9 maksaa hoitavaa ruokaa

Vihreät lehtevät kasvikset ovat yksi esimerkki niistä monista ruoista, jotka ovat hyväksi maksalle. Yleisesti ottaen kirpeät kasvikset ovat avuksi tässä tarkoituksessa, sillä ne puhdistavat maksaa ja myös verta.
9 maksaa hoitavaa ruokaa

Viimeisin päivitys: 11 maaliskuuta, 2019

Maksa on yksi tärkeimmistä kehosi elimistä, ja tämän vuoksi siitä tulisi huolehtia kunnolla. Siten hyvä ruokavalio onkin elintärkeä asia myös tässä mielessä, ja meidän tulisikin seurata maksaa hoitavaa ruokavaliota.

9 tehokasta maksaa hoitavaa ruokaa

Tässä ovat siis yhdeksän mahtavaa maksaa hoitavaa ruokaa – lisää nämä omaan päivittäiseen ruokavalioosi, jos ne eivät vielä ole osa sitä!

Tämä kasvi on yksi terveellisimmistä ruoista joita kaupoista voi löytää, sillä sen lisäksi että se auttaa poistamaan kehosta myrkkyjä, se sisältää monia terveellisiä aineita maksan toimintaa ajatellen.

  • Yksi näistä tekijöistä on seleeni, joka on mineraali, ja se toimii kehossasi siten, että se lisää antioksidanttien vaikutusta.
  • Lisäksi valkosipulissa on runsaasti arginiini-nimistä aminohappoa, joka on elintärkeä tekijä verisuonten rentouttamiseksi ja siten maksaan kohdistuvan paineen vähentämiseksi.
  • Jos tämä kaikki ei vielä riitä vakuuttamaan sinua, valkosipulissa on runsaasti B6-vitamiinia, josta saat tulehtuneisuutta torjuvan vaikutuksen, kuten myös C-vitamiinia, joka vastaa kehon suojaamisesta hapettumiselta ja solujen vahingoittumiselta.

2. Oliiviöljy

nauti maksaa hoitavaa oliiviöljyä

Oliiviöljy on myös hyväksi maksan terveydelle.

Kunhan sitä vain nautitaan kohtuudella, tämä öljy tarjoaa runsaasti rasvoja, jotka auttavat imeyttämään kehosta löytyviä haitallisia aineita, ja siten se mahdollistaa kehon toimimisen paremmin.

3. Lehtevät viherkasvikset

Yleisesti ottaen on niin, että lehtevät viherkasvikset ovat erinomainen apu maksan terveyden vaalimiseksi. Tämän tyypin kasvikset neutralisoivat nimittäin raskasmetalleja, kuten myös niitä kemikaaleja ja hyönteismyrkkyjä, joita saattaa löytyä ruoasta.

Älä siis turhaan odota, vaan sisällytä ruokaasi sellaisia tuotteita kuten rucolaa, pinaattia ja sikuriasillä näiden ruokien avulla pystyt lisäämään sappinesteen virtausta sekä poistamaan paremmin kehosi jätteitä.

Punajuuren lehdet ovat myös avuksi veren puhdistamisessa luonnollisesti, jotta voisit näin lisätä maksan toiminnan tehokkuutta.

4. Vihreä tee

vihreä tee on maksaa hoitavaa

Vihreässä teessä on runsaasti antioksidantteja, ja etenkin katekiineja, jotka ovat erään tyyppisiä orgaanisia aineita. Ne kuuluvat flavonoidien ryhmään, ja tällaiset tuotteet auttavat suojaamaan kehoa.

Jotta voisit nauttia tämän teelaadun tarjoamista suurista hyödyistä, sitä kannattaa nauttia kupillinen päivässä.

5. Greippi

Greipissä on runsaasti C-vitamiinia ja glutationia.

Glutationi osallistuu kehon useisiin eri prosesseihin, kuten kudosten kasvattamiseen ja korjaamiseen sekä kemikaaliaineiden ja proteiinien tuotantoon.

Tämä aine edistää myös vastustuskyvyn vahvistumista.

6. Saksanpähkinä

pähkinät

Saksanpähkinä, kuten valkosipulikin, sisältää runsaasti arginiinia. Lisäksi siinä on paljon glutationia, Omega-3 -rasvahappoja, antioksidantteja ja tyydyttymättömiä rasvoja.

  • Glutationi ja rasvahapot auttavat pitämään yllä maksan puhdistavia toimintoja.
  • Antioksidantit ja terveelliset rasvat toimivat maksan suojelijoina.

7. Omena

Omenoissa on runsaasti pektiiniä, joka on aine, jota tarvitaan kehon suojaamiseksi sekä myrkkyjen poistamiseksi ruoansulatuksesta.

Pektiinin ansiosta maksasi toimii kunnolla, ja voit vähentää sen kokemaan taakkaa, joka aiheutuu myrkyistä.

8. Kurkuma

kurkuma kokonaisena ja jauhettuna

Kurkumassa on aktiiviainesosaa nimeltään kurkumiini. Se on loistava antioksidantti ja tulehtuneisuuden torjuja, ja se myös edistää sappinesteen tuotantoa ja lisää sen virtausta sekä toimii maksan puhdistajana.

Kurkuma nuorentaa maksan soluja sekä neutralisoi myrkyllisiä aineita ja haitallisia yhdisteitä, joita on alkoholissa ja muissa vastaavissa aineissa.

Jotta voisit hyötyä tästä aineesta, parasta olisi sisällyttää kurkumaa ruokaan. Aloita siis lisäämällä sitä hiukan aterioihisi mausteen muodossa.

9. Sitruuna ja limetti

Sekä sitruuna että limetti ovat sitrushedelmiä, joissa on C-vitamiinia ja antioksidantteja, ja ne edistävät myrkyllisten aineiden poistumista kehosta. Maksaa hoitavaa sitruunaa voi nauttia vaikkapa teen kanssa.

Kun juot lasillisen vettä reilulla tujauksella tuoretta sitruuna- tai limettimehua, pystyt stimuloimaan maksasi toimintaa sekä siten aloittaa päivän parhaalla mahdollisella tavalla. Juo siis tätä nestettä tyhjään vastaan joka ikinen päivä.

Tiesitkö, että maksaa voidaan hoitaa ruoankin avulla? Ota nämä terveystuotteet käyttöösi, jos ne eivät vielä sisälly ruokavalioosi, ja ala tervehdyttää kyseistä tärkeää elintä luontaisin konstein!

Artikkelin pääkuva on lähteestä © wikiHow.com.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.