Logo image
Logo image

Parhaat yrtit, jotka auttavat nostamaan painoa

3 minuuttia
Yrteillä on monta käyttötarkoitusta, ja yksi niistä on painon nostaminen esimerkiksi sairauden jälkeen.
Parhaat yrtit, jotka auttavat nostamaan painoa
Viimeisin päivitys: 25 maaliskuuta, 2019

Kuinka voimme nostaa painoa luonnollisella tavalla? Monien ihmisten tarvitsee kohottaa painoaan, joko heidän lääkärinsä suosituksesta tai koska he pitävät hoikkuuttaan epämiellyttävänä tai epämukavana. Teemme nyt huolellisen katsauksen syihin, miksi painoa mahdollisesti tulee nostaa, samoin kuin luonnollisiin ja terveellisiin tapoihin tehdä niin.

On tilanteita, joissa painoa tulee nostaa terveysongelmien, stressaavien ajanjaksojen tai muiden sairauksien vuoksi, jotka ovat saaneet meidät menettämään painoa enemmän kuin olisi tarvis: tai aivan yksinkertaisesti, joillakin on geneettinen taipumus laihuuteen.

Miten voimme nostaa painoa terveellisellä ja tasapainoisella tavalla? Ravitsemusneuvojat toteavat, että tämä voi joskus olla vaikeampaa kuin painon pudottaminen. Monia näkökohtia tulee kontrolloida. Pitää välttää liiallisia kaloreita, joita kertyy teollisista ruuista ja jotka aiheuttavat vakavia terveydellisiä ongelmia ajan kuluessa. Täytyy myös varmistaa, että sinulla on riittävästi ruokahalua pystyäksesi noudattamaan kaikkia kuvailtuja aterioita ja jopa ratkaistaksesi siihen liittyviä ruuansulatusongelmia.

Mutta otetaanpa huolellinen katsaus kaikkiin näihin näkökulmiin, sekä tutustutaan kasveihin, jotka voivat auttaa meitä nostamaan painoamme luonnollisesti ja terveellisesti.

 

Miksi on olemassa ihmisiä, jotka eivät saa nostettua painoaan?

 • Geneettiset syyt: On olemassa ihmisä, jotka eivät voi syödä enempää kuin rajallisen määrän ruokaa. Kun se saapuu heidän vatsaansa, he erittävät sarjan hormoneita, jotka saavat henkilön tuntemaan itsensä kylläiseksi, minkä johdosta hänen ruokahalunsa häviää, ja tämä estää heitä jatkamasta syömistä.
 • Runsaasti lihassyitä: Joskus geneettinen rakenne ja henkilön perimä on antanut heille tavallista enemmän lihassyitä. Tämä saa heidät polttamaan enemmän energiaa levon aikana, mikä tekee painon nostamisesta vaikeampaa.
 • Luonne ja persoonallisuus: On olemassa henkilöitä, jotka ovat luonteeltaan hermostuneita ja levottomia. Heille on mahdotonta istua paikoillaan ja he ovat koko ajan aktiivisia, jopa istuessaan: jatkuvaa jalkojen ja käsivarsien liikettä… kaikki tämä saa heidät polttamaan lisää kaloreita lähes joka hetki.
 • Ravintoaineiden imeytymisvaikeus: Avaintekijä, jonka avulla tutkitaan, kuinka vartalomme on estynyt vastaanottamaan sen välttämättömät päivittäiset energiaosuudet.
 • Tietyt sairaudet: esimerkiksi kilpirauhasen liikatoiminta, anoreksia, bulimia, krooninen ripuli, masennus ja stressi.

 

Yrtit, jotka auttavat sinua nostamaan painoasi

Sarviapila

Some figure

Se ei ehkä ole sinulle tuttu, mutta sarviapila on uskomaton kaveri, jonka avulla voit nostaa painoasi. Itse asiassa sen uskotaan suurentavan rintoja ja pakaroita, jos tietää, miten sitä käytetään.

