Logo image
Logo image

Miten estää hiustenlähtöä? 7 sopivaa ruokaa

3 minuuttia
Jos mietit, miten estää hiustenlähtöä luonnollisin keinoin, kannattaa ajatella myös ruokavaliota. Jos kärsit liiasta hiustenlähdöstä, aseta lautasellesi säännöllisesti seuraavia tuttuja tuotteita, jotka ovat suureksi avuksi.
Miten estää hiustenlähtöä? 7 sopivaa ruokaa
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

On olemassa monia asioita, jotka voivat saada aikaan liiallista hiusten irtoilua. Toisaalta on myös tarjolla lukuisia tuotteita tämän estämiseksi. Miten sitten estää hiustenlähtöä? Tässä artikkelissa tarkastelemme, mitkä ovat parhaat ruoat hiustenlähdön ehkäisyyn.

Monikaan ei ole tietoinen siitä, että joskus hiuksia irtoaa liian runsaasti ravinnepuutoksista johtuen. Vaikka saatatkin hoitaa hiuksiasi ulkoisesti hyvillä hiustenhoitotuotteilla, ne tarvitsevat myös ruoan sisältämiä ravinteita. Näin ne voivat pysyä terveinä.

Erilaisten hiustenlähtöä ehkäisevien ulkoisten hoitojen lisäksi kannattaakin sisällyttää ruokavalioon enemmän sellaisia tuotteita, jotka ovat hyväksi hiusten terveydelle.

Tällä kertaa kerromme seitsemästä parhaasta ruoasta tähän tarkoitukseen – näitä kannattaa laittaa lautaselle enemmän, mikäli haluat estää hiustenlähtöä luonnollisin ja edullisin keinoin. Kuuluvatko nämä tutut tuotteet jo ruokavalioosi?

1. Miten estää hiustenlähtöä? Syö pinaattia!

Some figure

Tämä herkullinen vihreä kasvis on yksi parhaista valinnoista heikon tukan vahvistamiseksi, joten se on avuksi myös liian hiustenlähdön kanssa kamppaileville.

 • Se tarjoaa rautaa, beetakaroteenia ja C-vitamiinia, jotka ovat tarpeellisia terveen hiustenkasvun takaamiseksi.
 • Lisäksi siitä saadaan pieni annos aminohappoja, jotka vahvistavat karvatuppia ja auttavat pitämään hiusten kuidut vahvoina ja kiiltävinä.

2. Linssit

Some figure

Linssit ovat eräs kaikkein täyspainoisimmista palkokasveista, ja ne ovat erittäin hyvää ruokaa sen takaamiseksi, että keho saa kaikki tarvitsemansa ravinteet. Hiusten kannalta niitä kannattaa lisätä ruokavalioon seuraavista syistä:

 • Niistä saadaan biotiinia ja proteiineja, jotka ovat hyväksi hiuksille, ja nämä tekijät eivät ainoastaan torju hiustenlähtöä, vaan myös ehkäisevät katkeilua.
 • Linssit ovat loistava raudan lähde, joten pystyt niiden avulla ehkäisemään hiustenlähtöä tehokkaasti muun muassa siinä tapauksessa, että kärsit anemiasta.

3. Rasvainen kala

Some figure

Lohi, tonnikala ja muut rasvaiset kalatyypit sisältävät Omega-3 -rasvahappoja ja korkealuokkaisia proteiineja, jotka tehostavat hiustenhoitoa.

 • Jos nautit tällaista kalaa ainakin kahdesti viikossa, pystyt estämään luonnollisten rasvojen katoamista päänahasta ja stimuloimaan hiustenkasvua.
 • Joissakin tämän tyypin kalalajeissa on seleeniä, joka on tärkeä tekijä hiustenlähdön hillitsemiseksi.
 • Rasvaisessa kalassa on myös antioksidantteja, jotka taistelevat vapaita radikaaleja vastaan ja vähentävät juurten kunnon heikkenemistä.

