Logo image
Logo image

9 hoitokeinoa parantamaan jalkojen rakot

2 minuuttia
Etsitkö keinoa päästä eroon ärsyttävistä rakoista? Sinun ei tarvitse etsiä näitä 9 luonnon hoitokeinoa pidemmälle! 
9 hoitokeinoa parantamaan jalkojen rakot
Renata Sylwia Kosierb Fernández

Tarkistanut ja hyväksynyt: ravitsemusterapeutti Renata Sylwia Kosierb Fernández

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Meillä kaikilla on ollut rakkoja jaloissamme, ja tiedämme kuinka ärsyttäviä ne voivat olla. Onneksi voit käyttää näitä hoitokeinoja parantamaan jalkojen rakot yksinkertaisella ja nopealla tavalla ja ehkäistä niiden aiheuttamaa kipua.

Kuten tiedät, rakko on pieni pussi kohonnutta ja tulehtunutta ihoa, jossa on nestettä sisällä. Ne muodostuvat käsiin ja jalkoihin hankauksen ja paineen alaisena. Vaikka ne tarvitsevat lääkärin huomiota vain jos ne tulehtuvat, on olemassa hoitokeinoja, jotka voivat olla erittäin hyödyllisiä ja saavat ne paranemaan nopeammin.

Hoida jalkojen rakot luonnollisin keinoin

1. Rakkojen parantaminen suolavedellä

Some figure

upota jalkasi tai vahingoittunut alue lämpimään veteen, johon on sekoitettu runsaasti suolaa.  suolavesi auttaa desinfioimaan rakon ja eliminoimaan bakteereja, jotka voivat aiheuttaa mahdollisen tulehduksen.  se stimuloi verenkiertoa ja kasvattaa solujen uusiutumisprosessia, 

2. Ota hyöty irti valkosipulin ominaisuuksista

Some figure

mahtavien antibakteeristen ominaisuuksien, 

Lisäksi valkosipuli on tuote, joka auttaa solujen uusiutumista. Sinun tulee kuitenkin käyttää sitä varoen, sillä se voi ärsyttää ihoa.

Kuinka käyttää sitä

 • Kuori yksi valkosipulinkynsi ja hiero sitä rakon alueelle.
 • Voit myös levittää siitä tehtyä tahnaa rakolle sideharson avulla noin 5-10 minuutin ajan.

3. Käytä aloe veraa

Aloe vera on yksi suositelluimmista luonnollisista hoitokeinoista sen parantavien ominaisuuksien takia.  Lisäksi se on tuote, joka tunkeutuu helposti ihoon, tehden siitä ihanteellisen rakkojen hoitoon. Sen kosteuttavat ominaisuudet auttavat myös nopeuttamaan paranemista ja vähentämään rakon tulehdusta. 

Kuinka käyttää sitä

 • Leikkaa kasvin lehti sekä vaaka- että pystysuoraisesti ja ota geeli ulos.
 • Levitä tätä geeliä suoraan vahingoittuneelle alueelle ja huomaat parannuksen hyvin nopeasti.

4. Samettikukka

Some figure

Samettikukkavoi olla mahtava ratkaisu rakkojen parantamiseen. 

Sitä on myös suositeltu nopeuttamaan haavojen paranemisprosessia, sillä se stimuloi ihon uudistumista ja auttaa myös tuottamaan kollageenia

5. Omenaviinietikka

Omenaviinietikka on erinomainen parantamaan haavoja ja antibioottina käytettäväksi.  Sen paikallinen levittäminen on yksi käytetyimmistä kotikonsteista haavojen puhdistamiseen ja bakteerien eliminoimiseen. 

Kiitos sen asetyylihapon antiseptisten voimien, se voi auttaa sinua estämään rakkoasi tulehtumasta. 

Kuinka käyttää sitä

 • Sekoita yhtäläiset osat omenaviinietikkaa ja vettä ja levitä tätä seosta rakon alueelle. Näet, kuinka se paranee huomattavasti.

6. Maissijauho

Some figure

hyvin hyödyllistä. kun rakko on puhjennut. 

Ainekset

 • 1 ruokalusikallinen maissijauhoa
 • 1 ruokalusikallinen hunajaa

Kuinka käyttää sitä

 • Sekoita maissijauho ja hunaja kunnes saat tahnaa.
 • Levitä sitten tätä tahnaa rakkoalueelle. Tämä auttaa estämään mahdollista tulehdusta muodostumasta. 

7. Vaseliini

Vaseliini on varsin tehokas apu rakkoja vastaan. Koska se on hieman tahmeaa, on parasta käyttää sitä öisin, jottei se ala tuntua epämukavalta. 

Kuinka käyttää sitä

 • Jos sinulla on rakko ja sinulla on vaseliinia kotona, levitä sitä rakolle ja huomaat parannuksen.  

8. Porkkanatahna

Some figure

pitämään huolta ihostasi ja auttamaan rakkoasi toipumaan.

Kuinka käyttää sitä

 • Raasta porkkana. Tämän jälkeen tee siitä tahnaa ja sitten levitä tahnaa vaikuttuneelle alueelle. 
 • Anna vaikuttaa noin 15 minuuttia ja huuhtele pois.

Lue tämä artikkeli: 8 porkkanamehun mahtavaa hyötyä

9. Ennaltaehkäisy

Jos sinulla on erittäin herkkä tai helposti ärtyvä iho, suosittelemme hieromaan alkoholilla alueita, joihin rakot saattavat ilmaantua, ennen sellaisten aktiviteettien suorittamista, jotka saattavat aiheuttaa kitkaa. 

Voit myös laittaa maalarinteippiä tai vanulapun alueelle ehkäistäksesi rakkojen muodostumista kitkan takia.

On parempi olla varautunut, jottet joudu kärsimään myöhemmin. Siispä pidä tämä mielessäsi, mikäli olet menossa vaikkapa pitkälle kävelylle.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Dominguez-Fernández R. N, Arzate-Vázquez I, et al. El gel de aloe vera: estructura, composición química, procesamiento, actividad biológica e importancia en la industria farmacéutica y alimentaria. Revista Mexicana de Ingeniería Química. 2012. 11 (1): 23-43.
 • Jantsch J, Schatz V, et al. Cutaneous Na+ storage strengths the antimicrobial barrier function of the skin and boosts macrophage-driven hosts defense. Cell Metabolism. 2015. 21. 493-501.
 • Kumar Bubna A. Aspirin in dermatology: revisited. Indian Dermatology on line Journal. Noviembre-Diciembre 2015. 6 (6): 428- 435.
 • Padilla Evangelista M. T, Abad-Casintahan F, Lopez Villafuerte L. The effect of topical virgin coconut oil in SCORAD index, trasnepidermal water loss, and skin capacitance in mild to moderate pediatric atopic dermatitis: a randomized, double – blind, clinical trial. International Journal of Dermatology. Enero 2014. 53 (1): 100-8.
 • Schnitzler P,  Schuhmacher A, et al. Melissa officinalis affects inactivity of enveloped herpesviruses. Phytomedicine. Septiembre 2008. 15 (9): 734-40.
 • Siañez-González, C., Pezoa-Jares, R., & Salas-Alanis, J. C. (2009). EPIDERMÓLISIS ampollosa congénita: revisión del tema. Actas Dermo-Sifiliográficas. https://doi.org/10.1016/S0001-7310(09)72912-6.
 • Tabatabai Naeini A, Miri R, Shafiei N. Effects of topical application of Calendula officinalis gel on collagen and hydroxyproline content of skin in rats. Comparative Clinical Pathology. Junio 2012. 21 (3).

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.