Sarviapila pitää sisällään ominaisuuksia, jotka ovat samanlaisia kuin feminiinisellä estrogeenilla. Se on myös täydellistä kolesterolin vähentämiseen, glukoosin tasapainottamiseen veressä ja sen kuidun ansiosta se ehkäisee ummetusta. Mutta kuinka sitä voi käyttää? Voit normaalisti löytää sitä luontaistuotekaupoista ja lääkäri saattaa voida jopa määrätä sinulle joitakin kapseleita. Mutta voit normaalisti käyttää sarviapilaa seuraavilla tavoilla:

 • Nauttimalla sen siemeniä.
 • Kapseleina tai pillereinä, joita myydään luontaistuotekaupoissa.
 • Käyttämällä siitä tehtyä jauhoa, josta tehdään egyptiläisenä leipänä tunnettua leipää.
 • Jauheena, jolla voi maustaa erilaisia ruokia.
 • Teenä tai infuusiona.

Epäilemättä yleisin tapa käyttää sitä on teenä, jossa on sen siemeniä ja jota voit käyttää herätessäsi ja keski-iltapäivän aikana. Keitä yksi kupillinen vettä, laita 5 siementä ja juo se, kunhan se on seissyt muutamia minuutteja.

Sinun täytyy juoda paljon vettä päivän aikana, tämä lisää ruokahaluasi. Sarviapila sisältää myös saponiinia, joka auttaa parantamaan ruuansulatusta, parantamaan ruuansulatusentsyymejä ja kalorit kerääntyvät vartaloosi terveellisellä tavalla aiheuttaen painon nousua. Mutta muista aina juoda vähintään 2 litraa vettä päivässä.

 

Voikukka

Some figure

Voikukan pääominaisuus on toimia piristysruiskeena, ruokahalun stimuloijana. Makean makunsa ansiosta se stimuloi sappinesteen virtausta, mikä parantaa ruuansulatusentsyymeitä.

Jotta voikukka vaikuttaisi sinuun, sinun täytyy juoda sitä kolme kertaa päivässä, ensimmäisen kerran juuri heräämisesi jälkeen. Keitä neljä kukkaa yhdessä kupillisessa vettä. Kun se on seissyt, voit juoda sen. Puoli tuntia myöhemmin voit syödä banaanin. Banaanin syöminen päivässä auttaa sinua myös nostamaan painoasi terveellisellä tavalla.

 

Katkero

Some figure

Katkero on erinomainen yrtti, joka voi auttaa sinua nostamaan painoasi. Se on normaalisti erittäin tehokas luonnollinen hoitokeino henkilöille, jotka ovat parantumassa sairaudesta ja jonka pitäisi auttaa sinua nostamaan painoasi erittäin nopeasti ja terveellisesti sekä palauttamaan sinulle terveen figuurin.

Sen ominaisuudet pohjautuvat etupäässä ruuan imeytymisen parantamiseen ja ruokahalun lisäämiseen. Tämän vuoksi kaikki kuluttamasi proteiinit ja kalorit tulevat asianmukaisesti syntetisoiduiksi, mikä auttaa sinua lihomaan muutaman koon verran luonnollisesti ja terveellisesti.

Se myös säätää vatsaa ja suolia luomalla riittävämmän mahalaukun erityksen ja paremman entsyymien imeytymisen. Älä epäröi kokeilla sitä. Voit löytää sitä luontaistuotekaupoista, joista saat taatusti pusseja infuusioita varten, joita voit juoda jokaisen aterian jälkeen.

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • García-Portilla M, Sáiz P, Bobes J. Aumento de peso y síndrome metabólico. Psiquiatría Biológica. 2015;22:3-9.
 • Abedinzade M, Nasri S, Jamal Omodi M, Ghasemi E, Ghorbani A. Efficacy of Trigonella foenum-graecum Seed Extract in Reducing Metabolic and Inflammatory Alterations Associated With Menopause. Iran Red Crescent Med J. 2015 Nov 16;17(11):e26685.
 • Valussi M. Functional foods with digestion-enhancing properties. Int J Food Sci Nutr. 2012 Mar;63 Suppl 1:82-9.

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.