Logo image
Logo image

Kainaloiden valkaisu kotikonstein

4 minuuttia
Kainaloiden valkaisu kotikonstein
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Etenkin kesällä kauniit kainalot huomataan, sillä hihattomia paitoja ja olkaimettomia mekkoja käytetään paljon. Kainaloiden jatkuva ajelu voi jättää inhottavan epäesteettisen tumman varjon kainaloihin. Tässä artikkelissa tutustumme siihen, miten kainaloiden valkaisu tehdään turvallisesti kotikeinoin. Kauniit kainalot nostattavat itseluottamusta, eikä hihattomien paitojen käyttämistä tarvitse epäröidä. Kainaloiden valkaisu kotikonstein on helppoa ja nopeaa.

Kainalot ovat usein näkyvillä kesäisin ja juhlissa, joissa tarvitaan juhlava mekko. Tumma varjo kainaloissa ei ole kaunista katseltavaa, sillä se voi saada sinut tuntemaan olosi vaivaantuneeksi, jopa siihen pisteeseen asti, että jätät tietyt vaatteet käyttämättä kokonaan. Kainaloiden iho voi tummua monesta syystä, mutta onneksi on olemassa kotitekoisia valkaisuun soveltuvia aineita tilanteen parantamiseksi. Kokeile kainaloiden valkaisu näillä kikoilla ja pian voit esitellä ylpeänä kauniita kainaloitasi!

Tummat kainalot: Mistä ne johtuvat

Kainalot voivat tummua monesta eri syystä huonosta hygieniasta kovaan hikoiluun, joka puskee kuolleen ihosolukon läpi ja värjää ihon. Myös hinkkaavat vaatteet, epämukavat ja hikoiluttavat materiaalit, tiukat paidat, kainaloiden vahaus ja epilointi, alkoholia sisältävät deodorantit ja ihon sairaudet voivat aiheuttaa kainaloiden tummumisen. Lisäksi liiallinen aurinko, hormonit ja nestehukka vaikuttavat kainaloiden kuntoon. Yksi asia on kuitenkin varmaa: tummuneet kainalot ovat inhottava kosmeettinen haitta, etenkin sosiaalisissa tilanteissa tai juhlissa.

Some figure

Tässä muutama vinkki tummien kainaloiden välttämiseen:

 • Älä aja kainaloita tylsällä terällä. Joskus kiireessä tulee höylättyä kainalot sillä höylällä, joka ensimmäisenä käteen osuu, mutta höylän tulisi aina olla terävä. Kainaloiden höyläys tulisi tehdä mieluiten suihkussa, kun sekä iho että terä ovat märkiä, näin vältät punoituksen ja kirvelyn. Tylsä terä tekee kainaloista tumman näköiset, samoin vahaus, sillä se irrottaa karvojen lisäksi ihoa. Etenkin vaaleaihoisten tulisi vältellä vahausta.
 • Vältä käyttämästä suuria määriä deodoranttia ja antiperspiranttia. Antiperspirantit tukkivat ihohuokoset (usein alumiinilla), jolloin iho ei pääse hengittämään normaalisti, eikä hikoilua synny. Tämä johtaa kainaloiden ihon tummumiseen. Olet ehkä myös huomannut, että kun lisäät deodoranttia päivän mittaan, haju häipyy hetkeksi, mutta palaa aina uudelleen. Suosittelemme pesemään kainalot hajustamattomalla saippualla ja vedellä, ja välttämään deodoranttien ja antiperspiranttien käyttöä mahdollisimman paljon.
Some figure
 • Pese kainalot säännöllisesti. Suosittelemme pesemään kainalot joka aamu, ja useamminkin sellaisina päivinä, kun sää on kuuma tai kun olet liikkunut paljon.
 • Käytä rennosti istuvia puuvillavaatteita. Puuvilla ja muut luonnonkuidut antavat ihon hengittää ja estävät liiallisen hikoilun. Etenkin kesällä kannattaa käyttää luonnonkuituisia, rentoja vaatteita.
 • Vältä kemiallisia karvanpoistovoiteita. Pitkällinen käyttö voi johtaa kainaloiden tummumiseen.
 • Pidä kainalot mahdollisimman vapaina kaikilta ärsytyksiltä. Kainaloiden iho on herkkää, ja niihin kehittyy helposti ihottumaa, kuollutta ihosolukkoa ja pahaa hajua. Kainaloiden iho reagoi myös nopeasti sopimattomiin deodorantteihin. Kainaloiden iho voi tulehtua tai kärsiä allergisesta reaktiosta vahvojen hoitoaineiden vaikutuksesta. Käy dermatologilla, jos tilanne äityy pahaksi.

