Neljä yövoidetta, jotka tekevät ihostasi täydellisen

16 tammikuun, 2019
Yön aikana iho on vastaanottavaisempi kaikille tuotteille. Näin ollen oikean yövoiteen valitseminen auttaa saamaan ihosta virheettömän näköisen.

Yövoide elvyttää ihoa unen aikana. Yöllä iho uudistuu, lepää ja on vastaanottavaisempi kaikille tuotteille. Näistä syistä johtuen yövoiteiden käyttö on ehdottoman tärkeää.

Moni käyttää yöllä samaa voidetta kuin päivällä. Tämä ei ole hyväksi, sillä päivävoiteilla on erilaiset ominaisuudet: jotkut suojaavat saasteilta, toiset auringonvalolta jne. Niitä ei siis tulisi käyttää yöaikaan, sillä yövoiteiden tulisi olla paljon tehokkaampia.

Katsotaan joitakin hyviä yövoiteita.

1. Puhdistava yövoide

Yövoide kannattaa valita ihotyypin mukaan

Tällaiset voiteet edistävät myrkkyjen ja kuolleiden ihosolujen poistumista. Ne puhdistavat ihoa syvältä palauttaen sen hehkun.

Jotkut näistä puhdistavista voiteista on tarkoitettu tietyille ikäryhmille. Ennen puhdistavan voiteen käyttöä varmista, että se on tarkoitettu itsesi ikäisille, eikä esimerkiksi kypsemmälle iholle.

Katso myös: Säteilevä iho 5 loistavan kasvonaamion avulla

2. Uudistava yövoide

Vuosien myötä iho alkaa menettää kimmoisuuttaan. Se saattaa näyttää veltommalta ja vähemmän hehkuvalta, ja siihen alkaa ilmestyä läiskiä ja juonteita. Jos tämä koskee sinua, tarvitset uudistavan yövoiteen. Sillä ikääntymisprosessia voi auttaa hidastamaan.

Nämä voiteet edistävät solujen uudistumista. Iho näyttää kosteutetummalta ja kimmoisammalta tällaisten voiteiden käytön jälkeen.

3. Ikääntymistä ehkäisevä yövoide

ikääntymistä ehkäisevä yövoide

Ikääntyneelle iholle on omat voiteensa. Ikääntynyt iho on veltto, ei hehku, ja siinä voi olla syviä ryppyjä.

40- ja 50-vuotiaat alkavat tarvita tehokkaampia voiteita. Yö- ja päiväkäyttöön tarkoitettujen anti-age -voiteiden käyttö auttaa tekemään ihosta kiinteämmän ja sileämmän näköisen. 

Näitä voiteita on käytettävä päivittäin haluttujen tulosten saamiseksi.

Katso myös: Nuorekkaat kädet luonnollisesti

4. Kosteuttava yövoide

Kosteusvoiteen tehtävänä on pitää iho kosteutettuna ja suojata kuivuudelta. Kosteutus ei ole kuitenkaan tarkoitettu vain kuivalle iholle, vaan myös sekaiholle ja rasvaiselle iholle.

Nämä voiteet sopivat kaikenikäisille. Jos et esimerkiksi halua käyttää ryppyvoiteita, vaan pelkkää normaalia kosteusvoidetta, kosteuttavat yövoiteet voivat olla hyvä vaihtoehto.

Ne kosteuttavat ihoa niin, että se näyttää paljon terveemmältä ja raikkaammalta. Ne eivät myöskään pahenna akneihoa.

Sekaihon omaavien tulisi ehdottomasti käyttää kosteusvoidetta. Sekaiholle on ominaista rasvainen T-alue, mutta muu osa kasvoista voi hilseillä kuivuuttaan, jollei sitä kosteuteta. Tästä syystä kunnollinen kosteuttava yövoide sekaiholle on tärkeä.

Muista, että iho on puhdistettava hyvin ennen yövoiteen levittämistä; muutoin ne eivät välttämättä tehoa halutulla tavalla. Nämä voiteet voi hyvin myös yhdistää seerumiin tai luonnolliseen öljyyn, kuten ruusunmarjaöljyyn.

Pidä myös mielessä, ettei näitä voiteita (ellei toisin ilmoiteta) tulisi käyttää silmänympärysiholla. Tälle alueelle on omat tuotteensa, jotka eivät aiheuta sille haittaa.

Käytätkö sinä yövoidetta?

  • A.M., S., U., S., A., F., S., P., & F., R. (2011). Efficacy of three new anti-wrinkle face care creams with urea and hyaluronic acid. Experimental Dermatology. https://doi.org/10.1111/j.1600-0625.2010.01228.x