Logo image
Logo image

Aspiriini on loistava hiustenhoitotuote

3 minuuttia
Tämän aspiriiniin perustuvan hiushoidon kemikaaliainesosat auttavat tuhoamaan sientä, joka voi aiheuttaa hilsettä. Se myös edistää päänahan parempaa verenkiertoa.
Aspiriini on loistava hiustenhoitotuote
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Saatat olla niin tottunut vakituisesti käyttämiisi hiustenhoitotuotteisiin, että et edes tule ajatelleeksi vaihtoehtoisia tapoja ravita ja vahvistaa tukkaasi. Tiesitkö, että mm. aspiriini on loistava hiustenhoitotuote!

Kauppojen hyllyt notkuvat erilaisista shampoista ja tehohoidoista, mutta tehokkaita tapoja hiustenhoitoon on pitkään tehty myös kotona torjumaan hiusten kuivuutta sekä hilsettä ja lukuisia muita ongelmia.

Jotkut menevät ajassa takaisinpäin ja turvautuvat klassikkoresepteihin – ja huomaavat niiden tehon olevan aivan yhtä hyvä kuin ennenkin.

Tällä kertaa kerromme yhdestä tällaisesta unohdetusta mutta hyvin arvokkaasta hiushoidosta, joka perustuu aspiriiniin. Se lievittää tiettyjä päänahan ongelmia sekä edistää tukan kasvua.

Miksi aspiriini on loistava hiustenhoitotuote?

Some figure

Aspiriini on yksi kaikkein eniten käytetyistä kipulääkkeistä ja veren hyytymistä estävistä lääkkeistä. Itse asiassa lähes jokainen omistaakin rasiallisen aspiriinia.

Lääkärit suosittelevat tätä lääkettä kipuun ja yleiseen epämukavuuteen, mutta aspiriinia voidaan käyttää myös kuumeen laskemiseen ja sydämen terveyden suojaamiseen.

Sen aktiivinen ainesosa, salisylihappo, vähentää olennaisesti sydänkohtauksen riskiä sekä auttaa estämään verihyytymien syntymistä niillä, joilla on verenkiertoon liittyviä ongelmia.

Sen lisäksi, että aspiriini on siis hyödyllinen lääkkeenä, sitä voidaan käyttää myös kosmeettisiin tarkoituksiin, sillä moni sen ainesosista on avuksi tälläkin tapaa.

Jos aspiriinia käytetään paikallisesti hiustenhoidossa, se puhdistaa tukkaasi syvältä sekä poistaa sientä, joka voi aiheuttaa hilsettä ja kuivattaa päänahkaa. Aspiriini edistää parempaa verenkiertoa sekä lisää hapen kulkeutumista ihosoluille, edistäen siten parempaa tukan kasvua.

Sillä on myös kuoriva vaikutus, joten se poistaa kuolleita ihosoluja, ja se parantaa ravinteiden imeytymistä sekä vahvistaa karvatuppia.

Kuinka aspiriinihoito hiuksille valmistetaan?

Some figure

Aspiriinihoito hiuksille on hyvin helppo valmistaa, ja sitä kannattaa käyttää päivittäin, jotta voisit hyötyä kaikista niistä aspiriinin ominaisuuksista, jotka parantavat tukkasi kuntoa.

Tarvittavat ainekset

 • 3 aspiriinitablettia
 • 3 ruokalusikallista shampoota

Mitä tulisi tehdä?

 • Jauha aspiriini jauheeksi.
 • Sekoita jauhe kolmeen ruokalusikalliseen tavallista shampootasi.
 • Kun olet suihkussa, kastele tukkasi ja laita siihen seosta, kunnes hiuksesi ovat täysin shampoon peitossa.
 • Anna shampoon olla 5 minuutin ajan ja huuhtele se sitten pois tavalliseen tapaan.
 • Jos haluat, voit laittaa tukkaasi vielä tavallista hoitoainettasi.

Kuinka aspiriinia voi käyttää hoitoaineessa?

Some figure

Tämä aspiriiniin perustuva hoito sisältää shampoon sijasta hoitoainetta, ja se kohentaa luonnollista hiustesi väriä sekä suojaa tukkaasi ympäristön erilaisilta tekijöiltä.

Suosittelemme tätä hoitoa niille ihmisille, joiden tukka on värjätty ja jotka haluavat palata alkuperäiseen väriinsä.

Tarvittavat ainekset

 • 8 aspiriinitablettia
 • 1/2 litraa vettä

Kuinka tämä hoito valmistetaan?

 • Jauha aspiriini jauheeksi ja sekoita se sitten puoleen litraan kuumaa vettä.
 • Kaada seos spraypulloon, ja suihkuta nestettä tukkaasi runsaasti ja kaikkialle.
 • Toista hoitoa joka ilta.
 • Varmista, että ravistat pulloa hyvin ennen jokaista käyttökertaa, sillä jauheella on taipumus vajota pullon pohjalle.

Muista muutama asia!

 • Näiden hoitojen vaikutukset ja aspiriinin tehokkuus hiustenhoidossa vaihtelevat ihmisestä toiseen, sillä hiustyypillä ja päivittäisillä tavoilla on vaikutuksensa.
 • Jotta voisit saada parhaat tulokset, toista hoitoa säännöllisesti.
 • On myös hyvä idea lisätä veden juontia, kuten myös sellaisten ruokien nauttimista, joissa on runsaasti biotiinia, E-vitamiinia ja proteiinia.
 • Jotta voisit välttää allergisia reaktioita, on tärkeää kokeilla aspiriinihoitoja ensin pienelle alueelle päänahassasi, ja sitten vasta tehdä hoito kokonaisuudessaan. Jos koet mitään ärtymistä tai kutinaa, älä enää jatka näitä hoitoja.

Olisiko sinulle tullut mieleen, että aspiriinia voisi käyttää hiustenhoidossa? Nyt kun tiedät kaikista tämän lääkkeen hyödyistä tukkasi kannalta, kokeile ihmeessä sen käyttöä niin shampoossa kuin hoitoaineessakin!

Vaikka et voikaan nähdä hoitojen tuloksia aivan heti, muutaman päivän kuluttua pystyt kuitenkin huomaamaan, että tukkasi on puhtaampi, silkkisempi ja paljon paremmassa kunnossa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Vane, J. R., & Botting, R. M. (2003). The mechanism of action of aspirin. In Thrombosis Research. https://doi.org/10.1016/S0049-3848(03)00379-7.
 • Gonzáles, M. A. (2002). La Aspirina. Revista Médica de La Universidad Veracruzana.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.