Logo image
Logo image

Matkakuumetta? Tässä parhaat edulliset lomakohteet Espanjassa ja maailmalla!

4 minuuttia
Kärsitkö jo matkakuumeesta? Tutustu seuraavaksi upeisiin, mutta edullisiin lomakohteisiin niin Espanjassa kuin maailmallakin, jonne voit kaiken lisäksi matkustaa ympäri vuoden.
Matkakuumetta? Tässä parhaat edulliset lomakohteet Espanjassa ja maailmalla!
Viimeisin päivitys: 03 heinäkuuta, 2019

Pitkän ja kylmän talven jälkeen, sekä töiden että opintojen lomassa monen matkakuume alkaa nousta ja lämpöön on pakko päästä. Ongelmaksi valitettavan usein nousee kuitenkin rajoitettu budjetti ja siksi haluammekin jakaa kanssasi tämän listan joka sisältää upeat, mutta edulliset lomakohteet niin meidän suomalaisten suosimassa värikkäässä Espanjassa kuin ympäri Eurooppaa ja koko maailmaakin.

Loistavan loman takaamiseksi sinun ei tarvitse aina matkustaa kaikkein tyypillisimpiin lomakohteisiin, sillä usko tai älä, edullisia kohteita löytyy ympäri maailmaa niin Aasiasta, Afrikasta, Euroopasta kuin Amerikan mantereeltakin. Kiinnostuitko aiheesta? Lue alta lisää!

Monipuoliset ja edulliset lomakohteet Espanjassa

Lomakohteen ei tarvitse aina sijoittua Euroopan rajojen ulkopuolelle. Suomalaisten suosikkimaasta Espanjasta löytyy edelleen hiomattomia timantteja, jotka ovat kulttuurin, ruoan ja monipuolisten nähtävyyksien lisäksi erittäin edullisia lomakohteita. Vain muutaman tunnin lentomatkan päässä sinua odottavat Córdoba, Cuenca, León ja Toledo.

Córdobassa yhdistyvät kaksi eri maailmaa

Yksi keskeisimmistä Iberian niemimaan kaupungeista muslimien aikakaudella oli nimenomaan Córdoba. Córdoba on epäilemättä yksi Espanjan edullisimmista ja kauneimmista kaupungeista, jossa yhdistyvät kaksi täysin erilaista kulttuuria. Voit huomata kaduilla kävellessäsi vasemmalla upean historiallisen itämaisen palatsin ja muslimien moskeijan, kun taas oikealle vilkaistessasi voitkin huomata tyypillisen kulkueen kristittyjen juhliman pääsiäisen aikaan.

Lisäksi voit täydentää lomamatkaasi espanjalaisella flamenco-tanssilla unohtamatta tietenkään paikallista gastronomiaa, kuten suussa sulavaa tomaattikeittoa salmorejoa tai kuuluisaa ilmakuivattua serrano-kinkkua.

Cuenca on yksi Espanjan henkeäsalpaavimmista kaupungeista

Maan keskiosassa sijaitseva Cuenca on keskiaikaisen ja modernin kaupungin kirjava sekoitus. Kokeile lomamatkalla cuencalaisille tyypillistä kananmunasta, perunasta, valkosipulista ja oliiviöljystä valmistettua ajoarriero-annosta, suussasulavia paikallisia juustoja ja alueella viljeltäviä viinejä. Älä myöskään unohda Cuencalle ominaisia jättimäisiä tuulimyllyjä!

León edustaa mahtipontista goottilaisuutta

Luoteis-Espanjassa sijaitsevaan Leóniin pääsee matkustamaan kätevästi monista Espanjan tärkeimmistä kaupungeista, kuten Madridista ja Oviedosta. Pääsyy sille, mikä saa tuomaan valtavat matkailijamäärät Leóniin on kuitenkin tämän kaupungin erikoisuus, eli gastronomia. León palkittiin vuonna 2018 Espanjan gastronomiseksi pääkaupungiksi.

Tämä titteli ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ruokailu Leónissa olisi kallista, ja siksi myös tämä kaupunki on päässyt listallemme. León erottuu joukosta erityisesti edullisella gastronomiallaan: kokeile esimerkiksi naudanlihasta valmistettua cecina-kuivalihaa, espanjalaista verimakkaraa morcillaa tai Bierzon ja La Bañezan alueen värikkäitä palkokasveja.

Edullinen ja värikäs Toledo

Reconquistan eli takaisinvaltauksen aikana Espanjan silloisesta pääkaupungista Toledosta tuli käännöskoulunsa ansiosta koko niemimaan kulttuuripääkaupunki. Cuencan tavoin myös tämä nykyinen Kastilia-La Manchan alueen pääkaupunki erottuu joukosta erityisesti juustoillaan ja viineillään.

Toledon ruokakulttuuri perustuu vielä tänäkin päivänä lähes kokonaisuudessaan metsästykseen ja teurastukseen, jonka ansiosta voit maistella ja herkutella maaseudulla ja paikallisesti tuotetuilla herkuilla. Toledo on epäilemättä myös yksi Iberian niemimaan edullisimmista kaupungeista.

