Logo image
Logo image

Aloe vera -hoito verihiutaleiden määrän lisäämiseen

2 minuuttia
Verihiutaleiden määrän nostaminen ja hyvällä tasolla pitäminen on tärkeää terveydelle ja veren hyytymisen kannalta haavan sattuessa.
Aloe vera -hoito verihiutaleiden määrän lisäämiseen
Alejandro Duarte

Tarkistanut ja hyväksynyt: bioteknikko Alejandro Duarte

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Jos verihiutaleiden määrä on alhainen, sitä ei aina ole helppoa nostaa. Tietyistä ruoista voi tosin olla apua, kuten aloe verasta. Tällä kasvilla on niin monia hämmästyttäviä lääkinnällisiä ominaisuuksia, että sellainen olisi hyvä löytyä jokaisen kotoa.

Tämän päivän artikkelista voit lukea siitä, kuinka tärkeää on pitää verihiutaleiden määrä hyvällä tasolla ja kuinka se onnistuu aloe veran avulla. Jaamme myös joitakin ruokia, jotka tehostavat tätä hoitoa ja parantavat terveyttäsi.

Hyvä verihiutaleiden määrä

Verihiutaleet ovat oleellisia veren hyytymisen kannalta. Kun verihiutaleiden määrä on liian matala, syntyy trombosytopeniana tunnettu tila, joka lisää sisäisen ja ulkoisen verenvuodon riskiä vammassa. Jos verihiutaleiden määrä on hieman matala mutta vielä turvallisella tasolla, tämä on paras hetki aloittaa esimerkiksi tässä artikkelissa esittelemämme hoito.

Haluamme korostaa, että tällaiset hoidot sopivat ehkäisemään tai nostamaan kohtuullisen matalaa verihiutaleiden määrää. Emme suosittele kokeilemaan edes luontaishoitoja ilman lääkärin ohjeistuksia silloin, kun verihiutaleiden määrä on hyvin paljon normaalia alhaisempi, sinulla on jokin muu sairaus tai syöt lääkkeitä.

Katso myös: Kotitekoinen hoitava voide aloe verasta

Hoito aloe verasta, appelsiinista ja hunajasta

Some figure

Tässä hoidossa yhdistyvät kolmen erinomaisen ainesosan lääkinnälliset ominaisuudet:

 • Aloe vera: Aloe veraa voidaan käyttää lähes kaikissa hoidoissa, sekä sisäisesti että ulkoisesti. Kasvista valmistettu mehu on erittäin hyödyllinen verihiutaleiden määrän nostamisessa ja verenkierron puhdistamisessa.
 • Appelsiini: Appelsiinimehu, kuten muidenkin sitrushedelmien mehu, sisältää paljon C-vitamiinia. Se auttaa tehostamaan verihiutaleiden tuotantoa. Mehun on oltava täysin luonnollista, ilman lisättyä sokeria ja muita lisättyjä ainesosia.
 • Hunaja: Hunaja on luonnon oma antibiootti, jota olisi hyvä syödä joka päivä. Tässä tapauksessa se tehostaa verihiutaleiden ja punasolujen tuotantoa. Hunajan tulee olla aina puhdasta luomuhunajaa.

Ainekset

 • 100 ml aloe vera -mehua
 • 200 ml luonnollista appelsiinimehua
 • 1 rkl puhdasta hunajaa

Valmistus

Voit valmistaa aloe vera -mehun itse kasvista, jos sellainen löytyy kotoasi. Tässä tapauksessa toimi seuraavalla tavalla:

 • Viillä auki yksi kasvin lehdistä, kaavi sen sisältä kitkerä kellertävä geeli ja laita se tehosekoittimeen appelsiinimehun kanssa. Myös kaupan aloe vera -mehu käy, kunhan se on 100 % puhdasta ilman lisättyjä ainesosia.
 • Sekoita aloe vera -mehu ja appelsiinimehu tehosekoittimessa ja makeuta hunajalla.

Kuinka se nautitaan?

Some figure
 • Suosittelemme ottamaan tätä hoitoa aamuisin tyhjään vatsaan, puoli tuntia ennen aamupalaa.
 • Jatka hoitoa vähintään kolme viikkoa.
 • Ihanteellisesti tämä tulisi toistaa muutaman kerran vuodessa, jotta verihiutaleiden määrä pysyisi hyvällä tasolla.
 • Käy myös säännöllisissä lääkärintarkastuksissa.

Hoidon vaikutusten tehostamiseksi suosittelemme vähentämään tai välttämään prosessoitujen lihojen ja makkaroiden, maitotuotteiden ja alkoholin käyttöä. Suosi aina mahdollisimman luonnollisia ruokia. Ole lisäksi varovainen aspiriinin käytössä.

Käy lukemassa: Neljä yllättävää käyttötapaa aspiriinille

Verihiutaleiden määrä ylös muilla ruoilla

Yllä olevan hoidon lisäksi voit myös lisätä tiettyjä ruokia ruokavalioosi nopeampien tulosten saamiseksi:

 • Papaijan lehdet: Papaijapuun lehdet sopivat erinomaisesti verihiutaleiden määrän nostamiseen. Voit muussata tehosekoittimessa palasen lehteä ja makeuttaa sen hunajalla kitkeryyden peittämiseksi.
 • Vihreät kasvikset: Vihreät kasvikset sisältävät runsaasti K-vitamiinia, joka edistää veren hyytymistä. Kannattaa syödä rucolaa, parsakaalia, lehtimangoldia, pinaattia jne.
 • Kookosvesi: Tuoreen kookoksen sisällä oleva neste on hyvä juoma, josta saa paljon kivennäisaineita ja joka on erittäin hyväksi terveydelle.
 • Valkosipuli: Raaka valkosipuli on yksi ihanteellinen lääkinnällinen ruoka-aine verihiutaleiden määrän nostamiseen ja verenkierron puhdistamiseen yleisesti. Soseuta sitä tehosekoittimessa keiton tai kasvimehujen joukkoon, jotta se on helpompi nauttia ja sulattaa.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Hu, Y., Xu, J., & Hu, Q. (2003). Evaluation of Antioxidant Potential of Aloe vera (Aloe barbadensis Miller) Extracts. Journal of Agricultural and Food Chemistry51(26), 7788–7791. https://doi.org/10.1021/jf034255i
 • Dat, A. D., Poon, F., Pham, K. B. T., & Doust, J. (2014). Aloe vera for treating acute and chronic wounds. Sao Paulo Medical Journal132(6), 382. https://doi.org/10.1590/1516-3180.20141326T1

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.