Logo image
Logo image

Eroon haisevista kainaloista

3 minuuttia
Jokainen haluaa tuoksua puhtaan raikkaalle, mutta aina se ei ole mahdollista. Aivan aluksi sinun tulee tietää, että haisevat kainalot eivät välttämättä johdu huonosta hygieniasta, vaan yleensä haju liittyy hikirauhasiin tai hormonitoimintaan.
Eroon haisevista kainaloista
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Haisevat kainalot ovat ikävä haitta, joka voi vaikuttaa itseluottamukseen ja sosiaalisiin tilanteisiin. Onneksi hajuista ja haisevista kainaloista voi päästä eroon muutamilla helpoilla ja luonnollisilla keinoilla. Nämä hoitokeinot toimivat pikkuhiljaa, kunhan muistat noudattaa niitä säännöllisesti.

Keinoja, joilla päästä eroon haisevista kainaloista

Pese kainalot huolellisesti

Kainaloiden pesu sujuu monilta kuin huomaamatta suihkun yhteydessä, mutta jos kärsit haisevista kainaloista, omista muutama ylimääräinen hetki kainaloiden kuuraamiselle. Hiero suihkugeeliä tai saippuaa rivakasti kainaloiden alueelle joko käsin tai pesuhanskan avulla. Pesuhanskalla hierominen poistaa kainaloihin kertyneet deodoranttijäämät ja kuolleen ihosolukon, joka saattaa pahentaa hien hajua. Jos ihosi on herkkä, älä käytä vahvasti hajustettuja tuotteita, sillä nämä hajusteet voivat lisätä herkän ihon hikoilua. Käytä luonnollista, hajusteetonta ja hellävaraista saippuaa.

Varmista, että huuhtelet kainalot hyvin

Aina kainaloita pestessä tulee varmistaa, että huuhtelet ne saippuapesun jälkeen hyvin. Sinun tulee päästä eroon kaikista saippuajäämistä ja deodorantin rippeistä, sillä jos niiden antaa kertyä kainaloihin, ne voivat lisätä kainaloiden bakteerikantaa tai aiheuttaa jopa sienikasvustoa.

Kokeile tätä luonnollista kainaloiden puhdistusmenetelmää: sekoita alkoholia ja etikkaa keskenään pienessä astiassa ja levitä kainaloille pyyheliinalla tai vanulapulla suihkun jälkeen. Etikka parantaa ihon pH-tasapainoa ja alkoholi pyyhkii mennessään hajua aiheuttavat bakteerit. Toista hoito pari kertaa viikossa, ei sen useammin, sillä alkoholi voi ärsyttää kainaloiden ihoa.

Kokeile ruokasoodaa

 

Some figure

Ruokasoodaa voi käyttää moneen eri tarkoitukseen ja se sopii myös iholla käytettäväksi. Jos huomaat kainaloidesi haiskahtavan, pese ne hyvin ja levitä ruokasoodaa kainaloihin vanupuikolla. Voit jättää ruokasoodan paikoilleen, jos se ei tahraa vaatteitasi tai ala ärsyttämään ihoa. Toinen tehokas keino on sekoittaa lusikallinen ruokasoodaa tilkkaan sitruunamehua ja levittää se kainaloihin suihkun jälkeen.

Vakavat hikiongelmat ja hajuhaitat

Liikahikoiluna pidetään käsien, jalkojen, kainaloiden tai vartalon sellaista hikoilua, joka häiritsee normaalia ihmisten välistä sosiaalista kanssakäymistä, pilaa vaatteita tai vaikeuttaa työntekoa. Jos kärsit liikahikoilusta, voit kokeilla kotitekoista hoitokeinoa, johon tulee timjamia ja rosmariinia. Jauha ja sekoita yrtit keskenään ja hiero kainaloihin.

Myös aloe veraa voi käyttää liikahikoilun kontrolloimiseen. Voit kasvattaa aloekasvin itse tai ostaa valmista aloegeeliä luontaistuotekaupasta. Levitä pieni määrä geeliä kainaloihin yön ajaksi. Toinen hyvä kikka on levittää muussattua tomaattia kainaloihin ja antaa sen imeytyä muutaman minuutin ajan.

Vaatteita valitessa…

 

Some figure

Oletko tietoinen siitä, että tietynlaiset materiaalit voivat pahentaa hikoilua? Etenkin kuumalla ilmalla on suositeltavaa käyttää hengittäviä luonnonmateriaaleja, kuten puuvillaa ja pellavaa, jotka antavat ilman kiertää vapaasti iholla, eivätkä aiheuta nihkeää, inhottavaa oloa. Jos kärsit kovasta hikoilusta, kannattaa valikoida löysästi istuvia vaatteita tiukkojen sijaan, sillä tiukat vaatteet eivät anna ihon tuulettua. Vältä synteettisiä kuituja, kuten polyesteriä ja akryyliä. Vältä tummia vaatteita aurinkoisella säällä, sillä tummat kuidut imevät auringonvaloa puoleensa, eivätkä heijasta sitä poispäin.

Syö terveellisesti

Ruokavalio vaikuttaa paljon siihen miltä hiki haisee ja tietyt ruuat voivat pahentaa hikoilua. Jos syöt paljon sipulia ja valkosipulia tai nautit alkoholia ja kahvia, saatat huomata, että hikeen ilmestyy kummallinen, pistävä haju. Nauti paljon kasviksia ja hedelmiä, jotka puhdistavat kehoa kuona-aineista ja saavat hien pahan hajun kuriin. Myös tupakointi voi pahentaa hien hajua.

Ajele kainalot

Jos kainalosi ovat karvaiset, kannattaa kokeilla karvojen poistamista ja säännöllistä kainaloiden ajelua. Hienhaju nimittäin tarttuu kainalokarvoihin ja pahentaa sitä.

Käytä antiperspiranttia deodorantin sijaan

Some figure

Deodorantit on suunniteltu peittämään kehon hajuja, kun taas antiperspirantit hillitsevät hikoilua. Kokeile antiperspiranttia deodorantin sijaan, jos kärsit kovasta hikoilusta.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.