Logo image
Logo image

Kotitekoinen hoitava voide aloe verasta

2 minuuttia
Viime aikoina on tullut muotiin valmistaa kotitekoisia vartalo- tai kasvovoiteita, jotka ovat ihon terveyttä tehokkaasti parantavia. Nyt kerromme yhdestä tällaisesta luonnollisesta voiteesta, eli hoitavasta aloe vera -ihovoiteesta.
Kotitekoinen hoitava voide aloe verasta
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Sen parantavat vaikutukset sekä kätevä koostumus tarkoittavat, että tämä kotitekoinen voide aloe verasta on hyvä valinta ihon uudistumisen edistämiseksi.

Aloe vera on yksi suosituimmista kasveista luonnollisessa kauneudenhoidossa, sillä se hoitaa ihoa monella tapaa. Se esimerkiksi auttaa häivyttämään aknen aiheuttamia jälkiä sekä kosteuttaa ihoa, torjuen ekseeman kaltaisia häiriöitä.

Miksi uudistavaa ihovoidetta kannattaa käyttää?

Some figure

Uudistava voide voi toimia monella tapaa ihon kuntoa parantaen. Se voi torjua aknen vaikutuksia ja vähentää arpeutumisjälkiä – näistä jäljistä on joskus melko vaikea päästä eroon. Jos ihollasi on tällaisia arpia, kannattaa kokeilla esimerkiksi aloe veraaan perustuvaa uudistavaa voidetta.

Seuraava voide tarjoaa myös lisää joustavuutta, jotta kasvot olisivat säteilevämmät – tämä on vaikutus, jota ikääntynyt iho usein kaipaa.

Uudistavat voiteet ovat yleensä tarkoitettuja yön aikana käytettäviksi, sillä tällöin iho uudistuu luonnollisesti. Kun käytössäsi on hyvä voide, pystyt lisäämään tätä ihosi kykyä uudistua yön aikana.

Lue aiheesta lisää: 5 syytä käyttää aloe veraa ihonhoitoon

Kotitekoinen ihoa uudistava voide aloe verasta

Oman voiteen valmistamalla saat monella tapaa paremmat tulokset kuin kaupan tuotteilla. Ensinnäkin saat täysin luonnollisen hoitotuotteen, jossa ei ole kemikaaleja tai myrkyllisiä aineita, joten se on hellävaraisemmpi ihollesi.

Se ei aiheuta allergiareaktioita, ja tämä on hyötynä etenkin niille, joilla on herkkä iho.

Ainekset

 • 3 rkl aloe veran geeliä
 • 1 rkl kaakaovoita
 • 250 ml manteliöljyä
 • 3 rkl luonnollista mehiläisvahaa (valinnainen)
 • Luonnollisia eteerisiä öljyjä valinnan mukaan (muutamia pisaroita)

Valmistusvälineet

Some figure
 • Kannellinen purkki valmiille voiteelle
 • Kuumuutta kestävä astia

Huomaa: Jos et vielä omista aloe vera -kasvia, tällaisen saa helposti hankittua hyvin varustelluista kaupoista tai vaihtoehtoisesti kasvatettua. Kannattaa ehdottomasti omistaa aloe vera, sillä siitä on suuret hyödyt!

Lue aiheesta lisää: Aloe veran uskomattomat terveyshyödyt

Valmistus

 • Jotta voisit valmistaa tämän uudistavan ihovoiteen aloe verasta, leikkaa lehti pieniksi paloiksi. Poista sitten geeli niiden sisältä – voit tehdä tämän leikkaamalla palaset puoliksi ja ottamalla geelit talteen lusikalla.
 • Kun olet saanut laitettua geelin lämmönkestävään astiaan, lisää mukaan kaakaovoi ja manteliöljy, kuten myös mehiläisvaha, jos käytät tätäkin.
 • Laita astia liedelle vesihauteeseen. Anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan, kunnes ainekset pehmenevät ja sulavat.
 • Kun seos on sulanut, ota astia pois (ole varovainen, että et saa palovammoja tässä kohtaa!) ja sekoita aineksia. Jos et pidä koostumuksesta tai siinä on paakkuja, voit käyttää tehosekoitinta ainesten kunnolliseksi sekoittamiseksi.
 • Kun voide on valmis, lisää mukaan eteerisiä öljyjä muutama pisara. Kun seos on edelleen kuumaa, laita se kannelliseen purkkiin.

Anna voiteen viilentyä ja laita se purkissa jääkaappiin. Näin et menetä voiteen uudistavia vaikutuksia, ja seos myös kestää pidempään – luonnolliset voiteet “pilaantuvat” usein jos ne jätetään huoneenlämpöön pitkäksi aikaa.

Kuten huomaat, tämä voide on hyvin vaivaton valmistaa. Jo muutamalla aineksella, jotka on helppo löytää, pystyt luomaan kotitekoisen voiteen, joka hoitaa ihoasi yön aikana tehokkaasti.

Miltä kuulostaa – hyödynnätkö aloe veran voimaa ihosi kaunistamiseksi? Jos et koskaan ole kokeillut oman luonnonkosmetiikan valmistamista, tartu tilaisuuteen! Saat huomata, että omatekoisen voiteen käyttämisen ilo on paljon suurempi kuin kaupan valmistuotteiden kohdalla.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Khorasani, G., Hosseinimehr, S. J., Azadbakht, M., Zamani, A., & Mahdavi, M. R. (2009). Aloe versus silver sulfadiazine creams for second-degree burns: A randomized controlled study. Surgery Today. https://doi.org/10.1007/s00595-008-3944-y
 • Muller, M. J., Hollyoak, M. A., Moaveni, Z., Brown, T. L. H., Herndon, D. N., & Heggers, J. P. (2003). Retardation of wound healing by silver sulfadiazine is reversed by Aloe vera and nystatin. Burns. https://doi.org/10.1016/S0305-4179(03)00198-0
 • Shahzad, M. N., & Ahmed, N. (2013). Effectiveness of Aloe Vera gel compared with 1% silver sulphadiazine cream as burn wound dressing in second degree burns. Journal of the Pakistan Medical Association.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.