Kainaloiden valkaisu kotitekoisilla aineilla

 • Jogurtti. Tavallinen maustamaton jogurtti sopii täydellisesti kainaloiden ihon vaalentamiseen. Jogurtti on hellävarainen ja täysin luonnollinen keino, joka ei ärsytä kainaloiden herkkää ihoa. Levitä ruokalusikallinen jogurttia kumpaankin kainaloon, anna vaikuttaa 20 minuuttia ja käy suihkussa normaalisti. Toista hoito joka päivä vähintään viikon ajan.
Some figure
 • Hohkakivi. Kun olet suihkussa tai kylvyssä, omista muutama minuutti kainaloiden hoitoon hieromalla hohkakiveä hellävaroen kainaloiden iholle muutaman minuutin ajan. Hohkakivi kuorii pois kuolleen ihon. Voit toteuttaa hoidon kerran viikossa, ei sen useammin, sillä iho voi ärsyyntyä liiallisesta kuorimisesta.
 • Sitruuna. Sitruuna kuorii ja vaalentaa ihoa hellävaraisten happojen avulla. Älä kuitenkaan käytä sitä rikkoutuneelle tai ärsyyntyneelle iholle. Hiero sitruunanpuolikasta pyöröliikkein kainaloiden iholle ja anna imeytyä 15 minuutin ajan ennen suihkua. Sitruunan happo tappaa bakteerit ja valkaisee.
 • Kuorintavoiteet. Mitä tahansa kuorintavoidetta käytätkin, sopii se myös kainaloiden kuorimiseen. Kuorintavoiteet poistavat kuollutta ihosolukkoa ja likaa, jättäen jälkeensä puhtaan ja vaalean kuulaan ihon. Kainaloiden valkaisu onnistuu myös itse tehdyllä kuorintavoiteella. Voit valmistaa kotikuorinnan hunajasta ja sokerista tai öljystä ja karkeasta merisuolasta. Keittiöstäsi löytyy monia muita aineksia kotikuorinnan tekemiseen, käytä mielikuvitustasi!
 • Santelipuu. Mikäli saat käsiisi santelipuujauhetta voit sekoittaa sitä ruusuveden kanssa tasaiseksi tahnaksi. Hiero pyörivin liikkein kainaloiden iholle muutaman minuutin ajan, huuhtele pois ja kuivaa lempeästi taputellen.
Some figure
 • Kurkku. Purista yhden kurkun mehu joko mehupuristimella tai tehosekoittimella ja sekoita se maustekurkuman kanssa. Voit myös lisätä puolikkaan sitruunan mehun tehostaaksesi vaalentavaa vaikutusta. Levitä seos kainaloihin ja anna imeytyä puoli tuntia. Käy suihkussa normaalisti ja huuhtele kainalot lämpimällä vedellä.
 • Appelsiini. Käytä kuivatuista appelsiininkuorista valmistettua jauhetta, jota voit ostaa monista nettikaupoista tai terveysmyymälöistä. Sekoita jauhe ruokalusikalliseen maustamatonta jogurttia. Levitä tasainen seos kainaloihin ja anna vaikuttaa noin 20 minuuttia. Huuhtele pois kylmällä tai kädenlämpöisellä vedellä.
 • Perunan mehu. Kuori peruna ja soseuta se tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Peruna on loistava luonnollinen valkaisuaine. Levitä seos kainaloihin vanulapulla ja anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan, huuhtele pois. Voit myös leikata raa’asta perunasta kaksi siivua ja hieroa niitä suoraan kainaloiden iholle kerran viikossa.
 • Ruokasooda: Sekoita pienessä astiassa pieni määrä ruokasoodaa vesitilkkaan kunnes ne muodostavat tasaisen tahnan. Levitä kainaloihin joka ilta, ja jos mahdollista, annan tahnan vaikuttaa yön yli. Huuhtele pois aamulla.
 • Kaurapuuro. Kaura on loistava kuorinta-aine, jota voi käyttää kaikkiin kehonosiin. Sekoita pieni määrä kaurahiutaleita ruokalusikalliseen hunajaa ja puolikkaan sitruunan mehuun. Levitä kainaloihin ja anna imeytyä tunnin ajan. Toista hoito kaksi kertaa viikossa saavuttaaksesi parhaan tuloksen.
 • Omenaviinietikka. Tämä ihmeaines sopii moneen kauneudenhoidon menetelmään, hiuksista ihonhoitoon ja se toimii myös kainaloiden ihon vaalentajana. Omenaviinietikan hapot estävät bakteerien kasvun, tasapainottavat ihon pH-tasoa ja eliminoivat pahoja hajuja samalla, kun se valkaisee ihoa. Uita vanulappua omenaviinietikassa ja pyyhi sillä kainalot kerran viikossa. 
Some figure

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.