Logo image
Logo image

Liikuntaharjoituksia käsivarsien rasvan poistamiseksi

3 minuuttia
Meidän pitää olla johdonmukaisia tämän listan harjoitusten kanssa poistaaksemme rasvan käsivarsistamme, koska tulosten näkemiseen menee aikaa. Yhdistä nämä harjoitukset aerobiseen liikuntaan maksimoidaksesi hyödyn.
Liikuntaharjoituksia käsivarsien rasvan poistamiseksi
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Rasva, joka käsivarsiin kerääntyy, voi olla hyvin epämiellyttävää ja ruman näköistä. Aiomme nyt jakaa joitakin tehokkaita harjoituksia käsivarsien rasvan poistamiseksi.

Vaikka voimmekin usein piilottaa käsivarsissamme olevan rasvan, monet haluavat tuntea olonsa itsevarmaksi kesän tullessa kun hihattomat paidat voidaan ottaa taas esiin. Lue lisää nähdäksesi kuinka voit päästä tästä rasvasta eroon aloittamalla jo tänään.

Tehokkaat harjoitukset käsivarsien rasvan poistamiseksi

Tänään näytämme muutamia harjoituksia, jotka poistavat käsivarsien rasvaa. Nämä harjoitukset ovat melko yksinkertaisia ja voit tehdä ne jopa kotona.

Joissakin näissä harjoituksissa tarvitaan käsipainoja. Jos sinulla ei ole sellaisia, voit korvata ne hiekkapusseilla tai vesipulloilla.

Lue: 5 tapaa treenata reisiä kotona

1. “Naisten” punnerrukset

Some figure

Tämä harjoitus on samankaltainen kuin tavallinen punnerrus, paitsi tässä tuemme itseämme polvien avulla ja käytämme omaa painoamme käsien taivuttamiseen, sitten työnnämme itsemme takaisin ylös.

Lisäämme kuitenkin näihin punnerruksiin joitakin elementtejä, jotka tekevät niistä haasteellisemman.

 • Tehtyäsi 10 tai 12 naisten punnerrusta, kuten kuvailimme yllä, ojenna toinen jalkasi ilmaan.
 • Tee punnerruksia taas, ja sen jälkeen vaihda jalkaa.
 • Voit tietenkin tehdä myös tavallisia punnerruksia, eli nosta polvet lattiasta ja ole kämmenien ja varpaiden varassa lattialla.
 • Teitpä sitten naisten punnerruksia tai tavallisia punnerruksia, yritä koskettaa lattiaa rintakehälläsi. 

Lue myös: 5 liikettä takapuolen ja jalkojen trimmaamiseksi

2. Sivusuuntainen nosto

Some figure

Toisessa harjoituksessa kyynärvarsien rasvan polton listallamme sinulla tulisi olla viisto penkki. Tarvitset myös käsipainot.

Jos sinulla ei ole viistoa penkkiä, voit tehdä harjoituksen jumppapallon kanssa.

 • Makaa viistolla penkillä (tai jumppapallon päällä) ja tuo käsivartesi sivuillesi pidellen käsipainoja.
 • Sinun käsivartesi ei pitäisi missään vaiheessa olla täysin ojennettuina, vaan hieman koukussa. 
 • Palaa takaisin alkuasentoon. Tee kolme 12 toiston sarjaa.

3. Sivusuuntainen nosto eteenpäin nojattuna

Tarvitset käsipainot myös tähän harjoitukseen.

 • Seiso aluksi suorana jalat hieman hajallaan toisistaan. Nojaa hieman eteenpäin.
 • Koukistaen hieman käsivarsiasi nosta käsipainot molemmin puolin aivan kuin yrittäisit lentää. Sinun pitäisi tuntea se käsivarsissasi. Sinun ei pitäisi kokea minkäänlaista jännitettä niskassasi.
 • Voit tehdä tämän harjoituksen myös istuen penkillä, nojaten hieman eteenpäin. Se on kuitenkin paljon tehokkaampi seisten tehtynä.
 • Kokeile tehdä kolme 10-12 toiston sarjaa.

Lue: Vähennä niskakipua näiden 4 helpon harjoituksen avulla

4. Käsipainojen sivusuuntainen nosto

Some figure

Neljäs kyynärvarsien rasvaa polttava harjoitus vaatii myös käsipainoja. Tämän harjoituksen voi tehdä joko seisten tai istuen. Tarvitset kuitenkin tilaa molemmin puolin nostaaksesi käsivartesi.

 • Pidä käsipainot molemmissa käsissä ja nosta käsivartesi olkapäidesi tasolle. Sinun pitäisi liikuttaa vain käsivarsiasi. Sinun hartioidesi ei pitäisi liikkua ja sinun ei pitäisi tuntea jännitystä niskassasi. 
 • Koska harjoitus on vaikea, voit aloittaa tekemällä kolme 7-10 toiston sarjaa. Ajan myötä voit yrittää tehdä 12 toistoa.

5. Sivulankku

Listan viimeinen harjoitus ei ole vain mikä tahansa lankku, vaan sivulankku. Tämä on loistava harjoitus käsivarsien rasvan poistamiseksi sekä keskikeholle.

 • Tehdäksesi sivulankun, makaa kyljellä. Tue itseäsi kyynärvarrellasi ja jaloillasi lattiaan ja nosta vyötäröäsi.
 • Yritä pitää vartalosi suorassa samalla kun estät vyötäröäsi laskeutumasta. Aseta toinen kätesi lanteellesi.
 • Yritä pysyä tässä asennossa niin pitkään kuin mahdollista. Toista 3 kertaa ja vaihda puolta.

Lue myös: 5 syytä siihen, miksi rasva ei pala

Käsivarsien rasva voi olla erittäin epämukavaa

Rasva tällä alueella voi olla suuren epämukavuuden lähde. Jos yritämme käyttää olkaimettomia paitoja tai vaikka vain rintaliivejä, voimme huomata tuon rasvan puristuvan ulos tai löllyvän.

Listamme harjoitukset käsivarren rasvaa vastaan ovat hyviä polttamaan rasvaa kyseisellä alueella. Sinun täytyy kuitenkin yhdistää ne myös joihinkin aerobisiin harjoituksiin.

Tulisi myös pitää mielessä, että muutokset eivät tapahdu yhdessä yössäNe vaativat aikaa, periksiantamattomuutta ja pieniä askelia tekemällä jokaisen harjoituksen, lisäämällä toistoja ja painoja.

Sinä pystyt siihen!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Trapp, E. G., Chisholm, D. J., Freund, J., & Boutcher, S. H. (2008). The effects of high-intensity intermittent exercise training on fat loss and fasting insulin levels of young women. International Journal of Obesity. https://doi.org/10.1038/sj.ijo.0803781

 • Nindl, B. C., Harman, E. A., Marx, J. O., Gotshalk, L. A., Frykman, P. N., Lammi, E., … Kraemer, W. J. (2000). Regional body composition changes in women after 6 months of periodized physical training. Journal of Applied Physiology.

 • Treuth, M. S., Ryan, a S., Pratley, R. E., Rubin, M. a, Miller, J. P., Nicklas, B. J., … Hurley, B. F. (2002). Effects of strength training on total and regional body composition in older men. Journal of Applied Physiology (Bethesda, Md. : 1985).


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.