninen mekaaninen ärsytys

Pidennykset vetävät ja rasittavat karvatuppia. Ajan myötä tämä voi aiheuttaa niiden jumittumisen ja sen seurauksena hiuksista voi tulla ohuemmat.

Vakavammissa tapauksissa se aiheuttaa alopeettisten osien tai “kaljujen pisteiden” ilmestymisen koko pään alueelle. Jos lopetat hiustenpidennysten käytön ajoissa, päänahka voi toipua.

Hiusten heikkeneminen

Pidennykset voivat vahingoittaa päänahan ihoa. Hiustenpidennukset paitsi vähentää hiusten kirkkautta ja elinvoimaa, mutta se voi myös aiheuttaa hiusten haurastumista ja katkeilua.

Päänahan vammat

On tapauksia, joissa pidennykset ovat vahingoittaneet päänahkaa. Tämä voi jopa johtaa follikuliittiin, jossa karvatupet tulehtuvat.

Jos näin tapahtuu, päänahkaan ilmestyy punaisia ​​näppylöitä, jotka ovat joskus täynnä mätää. Ne voivat olla kipeitä ja kutista.

Allerginen reaktio hiusten pidennyksistä

Vaikka tämä ei ole kovin yleistä, joillekin ihmisille voi tulla allerginen reaktio hiustenpidennysten kiinnittämiseen käytettävistä kemikaaleista tai hiustenpidennyksistä itsessään.

Jos epäilet allergista reaktiota, ota hiustenpidennykset heti pois ja mene lääkäriin.

Hiustenpidennysten käyttö voi vaarantaa hiusten terveyden, niiden tyypistä riippumatta. Erityisesti pysyvät tai puolipysyvät pidennykset voivat vahingoittaa hiuksia merkittävästi.
Ajan myötä pidennysten käyttö voi aiheuttaa kuivumista ja hiusten lähtöä, muiden hiusten terveyteen liittyvien ongelmien lisäksi.

Onko hiustenpidennysten käyttö hyvä idea?

Kauneuden kustannuksella ei pitäisi vahingoittaa terveyttä. Tästä syystä asiantuntijat eivät yleensä suosittele hiustenpidennyksiä, koska jokainen hiustenpidennys tyyppi aiheuttaa jonkinlaisen riskin omille hiuksille. Jos päätät kuitenkin hankkia hiustenpidennykset, on erittäin tärkeää että käytät niitä vain satunnaisesti.

Joskus ihmiset käyttävät hiustenpidennyksiä piilottaakseen tietyntyyppistä hiustenlähtöä. Näihin tapauksiin on kuitenkin suhtauduttava varoen, koska jotkut tekniikat voivat pahentaa tilannetta ja aiheuttaa tulehdusta tai ärsytystä päänahassa.

Yleisesti ottaen, sinun ei pitäisi ottaa hiustenpidennyksiä jotka ovat kaksi kertaa omia hiuksiasi pidemmät. Muuten hiusten paino voi rasittaa päänahkaa ja omia hiuksia liikaa. Kysy ammattilaiselta saadaksesi neuvoja siihen, mikä on paras hiustenpidennys juuri sinun hiuksillesi.

Neuvoja hiustenpidennyksiin

Jos päätät ottaa hiustenpidennykset, sinun kannattaa valita aidosta hiuksesta tehdyt pidennykset, ei synteettisestä materiaalista tehtyjä, koska niitä on paljon helpompi pestä ja ylläpitää. Lisäksi sinun on toteutettava hyvää hoitorutiinia mahdollisten haittavaikutusten ehkäisemiseksi.

Ei ole hyvä idea värjätä hiuksia värin yhtenäistämiseksi, koska se voi lisätä rasittaa omaa hiusta liikaa. Sinun tulisi myös käyttää hiustenkuivaajaa maltillisesti ja harjata hiuksia hienovaraisesti.

Pidä yllä mainitut vinkit mielessä!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Restrepo, R. (2010). Anatomía microscópica del folículo piloso. Revista de la Asociación Colombiana de Dermatología y Cirugía Dermatológica, 18(3), 123-138.
  • JIMÉNEZ, M. C., & DE PELUQUERÍA, C. I. C. L. O. F. O. R. M. A. T. I. V. O. PREPARACIÓN DE COSMÉTICOS CAPILARES NATURALES PARA TINTAR Y RECUPERAR EL BRILLO DEL CABELLO, CON ALUMNOS/AS DE FORMACIÓN PROFESIONAL.
  • CABELLO, C. D. C. P. U., DE CABELLO, S. P. C. T., & DEL CABELLO, G. Y. R. G. CUIDADOS ESTÉTICOS PARA EL EMBELLECIMIENTO CAPILAR.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.