Logo image
Logo image

Häämatkakohteen valitseminen

3 minuuttia
Häämatkakohteen valitsemisessa on tärkeää, että kohde on erityinen ja täydellinen. Koska matkailu on paljon halvempaa ja helpompi toteuttaa kuin koskaan ennen, ei häämatka ole yleensä pariskunnan ainoa yhteinen matka.
Häämatkakohteen valitseminen
Kirjoittanut Virginia Martínez
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Morsian ja sulhanen eivät odota kärsimättömästi ainoastaan hääpäiväänsä, vaan myös yhteisen elämän aloittamista. Häämatkakohteen valitseminen on monella tapaa ensimmäinen suuri hetki vastavihittyjen yhteisen elämän kannalta. On siis tärkeää valita täydellinen paikka häämatkaa varten.

Avioliitto ja virallisesti naimissa olevan pariskunnan elämä alkaa tämän matkan aikana. Siitä syystä sen suunnitteleminen voi vaikuttaa pelottavalta.

Minne meidän pitäisi mennä? Mitä aktiviteetteja meidän pitäisi tehdä?

Älä ole huolissasi. Tämä artikkeli auttaa teitä valitsemaan oikean häämatkakohteen.

Häämatkakohteen valitseminen

Some figure

On todella monia paikkoja, jotka voitte valita häämatkakohteeksi.

Matkailu on hyvin helposti toteutettavissa globalisoituneessa maailmassamme; mahdollisuuksia on siis monia. Häämatkat olivat ennen matkoja, joihin monilla vastavihityillä oli tuskin varaa ja se saattoi olla pariskunnan elämän ainoa iso matka.

Matkailu on kuitenkin paljon halvempaa nykyään ja pariskunta tekee luultavasti myös muita isoja matkoja elämän aikana. Siitä syystä häämatkakohteen valitseminen on jopa painostavampaa, kun siitä halutaan tehdä erityinen ja saada se erottumaan muista pariskunnan tulevaisuudessa tekemistä yhteisistä matkoista.

Tämä mielessä pitäen, kaikilla ei ole samoja mieltymyksiä, olosuhteita tai budjettia.

Jaamme tässä artikkelissa muutaman vinkin auttaaksemme häämatkakohteen valitsemisessa.

Lue myös: Neljä merkkiä siitä, että todella rakastat kumppaniasi

1. Tehkää lista paikoista, joissa kumpikin haluaisi käydä

Some figure

Pariskunnan pitäisi käyttää aikaa eri vaihtoehtojen tutkimiseen.

Häämatkakohteen valitsemisen pitäisi olla kummankin päättämä ja siitä tulisi keskustella. Kummankin osapuolen mielipiteet ovat yhtä tärkeitä. Sen takia pariskunnan pitäisi istua yhdessä alas ja miettiä, mihin he voisivat mennä ja mitä he haluaisivat tehdä.

On monia erilaisia matkatyyppejä: rantaloma, kaupunkiloma, eksoottiset ja kaukaiset maat, seikkailuloma, maaseutumatkailu, ruokamatkailu, romanttiset kohteet ja niin edelleen. On monia vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia, jotka sopivat kaikkien mieltymyksiin.

Häämatkakohteen valitsemisessa on siis tärkeintä istua yhdessä alas pariskuntana ja miettiä millainen matka olisi täydellinen teille kahdelle. Sen jälkeen voitte tehdä listan kaikista mahdollisista häämatkakohteista, joihin molemmat haluaisivat mennä ja unohtaa kaikki muut paikat.

Liiallisesta informaatiosta ei ole apua tässä vaiheessa suunnittelua. Voi olla uuvuttavaa ja stressaavaa kerätä tietoa ja mielipiteitä kaikista listan kohteista. Siitä syystä onkin tärkeää tutkia kohteita omien rajojen puitteissa ja pystyä prosessoimaan kaikki tieto.