Tutustu myös: Kuinka välttää riidat kumppanin kanssa lomamatkalla

Euroopan edullisimmat lomakohteet

Some figure

Aina lomalle ei tarvitse lähteä Espanjaan asti, sillä edullisia lomakohteita löytyy myös muualta Euroopasta. Eurooppa on kokonaisuudessaan yksi ja suuri lomakohde, joka pitää sisällään erilaisia kulttuureja, kieliä ja valtavasti historiaa ja nähtävyyksiä.

Yksi näistä yllättävän edullisista lomakohteista löytyy Brysselistä Belgiasta; tämä kaupunki tunnetaan myös nimellä “pohjoisen Venetsia”. Tätä titteliä ei tosin ole myönnetty kaupungille sattumanvaraisesti, sillä aivan kaupungin keskustan läpi kulkee Venetsian tapaan joki, joka erottaa kaupungin sydämen eri rakennukset toisistaan. Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unesco on myös listannut Brysselin kaupungin keskustan Grand Placen yhdeksi maailmanperintökohteista. Tällä tittelillä Brysselin keskiaikaisen vanhankaupungin koskemattomuus haluttiin säilyttää; lisäksi historiallinen keskusta on täysin vapaa liikenteestä, sillä moottoriajoneuvoilla kulkeminen tällä alueella on kiellettyä.

Toinen edullinen eurooppalainen löytyy Puolan Krakovasta. Tämä kaupunki nousi maailmankartalle vuonna 2016, kun katolilaisten nuorten tärkein pyhiinvaellus Maailman nuortenpäivät järjestettiin Krakovassa. Tuolloin historialliseen kaupunkiin saapui yli 3 miljoonaa pyhiinvaeltajaa. Brysselin lisäksi myös Krakova kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon; Krakovan keskusaukio on maailman suurin keskiajoista asti säilynyt aukio. Edulliseksi Krakovan tekee myös paikallinen valuutta ja halpa valuuttakurssi, josta myös Suomi euromaana hyötyy suuresti.

Ranskan ja Kreikan kulttuurilliset lomakohteet Nantes ja Naxos

Ranskan Nantes on ollut suosittu lomakohde jo 80-luvulta asti ja vuonna 2013 tälle kulttuurin ja gastronomian täyteiselle kaupungille myönnettiin Vihreän Kaupungin titteli, sillä Nantes on ollut jo pitkään yksi Euroopan puhtaimmista ja ekologisimmista kaupungeista. Yksi tämän viherkaupungin nähtävyyksistä on tietysti aivan kaupungin keskustassa sijaitseva valtava puutarha “Jardin des plantes”.

Kreikka on aivan varmasti tullut tunnetuksi jo monelle meistä edullisena lomakohteena. Tämä länsimaisen kulttuurin kehto tarjoaa edullisia lomakohteita moneen makuun ja yksi sen edullisimmista lomakohteista on Naxosin saari, jossa voit nauttia upeasta kreikkalaisesta arkkitehtuurista, kuten Apollonin temppelin lähes koskemattomana säilyneestä portista. Kulttuurin ja kreikkalaisen ruoan lisäksi auringonpalvojat pääsevät nauttimaan Välimeren kirkkaan turkoosista vedestä.

Muita edullisia ja eurooppalaisia ​​lomakohteita Brysselin, Krakovan, Nantesin ja Naxosin lisäksi ovat muun muassa Tšekin tasavallan Praha ja Serbian Novi Sad.

Sinua voi myös kiinnostaa: Tiesitkö että lomailu pitää taudit loitolla?

Edulliset lomakohteet maailmalla

Jos suunnitelmissasi on lähteä rentoutumaan edullisesti Euroopan rajojen ulkopuolelle, esimerkiksi Pohjois-Afrikassa sijaitseva Marokon Chaouen sekä Lähi-idän Beirut Libanonissa ja Jerusalem Israelissa ovat kaikki varteenotettavia vaihtoehtoja, sillä näissä kaupungeissa voit nauttia sekä arabialaisen että islamilaisen kulttuurin eksoottisuudesta.

Jos taas Keski- ja Etelä-Amerikka kiinnostavat, Latinalainen Amerikka on täynnä uskomattoman kauniita ja samalla edullisia lomakohteita, joissa pääset tutustumaan myös alkuperäiskansojen kulttuuriin ennen espanjalaisten valloitusta, tietysti upeista valkoisista rannoista, kirkkaan turkoosista merestä ja lämpimästä ilmastosta puhumattakaan. Loistavia esimerkkejä edullisista mutta värikkäistä lomakohteista Latinalaisessa Amerikassa ovat esimerkiksi Meksikon San Cristóbal de las Casas ja Nicaraguan Managua.

Miltä nämä edulliset lomakohteet kuulostavat? Pidä nämä kohteet mielessä, kun seuraavan kerran suunnittelet pienen budjetin lomaa!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.