Logo image
Logo image

9 verta puhdistavaa yrttiä ja maustetta

3 minuuttia
Puhdista vertasi sisällyttämällä puhdistavia ruokia ruokavalioosi. Mausteet ja yrtit ovat nopea, helppo ja tehokas vaihtoehto. 
9 verta puhdistavaa yrttiä ja maustetta
Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

9 yrttiä ja maustetta veren puhdistamiseen

Oletko koskaan ajatellut kuinka tärkeää on, että sinulla on puhdas veri? Veresi on vastuussa elementtien kuljettamisesta soluihisi tehdäkseen nämä työt:

  • Hengitys: Kuljettaa happea ja eliminoi hiilioksidia keuhkojesi kautta.
  • Immuniteetti: Suojaa kehoasi valkosoluilla ja plasman vasta-aineilla.
  • Ulostus: Kerää jätettä ja ylijäämiä ja hankkiutuu niistä eroon.
  • Kuljetus: Kuljettaa proteiinia, rasvaa, hiilihydraatteja, hormoneja, jne.
  • Säätely: Ylläpitää veden ja ionien tasapainon kehossasi ja säätelee ruumiinlämpöä.

Veresi tekee kaikenlaisia tärkeitä asioita ja se tulee pitää puhtaana.

Myrkkyjen kertyminen voi tapahtua näistä syistä:

  • Ei tarpeeksi fyysistä aktiivisuutta
  • Ruokavalio, joka sisältää paljon eläinproteiineja
  • Terveellisen ruoan puute

Kun et ota aikaa puhdistaaksesi vertasi, huonot tapasi voivat muuttua vakaviksi ongelmiksi, jopa sydänkohtauksiksi tai syöväksi. 

Tänään haluamme esitellä tarkemmin muutamaa yrttiä ja maustetta, jotka voivat puhdistaa veresi luonnollisella ja terveellisellä tavalla.

1. Valkosipuli

Some figure

Ensimmäinen verta puhdistava mausteemme on valkosipuli. Se auttaa ehkäisemään korkeaa verenpainetta ja huonoa verenkiertoa, sillä se alentaa huonon kolesterolin (LDL) määrää veressäsi. 

Valkosipuli suojelee valtimoitasi, etenkin aorttaasi, sepelvaltimoasi, sekä serebraalivaltimoitasi antamalla veren virrata ilman häiröitä elimiisi.

Se on myös sulfuuriyhdistepitoista (allisiini). Tämä on korvaamatonta veren myrkyistä eroon pääsemiseksi ja auttamaan sinua eliminoimaan haitallisia mikro-organismeja. 

Voit lisätä valkosipulin käyttöäsi pureskelemalla kaksi valkosipulinkynttä aamuisin, tai lisäämällä ne ruokavalioosi.

Katso myös tämä: Hunajaa ja valkosipulia tyhjään vatsaan

2. Voikukka

Voikukka sisältää suuria määriä antioksidantteja ja useita ravinteita, jotka puhdistavat ruoansulatuskanavasi myrkyistä. Se auttaa myös hoitamaan maksan sairauksia ja eliminoimaan myrkkyjä verestäsi. 

Tämä kasvi kasvaa peltojen laidoilla ja puutarhoissa villinä, ja sillä on tunnistettavat keltaiset lehdet ja teräväreunaiset lehdet.

Helpoin tapa käyttää voikukkaa on valmistaa siitä teetä. Voit myös juoda tätä teetä kofeiinipitoisten teen sijasta. Nauti enintään 3 kupillista päivässä. 

3. Kurkuma

Tämä kasvi tulee Intiasta, ja se on hyvin tunnettu ja käytetty jo vuosisatojen ajan. Vaikka sitä yleensä käytetään sen maun takia, sillä on myös useita lääkinnällisiä ominaisuuksia, jotka ovat oppimisen arvoisia.

Yksi sen pääpiirteistä on sen syöpää taisteleva teho (katso tämä tutkimus). Se pystyy myös auttamaan korjaamaan DNA-vahinkoja ja helpottamaan kroonista tulehdusta. 

Lisäksi kurkuma on tulehdusta lievittävä ja se auttaa estämään sydänsairauksia ja veritulppia. Se myös estää plakin muodostumista valtimoissa ja alentaa huonoa kolesterolia (LDL).

4. Basilika

Some figure

Basilika auttaa maksaasi ja munuaisiasi poistamaan kertyneitä myrkkyjä kehostasi. Tämä pitää ruoansulatusongelmat ja tulehdukset loitolla.

Lisäksi se toimii diureettina eliminoidakseen myrkkyjä joita saatat säilöä veressäsi.

5. Korianteri

Korianteri on verta puhdistava yrtti joka erityisesti auttaa vertasi pääsemään eroon elohopeasta ja muista haitallisista mineraaleista. 

Liiallinen elohopea veressä on yleisempi ongelma kuin luulisit. Kaiken kaikkiaan sitä löytyy hammaspaikoista tietyntyyppisiin kaloihin, mikäli syöt niitä liikaa.

6. Maarianohdake

Maarianohdakkeen siemenet ovat kuuluisia lääkemaailmassa niiden flavonoidien takia. Ne auttavat korjaamaan vaurioituneita soluja ja suojaamaan uusia soluja. 

Ne myös rohkaisevat elintärkeiden entsyymien tuotantoa prosessissa, joka muuttaa myrkkyjä sulavaan muotoon eliminoidakseen ne kehostasi.

7. Nokkonen

Some figure

Nokkosen lehdet ovat hyviä puhdistamaan veresi kiitos niiden aktiivisten ainesten kuten histamiinin ja muurahaishapon. Nokkonen on hemostaattinen, mikä tarkoittaa että sillä on kyky lopettaa verenvuoto ja estää kohdun verenvuotoa. 

Lisäksi nokkonen auttaa hallitsemaa hemofiliaa, kuukautiskramppeja, veristä yskää ja menopaussin myötä tulevia sairauksia.

Jos haluat estää näitä ongelmia, nauti ruokalusikallinen tuoretta nokkosmehua. Nenäverenvuodon hoitamiseen, kostuta pumpulipallo tai kangas mehussa ja laita nenääsi.

8. Neempuu

Neempuun (Azadirachta indica) antioksidantit poistavat myrkkyjä, vapaita radikaaleja ja bakteereja maksastasi ja verestäsi. 

Juo neemteetä kerran päivässä. Voit lisätä hunajaa, mikäli maku on sinulle liian kitkerä.

Lue: 8 ruokaa maksan luonnolliseen puhdistukseen

9. Humalanvieras

Humalanvieras (Cuscuta) sisältää korkeita flavonoidipitoisuuksia. Se auttaa maksaasi puhdistumaan liioista myrkyistä. 

Humalanvieras on myös hyvin tehokas verta puhdistava kasvi mikro-organismiensa ansiosta. Kaiken lisäksi se myös pitää ihosi terveenä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.