Tässä vaiheessa olisi hyödyllistä rajoittaa lista muihin näkökohtiin perustuen, jotka sinun tulisi ottaa huomioon:

  • Häämatkan pituus. Työhön tai henkilökohtaisiin asioihin liittyvien syiden takia häämatka voi olla vain muutaman päivän pituinen. Jos näin on, voit poistaa kaikki kaukaiset matkakohteet ja vaihtoehdot, joissa on liian paljon nähtävää.
  • Häämatkan ajankohta. Yksinkertaisesti sanottuna jotkut paikat eivät ole ihanteellisia kohteita talvella tai kesällä vierailtavaksi. Häämatkan ajankohta saattaa siis rajoittaa paikkoja, joihin pystytte tai haluatte mennä.

Lue myös: Parhaita hääkappaleita

2. Pysykää budjetissa

Some figure

On erittäin tärkeää tehdä lista kaikista matkakuluista matkakohdetta valitessa.

Budjetissa pysyminen saattaa olla kaikista tärkein syy parhaan häämatkakohteen valitsemisen kannalta.

Miettikää mitä aktiviteetteja molemmat haluaisivat tehdä jokaisessa listan paikassa. Olisi harmi, jos ette voisi tehdä jotakin mitä molemmat halusivat, koska teillä ei ollut riittävästi rahaa.

Eikö olisi parempi valita halvempi matkakohde, jossa voitte nauttia kaikesta mitä haluatte tehdä?

Budjetin ei pitäisi rajoittua ainoastaan hotelli- ja matkustuskuluihin. Budjettiin pitäisi sisältyä kaikki kulut. Siihen kuuluvat taksit, ulkona syöminen, matkamuisto-ostokset ja niin edelleen.

3. Tutkikaa häämatkakohdetta

Maailmassa on miljoonia ainutlaatuisia ja mielenkiintoisia paikkoja, minne matkustaa.

Näin ollen maailma muuttuu jatkuvasti ja on tärkeää olla tietoinen matkakohteen nykyisestä tilanteesta ennen vierailua. On siis tärkeää tarkistaa ensin oman maan suurlähetystön matkasuositukset varmistaaksesi, että matkakohde on turvallinen ja voitte nauttia häämatkasta täysin.

Toinen syy tähän on se, että voitte tarkistaa rokotusvaatimukset tai -suositukset kyseisessä maassa vierailemiseen. Tämä saattaa auttaa teitä myös päättämään haluatteko mennä sinne vai et. Jos teillä ei ole tarpeeksi aikaa ottaa rokotuksia tai ette halua ottaa niitä, ette pysty vierailemaan kyseisessä maassa.

4. Päättäkää haluatteko käydä yhdessä vai useassa paikassa

Some figure

Yksi häämatkakohteesta tehtävä päätös liittyy siihen, haluatteko vierailla vain yhdessä vai useammassa paikassa.

Jos budjetti ja aika vain sallivat, saatatte haluta käydä useammassa kuin yhdessä paikassa häämatkan aikana. Häämatkaan voidaan sisällyttää esimerkiksi kaksi suurkaupunkia tai kaksi toisiaan lähellä olevaa paikkaa.

Jos näin on, saattaa olla parempi valita maa tai alue, jossa on hyvät liikenneyhteydet, jotka takaavat helpon matkustuksen kaupunkien välillä.

5. Etsikää piilotettuja helmiä

Saatatte jumittua kahden kohteen välille, ettekä osaa päättää kumpi on parempi.

Tässä tapauksessa kannattaa tutkia kumpaakin kohdetta ja selvittää niiden tuntemattomat ja vähemmän tunnetut nähtävyydet. Se saattaa auttaa teitä päättämään näiden kahden matkakohteen väliltä.

Minne ikinä päätättekään mennä, tulee siitä ainutlaatuinen ja romanttinen matka, jota kumpikaan ei tule koskaan unohtamaan.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.