Harrasta joogaa kumppanisi kanssa

Jooga ei ole hyödyllistä vain yksilöllisellä tasolla. Kun harrastat joogaa kumppanin kanssa, edistät suuresti sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointiasi!
Harrasta joogaa kumppanisi kanssa

Kirjoittanut Virginia Martínez

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Oletko koskaan harrastanut joogaa kumppanisi kanssa?

Heille, jotka eivät vielä tiedä mitä jooga on, on kyseessä intialainen rauhoittava ja kiinteyttävä laji, joka toimii hyvänä pakokeinona stressiä vastaan. Se voi parantaa sekä psyykkistä että fyysistä terveyttä. Jatka lukemista, sillä kerromme nyt enemmän sen tuomista hyödyistä.

Joogan harrastaminen kumppanin kanssa voi tarjota monia eri etuja. Se on hyvä, terveellinen ja nautinnollinen yhteinen aktiviteetti.

Harrasta joogaa kumppanisi kanssa

Elämme jatkuvan stressin alaisena ja meillä on tuskin lainkaan aikaa itsellemme. Siitä syystä meillä ei ole usein aikaa huolehtia parisuhteestammekaan. Sen myötä kertyy stressiä ja se voi vahingoittaa suhdetta.

On hyvä tehdä jotakin positiivista yhdessä, sillä saat siitä samat hyödyt kuin saisit myös yksilöllisellä tasolla, mutta yhdessä kumppanin kanssa. Jooga voi siis olla ihanteellinen harrastus teille molemmille. Kyseessä on oikeastaan laji, joka parantaa sekä psyykkistä että fyysistä hyvinvointia.

Tässä joitakin sen tarjoamia hyötyjä:

  • Se auttaa parantamaan mielenterveyttä sekä edistää keskittymiskykyä johtaen rentoutumiseen ja sisäiseen rauhaan.
  • Se tarjoaa monia fyysisiä etuja, sillä se auttaa parantamaan sydän- ja verisuonijärjestelmän terveyttä, notkeutta, voimakkuutta ja kestävyyttä.

Kun harrastat joogaa kumppanisi kanssa, vahvistuu myös suhteenne monella tapaa.

Parijoogan hyödyt

1. Jooga vaalii luottamusta ja tiimityötä

Joogaa kumppanin kanssa niin suhteenne vahvistuu.

Joogan harrastaminen pariskuntana saa teidät molemmat keskittymään asentoihin ja tiimissä työskentelemiseen.

Aina kun olette jooga-asennossa, teidän täytyy tukea toisianne. Oikeaan asentoon pääseminen vaatii siis tiimityötä. Tällä tavoin parijooga auttaa teitä täydentämään toisianne. Teidän täytyy myös luottaa toisiinne siinä, että molemmat tekevät osansa tukeakseen toista. Saavutatte lopulta saman tavoitteen.

Tämä voidaan tietenkin tulkita yhteisen luottamuksen ja turvallisuuden tunteen harjoitukseksi, joka voi vahvistaa suhdettanne.

Voitte myös  jättää erimielisyytenne sivuun, kun harrastatte joogaa yhdessä. Olette tiimi, joka työskentelee yhdessä kohti samaa tavoitetta. Tämän tehdäksenne teidän täytyy rentoutua, keskittyä, empatisoida ja jättää kaikki viha taaksenne päämäärän saavuttamiseksi.

2. Se parantaa sanatonta viestintää

Yhteisymmärrys on tärkeää, kun harrastat joogaa kumppanisi kanssa. Sen tekemiseen tarvitaan kommunikointia ja ymmärrystä. Jooga auttaa teitä siis kehittämään tai vahvistamaan sanatonta kommunikointia.

Nämä ovat välttämättömiä elementtejä, joita tarvitsette tämän lajin vaatiman suhteen saavuttamiseksi. Näillä elementeillä on myös positiivinen vaikutus yhteiseen elämäänne.

Suosittelemme sinua lukemaan: Miten joogan harrastaminen kannattaa aloittaa?

3. Se vaalii läheisiä siteitä

Joogaava pariskunta.

Joogatekniikat edistävät kommunikointia ja fyysistä kontaktia.

Teidän molempien saama rentoutus joogatunnin aikana luo myös ainutlaatuisen ympäristön, joka epäilemättä saa teidät vahvistamaan välillänne olevia siteitä. Tunnette siis olonne rauhallisiksi ja tyyniksi joogatunnin jälkeen ja empatiakykynne kasvaa, koska olette rentoutuneita.

Kuten huomaat, tämän tilan saavuttaminen yhdessä saa teidät tuntemaan olevanne lähempänä toisianne. Se on henkisen ja fyysisen rentoutumisen tila, joka on ihanteellinen siteen vahvistamisen kannalta.

4. Se edistää fyysistä kontaktia

Me kaikki tarvitsemme fyysistä kontaktia rakastamiemme ihmisten kanssa. Tästä syystä jooga on ihanteellinen laji pariskunnille. Siinä päästään fyysiseen kontaktiin, kun olette molemmat erityisen rentoutuneessa tilassa.

Tämä kontakti perustuu suhteeseen, sillä eri jooga-asentojen saavuttaminen on välttämätöntä. Tämä kontakti siis auttaa sinua ymmärtämään sekä omaa että kumppanisi kehoa. Luotte siis yhteyden fyysisellä tasolla.

Mitä enää odotat? Aloita harrastamaan joogaa kumppanisi kanssa!

Tässä oli vain neljä parijoogan tarjoamaa hyötyä parisuhteelle. Niitä on kuitenkin paljon enemmän. Kun hyödyt jostakin yksilöllisellä tasolla, niin voi se myös muuttua tavaksi olla yhteydessä muiden kanssa.

Jooga on laji, jossa ei ole rajoja. Kuka vain voi siis harrastaa sitä. Sillä ei ole merkitystä, kuinka vanha olet tai kuinka urheilullinen olet. Kaikki pariskunnat voivat hyötyä siitä ja vahvistaa suhdettaan (ja kehojaan)!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Ross, A., Friedmann, E., Bevans, M., & Thomas, S. (2013). National survey of yoga practitioners: Mental and physical health benefits. Complementary Therapies in Medicine. https://doi.org/10.1016/j.ctim.2013.04.001
  • Ross, A., & Thomas, S. (2010). The Health Benefits of Yoga and Exercise: A Review of Comparison Studies. The Journal of Alternative and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1089/acm.2009.0044
  • Smith, C., Hancock, H., Blake-Mortimer, J., & Eckert, K. (2007). A randomised comparative trial of yoga and relaxation to reduce stress and anxiety. Complementary Therapies in Medicine. https://doi.org/10.1016/j.ctim.2006.05.001
  • Büssing, A., Michalsen, A., Khalsa, S. B. S., Telles, S., & Sherman, K. J. (2012). Effects of yoga on mental and physical health: A short summary of reviews. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1155/2012/165410
  • Jayasinghe, S. R. (2004). Yoga in cardiac health (A Review). European Journal of Cardiovascular Prevention & Rehabilitation. https://doi.org/10.1097/00149831-200410000-00002

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.