8 vinkkiä kehon pitämiseksi hoikkana täytettyäsi 30

Tiesitkö, että kunnollinen nesteytys ja runsas uni ovat aivan yhtä tärkeitä asioita kuin ruokavalio sen kannalta, saavutatko tavoitteesi vartalon muokkauksessa iän lisääntyessä?
8 vinkkiä kehon pitämiseksi hoikkana täytettyäsi 30
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Kaikki haluavat hoitaa kehoaan ja pitää siluettinsa miellyttävänä. Kun vuodet vierivät ja eteen tulee 30. syntymäpäivä, ihmisen aineenvaihdunta alkaa kuitenkin hidastua, ja se tulee hidastumaan edessä olevan vuosikymmenen aikana yhä enemmän. Tällöin monet alkavat pohtimaan mitä he voisivat tehdä kehon pitämiseksi hoikkana.

Iän ei kuitenkaan tarvitse estää vartalon muokkaamista sellaiseksi kuin haluat, sillä tähän riittävät jo seuraavat keinot: itsestäsi huolen pitäminen ja elämäntapojen muuttaminen terveellisemmiksi.

Kyseiset ohjeet ovat myös helpommin noudatettavissa kuin luulet, ja tarvitaankin vain muutamat askeleet kehon pitämiseksi hoikkana ja hyvässä kunnossa 30. ikävuoden jälkeen – jatka lukemista ja saat tietää, mitä nämä ovat!

Vinkit vartalon pitämiseksi kunnossa kolmekymppisestä eteenpäin

1. Pidä huolta ruokavaliostasi

ruokavalio on tärkein kehon pitämiseksi hoikkana kolmekymppisestä eteenpäin

Ensimmäiseksi se kaikkein tärkein asia: ruokavalio. Muista, että kun aineenvaihduntasi alkaa hidastua, on todennäköisempää, että painosi nousee.

Tämä tarkoittaa sitä, että ruokavaliosta täytyy pitää enemmän huolta kolmenkympin jälkeen, ja siten tulee myös välttää roskaruoan syöntiä.

Syö useammin, mutta pienempiä annoksia. Muista, että yksi salaisuuksista hyvään ruokavalioon on pienten määrien nauttiminen säännöllisesti.

Tämä auttaa välttämään sitä, että olet nälkäinen päivän pääaterioillasi. Kun syöt vähän ja usein, voit myös aktivoida aineenvaihduntaasi.

Muista, että jokaisella ruoalla on omat hyötynsä, ja jos yhdistät tuotteet oikeina aikoina, pystyt näin lisäämään kykyäsi parantaa sekä terveyttäsi että vartalosi linjoja.

2. Mene ajoissa nukkumaan

Usko tai älä, jos nukut liian vähän, tuloksena saattaa olla painonnousua.

Sen lisäksi että nukut tarpeeksi, on tärkeää myös noudattaa seuraavia neuvoja:

 • harrasta kevyttä liikuntaa illalla
 • älä syö liian raskasta illallista
 • rajoita elektronisten laitteiden käyttöä ennen nukkumaanmenoa

Ota rentouttava suihku ja lue hiukan ennen kuin menet nukkumaan. Tulet näkemään, kuinka helppoa näiden neuvojen avulla on nukahtaa.

3. Harrasta liikuntaa

liikunta on tärkeää kehon pitämiseksi hoikkana

Ei vaadita itsensä rääkkäämistä kuntosalilla, jotta ihminen voisi saada riittävän määrän liikuntaa. Tarvitset tähän vain puoli tuntia liikuntaa 4-6 kertaa viikossa.

Saat samat hyödyt, jos harrastat liikuntaa puolentoista tunnin ajan keskitasolla muutaman kerran viikossa, mutta muista kuitenkin hallita urheiluun käyttämääsi aikaa, jotta et kuluta itseäsi loppuun liikkuessasi.

4. Säätele aineenvaihduntaasi

Kolmenkympin jälkeen koittaa se vaihe elämässä, jolloin aineenvaihduntasi alkaa hidastua, ja tarvitset sellaisia ruokia, jotka auttavat nopeuttamaan tätä toimintaa kehossasi.

Yritä sisällyttää ruokavalioosi seuraavia tässä mielessä tehokkaita tuotteita:

 • chilipippuri
 • tee
 • parsakaali
 • keitot
 • kalsiumpitoiset ruoat

5. Huolehdi nesteytyksestä

urheilija juo vettä

Riittävä nesteytys on avainasia kehon solakkana pitämiseksi siksi, että se auttaa torjumaan nälkää sekä edistää painonpudotusta siten, että se poistaa suolaa ja kehoon kertyneitä nesteitä.

Nesteytettynä olemalla parannat myös ruoansulatustasi sekä nopeutat aineenvaihduntaasi. Kuten jo tiedätkin, mitä aktiivisempi aineenvaihduntasi on, sitä helpompaa sinun on pitää yllä sellaista siluettia, jota tavoittelet.

6. Syö ruokia, joissa on runsaasti C-vitamiinia

Jotta voisit pitää vartalosi hoikkana, kannattaa syödä runsaasti C-vitamiinia, proteiinia ja kuitua sisältäviä tuotteita. Nämä ovat ihanteellisia energianlähteitä, jotta voisit aloittaa päiväsi voiman merkeissä.

Varmista siis, että ruokavaliosi sisältää seuraavia ruokia:

 • kaura
 • kananmuna
 • appelsiini
 • kiivi

Aloittaessasi esimerkiksi päivän pääaterioiden nauttimisen, kannattaisi syödä omenaa tai tonnikalaa, tai vaihtoehtoisesti juoda hedelmäsmoothie. Nämä ovat ravinteikkaita ja terveellisiä ruokia, jotka vievät nopeasti pois näläntunteen.

7. Teet

vihreä tee on hyväksi täytettyäsi 30

Lisää ruokavalioosi myös haudukkeita. Voit löytää runsaasti herkullisia ja terveellisiä vaihtoehtoja erilaisista ruokakaupoista.

Kannattaa aloittaa päivä esimerkiksi kupillisella vihreää teetä. Sen lisäksi, että saat näin energiaa, pystyt paremmin hoitamaan sydämesi terveyttä, estämään nesteen kertymistä sekä edistämään myrkyllisten aineiden poistumista kehostasi.

8. Jos nautit makeisia, valitse ne viisaasti

Kaikki makeiset eivät ole valmistettu samalla tavalla. Jos pidät karkeista, kannattaa miettiä, mitkä ovat kehon kannalta paras vaihtoehto, ja jos sinulle tulee iltaisin vastustamattomia haluja syödä makeaa, voit valita näihin tilanteisiin tumman suklaan. Näin saat paljon terveellisemmän vaihtoehdon makeannälän tyydyttämiseksi kuin valitsemalla jonkin puhdistettuja sokereita sisältävän tuotteen.

Annosten kanssa on kuitenkin tietysti hyvä olla varovainen. Muista, että kaikkea kannattaisi syödä kohtuudella, ja tämä pätee etenkin sellaisiin tuotteisiin, joissa on runsaasti sokeria.

Pohditko, mitä tehdä kehon pitämiseksi hoikkana ja timminä iän karttuessa? Noudata näitä suosituksia, ja voit takuulla huomata eron – ota avuksesi muutamat perusneuvot, jotta voisit myös ylitettyäsi 30 vuoden iän pitää vartalosi haluamassasi muodossa!


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.