4. Miten estää hiustenlähtöä? Nauti kauraa!

Some figure

Kaura on erittäin hyödyllinen tuote, mitä tulee kehon ravitsemiseen. Tämä ei johdu ainoastaan siitä, että se parantaa ruoansulatuksen toimintaa sisältämänsä kuidun ansiosta. Kaura toimii tehokkaana aineksena myös kauneudenhoidon kannalta, ja se tarjoaa runsaasti B-vitamiineja ja mineraaleja.

 • Nämä ravinteet vahvistavat hiusten kuituja ja torjuvat hiustenlähtöä.
 • Lisäksi kaurassa olevat aminohapot vahvistavat hiusten karvatuppia sekä edistävät vahvan ja terveen tukan kasvua.

5. Kurpitsa

Some figure

Kurpitsa on tunnettu tuote ruoanlaitossa, ja se onkin todella monikäyttöinen ja usein myös melko edullinen ruoka. Sitä voidaan nauttia monella eri tavalla. Kurpitsan hyödyt hiustenlähdön estämiseksi ovat seuraavat:

 • Se on hyväksi hiuksille sisältämänsä E-vitamiinin vuoksi. Tämä on antioksidanttivaikutteinen ravinne, joka vähentää myrkyllisten tekijöiden ja auringon aikaansaamaa vahinkoa. Tätä ainetta imeytyy hiusten juuriin, ja se tehostaa uusien suortuvien kasvua.
 • Kurpitsa on hyvä tuote myös C-vitamiinin ja rasvahappojen ansiosta, jotka auttavat säätelemään talirauhasia ja estävät siten päänahan kuivuutta ja samalla hiustenlähtöä.
 • Lisäksi kurpitsa sisältää mineraaleja, kuten kaliumia ja sinkkiä, jotka stimuloivat verenkiertoa ja kollageenin yhdistymistä.

6. Kananmuna

Some figure

Kananmuna on yksi suositelluimmista ruoista hiusten terveyden kannalta. Vaikka sitä voidaankin käyttää ulkoisesti hiuksia hoitavien naamioiden valmistamiseksi, siitä saadaan apua myös syömällä.

 • Kananmunan korkealuokkaiset proteiinit tukevat vahvempien ja kiiltävämpien hiuskuitujen muodostumista.
 • Lisäksi sen sisältämät ravinteet korjaavat karvatuppien kärsimää vahinkoa sekä estävät kuivuutta ja liiallista hiustenlähtöä.
 • Se tarjoaa myös runsaan annoksen B-vitamiineja, jotka ovat tärkeässä roolissa hiusten terveen kasvun kannalta.

7. Pähkinät

Some figure

Saksanpähkinät, mantelit ja monet muut pähkinät sisältävät aminohapppoja ja välttämättömiä mineraaleja, jotka ovat erittäin hyödyllisiä tukan kunnon hoitamiseksi. Pähkinöistä saat kaikki seuraavat edut hiustenlähdön torjuntaan:

 • Niissä on sinkkiä, seleeniä ja magnesiumia, jotka vähentävät karvatuppien heikentymistä ja tehostavat hiusten kasvua.
 • Lisäksi niiden sisältämät rasvahapot auttavat pitämään yllä hyvää päänahan rasvojen tuotantoa, ja ne estävät kuivuutta.
 • Pähkinöiden pieni Omega-3 ja Omega-6 -rasvahappojen määrä on avuksi, jotta voidaan torjua karvatuppien tulehdustilaa tai verenkierron heikkoutta päänahassa.

Jos kärsit liiasta hiustenlähdöstä, ulkoisten hoitojen tekemisen lisäksi kannattaa miettiä sitäkin, mitä syöt. Sisältyvätkö kaikki nämä tuotteet jo säännölliseen ruokavalioosi? Nyt kun tiedät miten paljon ne vaikuttavat hiustesi kuntoon, ala nauttia niitä useammin!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.