Logo image
Logo image

Romanttisia elokuvia, jotka saavat itkemään

3 minuuttia
Elokuvat ovat keino päästä kosketuksiin tunteidemme kanssa. Tänään kerromme kuudesta elokuvasta, jotka saavat itkemään.
Romanttisia elokuvia, jotka saavat itkemään
Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Elokuvat kykenevät nostamaan tunteet pintaan. Mitä romanttisen elokuvien katsomiseen tulee, ihmiset vaikuttavat joskus jopa hieman masokisteilta istahdammehan sohvalle innoissamme valmiina kärsimään, joskus koko elokuvan ajan, ja vielä nautimme siitä. Pidätkö elokuvista, jotka nostavat tunteet pintaan? Tämän päivän artikkelissa esittelemme joitakin romanttisia elokuvia, jotka saavat itkemään.

Olit sitten parisuhteessa, kyllästynyt sinkkuuteen tai nautit sinkkuelämästä täysillä, aina on hyvä aika katsoa elokuvia rakkaudesta ja mahdottomista romansseista. Hyvät rakkaustarinat pitävät jännityksen yllä alusta loppuun saakka.

Sekä tositapahtumiin perustuvat romanttiset elokuvat että täysin fiktiiviset rakkaustarinat saavat lähes kaikki itkemään joko ilon tai surun kyyneleitä.

Some figure

Romanttisia elokuvia, jotka saavat itkemään

Joskus romanttisten elokuvien katsominen on kuin hieroisi suolaa haavoihin tai vääntäisi veistä haavassa. Tässä tulee romanttisia elokuvia, jotka haluamme nähdä yhä uudestaan ja uudestaan siitäkin huolimatta, että ne saavat meidät itkemään.

1. Tahraton mieli

Voisiko kaikki muistot pyyhkiä mielestä, jotta kärsimys lakkaisi?

Tämän elokuvan juoni nostaa esiin tämän kysymyksen, ja se kertoo yhden kaikkien aikojen kauneimmista mutta myös vaikeimmista ja traagisimmista tarinoista.

2. The Notebook – Rakkauden sivut

Tämä elokuva kertoo tarinan kahdesta nuoresta, jotka rakastuvat 40-luvulla. Tarinan elokuvassa kertoo vanha mies, joka lukee muistikirjaa Alzheimerin tautia sairastavalle vaimolleen. Sitten katsoja tiedostaa, että mies yrittää auttaa vaimoaan muistamaan kaikki ne asiat, jotka heidän oli yhdessä voitettava, jotta heidän rakkautensa kestäisi vielä monia vuosia.

Tämä tarina on katkeransuloinen.

3. Titanic

Some figure

Monien vuosien ajan tämä oli kaikkien aikojen eniten tuottanut elokuva. Kukaan ei voinut vastustaa tarinaa myyttisestä laivasta, jossa yläluokkaan kuuluva tyttö ja alempaan luokkaan kuuluva haaveilija saavat tuntea tosirakkauden.

Valitettavasti tarinan vääjäämätön loppu jättää katsojat suremaan.

4. Rakkautta ennen auringonlaskua

Tämä elokuva on osoitus siitä, että rakkaus voi syttyä yhdestä ainoasta keskustelusta. Se on tarina kahdesta nuoresta, jotka rakastuvat junamatkalla Euroopan halki.

Tämä on kaunis elokuva, joka saa katsojan uskomaan rakkauteen.

Tutustu: 7 avainta psyykkiseen vahvuuteen

5. Suloinen marraskuu

Elokuvan päähenkilö elää kuin huomista ei olisikaan ja päättää etsiä uuden kumppanin joka kuukausi marraskuuhun asti.

Elokuva leikittelee ajatuksella täysillä elämisestä, mutta se muistuttaa myös siitä, että onnella voi olla eräpäivänsä.

6. Ghost – näkymätön rakkaus

Some figure

Ghost – näkymätön rakkaus osoittaa, että rakkaus on elämää ja kuolemaa suurempi. Yksi elokuvan päähenkilöistä, Sam, on vastikään kuollut ja muuttuu maailmassa vaeltelevaksi hengeksi. Samalla hänen rakkaansa Molly suree hänen menetystään.

Meedion ansiosta he saavat lopulta ansaitsemansa jäähyväiset.

Lauseita muistettavaksi

Joskus emme löydä sanoja ilmaisemaan tunteitamme. Hämmästyttävää kyllä, jotkut elokuvat tuntuvat löytävän juuri ne oikeat sanat. Etsi lause joka pukee tunteesi sanoiksi, ja kerro se erityiselle ihmiselle:

  • “Luulen, että rakkautemme voi tehdä mitä vain haluamme” – The Notebook – Rakkauden sivut
  • “Elän yhtä asiaa varten, rakastaakseni sinua, tehdäkseni sinut onnelliseksi, elääkseni lujasti ja iloisesti hetkessä” – Suloinen marraskuu
  • “Voit pyyhkiä jonkun mielestäsi. Hänen pyyhkiminen sydämestä on toinen juttu.” – Tahraton mieli
  • “Jos sinä hyppäät, minäkin hyppään” – Titanic

Käy lukemassa: Itkemisen hyödyt mielenterveydelle

Miksi tykkäämme katsoa romanttisia elokuvia, jotka saavat itkemään

Kukapa ei olisi itkenyt Titanicin lopussa, mutta miksi ihmeessä haluamme katsoa sen yhä uudelleen ja uudelleen?

Emme onneksi sentään ole masokisteja. Syy tähän on se, että itkettävä elokuva vapauttaa endorfiineja ja harjoittaa kykyämme sietää tuskaa. Se on ikään kuin “psyykkinen kuntosali”.

Olimme parisuhteessa tai emme, rakastuneita tai emme, me kaikki tunnemme jossain määrin tarvetta katsoa romanttisia elokuvia. Suosittelemmekin nappaamaan nenäliinapaketin valmiiksi ja nauttimaan näistä kuudesta romanttisesta elokuvasta, jotka saavat itkemään.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.